27 Eylül 2012, Perşembe 22:05:20

ERCAN İHALESİNİ KİM KAZANDI?

KKTC’nin en önemli hava giriş yolu olan Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının devredilmesi için açılan ihaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşım oranı veren “Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti” kazandı.
  • KKTC'DE ŞU ANDA AKP'NİN MAŞASI OLAN BİR HÜKÜMET VAR O YÜZDEN BİZİM BİR KABAHATİMİZ YOK, HAVACILIKLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLMAYAN ULAŞTIRMA BAKANIMIZ (UÇAN HAMZA) HAMZA ERSAN SANER, YENİ HAVAYOLUNU KURAMAYINCA İLK BAŞARISINI KAZANDIĞINI SANIYOR AMA TÜRKİYEDEKİ YETKİLİLERDEN ÖĞRENDİĞİMİZE GÖRE TAŞYAPI'NIN BU İŞLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKMUŞ (AYNEN ULAŞTIRMA BAKANIMIZ GİBİ) NEYSE KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR ! ! !
  • %47,80 cirodan pay akıl mantık işi değil. vurkaç yapacak kesin yapamazsada kktc kazandı.. 25 yıl %47,80 cirodan payını söke söke alsın :))
  • 13. maaşlar için havalimanınızı sattınız. adaya artık getiriside olmayacak oranın. yine geliri türkiyeye akacak. akıllanmazsınız kıbrıs
  • Istanbul'da Taşyapı'nın yaptığı bir sitede oturuyorum, 4 senedir hala yaptıkları hatalı işleri ve eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Vay Ercan'ın haline diyorum.
  • Bu firma kimdir ? Daha önce hangi havalimanını yapıp işletmiş ? Web de yaptığım araştırmaya göre sadece konut yapıyor. Yoksa ercan havalimanını da konut projesi mi zannetti ?
  • komple adayı özelleştirseler tek bir ihaleyle herşey hallolurdu, zırt pırt ihale, tepkiler eleştiriler, eylemler; ne gerek var.... temiz iş, "kuzey kıbrıs yönetiminin 25 yıllık özelleştirilmesi ihalesi" kapalı zarf üsülü ile teklif alınacaktır...
  • adada satılmayan ne kaldı acaba?
  • Taşyapının sahibi RTE' ye yakın Emrullah Turanlı. Belkide paravan patorn kim bilir?
  • Bu ne demek biliniyormu acaba? KTHY nin her türlü işletme haklarını iç ettikten sonra Kıbrısın para kazanabileceği tek hava alanının cirosunun yani kazancının yarısından daha azını vererek karına ortak olmak demektir. Kim tarafından TAŞYAPI. Bu şirket kimin? öğrenmek için googlelayın bakalım altından kim çıkacak. İyi uykular TC ve KKTC...
  • milletimiz ve devletimiz için hayırlı uğurlu olsun.

 

 KKTC’nin en önemli hava giriş yolu olan Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının devredilmesi için açılan ihaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşım oranı veren “Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti” kazandı.

Bu sabah toplanarak teklifleri incelemeye alan Merkezi İhale Komisyonu’nda, komisyonun kontrolünün ardından Teknik Alt Komitesi inceleme yaparak tüm teklifleri şartnameye uygun buldu. Daha sonra tekliflerin üçe düşürülmesi için kapalı zarf usulü ile teklif kabul edildi.

Kapalı zarf usulü ile alınan teklifler sonucunda, düşük teklif veren “Elron İnşaat Taahüt Ticaret Ltd. Ştd. ile Elit Pro. Müşavirlik Taahüt Tic. Ltd. Şti. ortak girişimi” açık artırma dışında kaldı.

Açık artırma “Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik A.Ş. ile Zonguldak Özel Sivil Havacılık San. ve Tic. A.Ş.”; “Doğusan Demir Sanayi İnşaat ve Ticaret Şirketi ile Metağ İnş. Tic. Şti. ortaklığı” ve “Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti.” arasında yapıldı.

Açık artırmayı ve ihaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşım oranı veren “Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti” kazandı.

Ercan Havalimanı’nın işletme hakkının 25 yıllığına devrini öngören ihale havalimanının genişletilmesini de içeriyor. İhale, KKTC tarihinin en yüksek meblağlı ihalesiydi.

ERCAN İHALESİNİ KİM KAZANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kıbrıslı ~ 12 yıl önce
KKTC'DE ŞU ANDA AKP'NİN MAŞASI OLAN BİR HÜKÜMET VAR O YÜZDEN BİZİM BİR KABAHATİMİZ YOK, HAVACILIKLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLMAYAN ULAŞTIRMA BAKANIMIZ (UÇAN HAMZA) HAMZA ERSAN SANER, YENİ HAVAYOLUNU KURAMAYINCA İLK BAŞARISINI KAZANDIĞINI SANIYOR AMA TÜRKİYEDEKİ YETKİLİLERDEN ÖĞRENDİĞİMİZE GÖRE TAŞYAPI'NIN BU İŞLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKMUŞ (AYNEN ULAŞTIRMA BAKANIMIZ GİBİ) NEYSE KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısm ~ 12 yıl önce
%47,80 cirodan pay akıl mantık işi değil. vurkaç yapacak kesin yapamazsada kktc kazandı.. 25 yıl %47,80 cirodan payını söke söke alsın :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 12 yıl önce
13. maaşlar için havalimanınızı sattınız. adaya artık getiriside olmayacak oranın. yine geliri türkiyeye akacak. akıllanmazsınız kıbrıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşyapı ~ 12 yıl önce
Istanbul'da Taşyapı'nın yaptığı bir sitede oturuyorum, 4 senedir hala yaptıkları hatalı işleri ve eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Vay Ercan'ın haline diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim ? ~ 12 yıl önce
Bu firma kimdir ? Daha önce hangi havalimanını yapıp işletmiş ? Web de yaptığım araştırmaya göre sadece konut yapıyor. Yoksa ercan havalimanını da konut projesi mi zannetti ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener ~ 12 yıl önce
komple adayı özelleştirseler tek bir ihaleyle herşey hallolurdu, zırt pırt ihale, tepkiler eleştiriler, eylemler; ne gerek var.... temiz iş, "kuzey kıbrıs yönetiminin 25 yıllık özelleştirilmesi ihalesi" kapalı zarf üsülü ile teklif alınacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener ~ 12 yıl önce
adada satılmayan ne kaldı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap veriyorum ~ 12 yıl önce
Taşyapının sahibi RTE' ye yakın Emrullah Turanlı. Belkide paravan patorn kim bilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 12 yıl önce
Bu ne demek biliniyormu acaba? KTHY nin her türlü işletme haklarını iç ettikten sonra Kıbrısın para kazanabileceği tek hava alanının cirosunun yani kazancının yarısından daha azını vererek karına ortak olmak demektir. Kim tarafından TAŞYAPI. Bu şirket kimin? öğrenmek için googlelayın bakalım altından kim çıkacak. İyi uykular TC ve KKTC...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkuaz-Kıbrıs Türk Devleti ~ 12 yıl önce
milletimiz ve devletimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000