27 Eylül 2012, Perşembe 16:55:23

"ERCAN İHALESİ DERHAL İPTAL EDİLMELİ"

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı İhalesi’nin derhal iptal edilmesi için UBP Hükümeti’ne çağrıda bulundu...
  • Kısa bir süre içinde anayasa mahkemesi bu yasayı iptal edecek. Türkiyenin devleri neden bu ihaleye katılmadı sanıyorsunuz ? Tek akıllı bunlar mıydı da ihaleye girdiler.
  • Arkadaş ihale ne oldu bir haber verin
  • yine herşeyi eline ayağına bulaştırdı , yine hiç bişeyi adam gibi yapamadılar.
  • çıtıpı hiç zıplama senin zamanın geçti. Siz baştaydınızda noldu be gardas. yes be annem dediniz geldiniz bi çivi çakmadan gittiniz. Özelleşme olmasın herşey devlet elinde kalsın diyorsunuz. K.K.T.C. yönetim zihniyetli bir ülkede devlet elinde ne büyümüş ne büyür yahu? anca tanıdık akraba memur doldurursunuz kadroları başka bir iş olmaz o zihniyetlerden. Özelleşsin bari ercan hizmet görsün kargo terminalinin X-RAY cihazı bile yok. Zamanında elleçle yöntemiyle tek tek bak kargoları kontrol et hal olduk be bütün risk kabul personellerindeydi, çok yıllar geçti eminim hala öyledir. Umarım ihaleyi alan firma binaları yeniden yapar eksikleri giderir çalışanada kolaylık olur ülkeyede hizmet olur. Lafla peynir gemisi yürümez.

İŞTE OLAY YARATACAK O AÇIKLAMA:

"KKTC Başbakanı İrsen Küçük, bugün gerçekleştirilen Ercan İhalesi’yle bir kez daha Kıbrıs Türk Halkına karşı içinde bulundukları ihaneti ve iş bilmezliğini ispatlamış durumdadır. Başbakan, Anayasa’ya aykırılığı nedeniyle mahkemeye taşıdığımız Özelleştirme Yasası kapsamında işletmesini 25 yıllığına devretmeye çalıştığı Ercan Havalimanı İhalesi’ne 7 firmanın katıldığını açıklamıştır.

Bugün ise devlet televizyonun canlı yayında gösterdiği ihale sürecinde toplam yedi firmanın değil dört firmanın ihale şartnamesine uygun olarak ihaleye katılmaya hak kazandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bir hükümetin başında olan bir kişinin açılan devlet ihalesine kaç firmanın katıldığıyla ilgili olarak net bir bilgiye sahip olmadan kamuoyu önünde yalan beyanat vermesi bu ülkenin yıllardır nasıl yönetildiğiyle ilgili olarak net bir görüntü oluşturmuştur.

Kendi toplumunun öz varlıklarını koltukta kalma pahasına peşkeş çeken UBP zihniyetinin yalanlarına her gün bir yenisi eklenerek kamuoyu nezdinde ortaya çıkmakta ve halka karşı ihanetlerinin büyüklüğü gözler önüne serilmektedir. Birçok yönden alelacele ve acemice bir ihale süreci yaratan UBP Hükümeti halkı yanıltıcı bir şekilde, ihalenin devlete kazandıracağı net gelirini hesaplamadan ve halkla paylaşmadan günü kurtaracak ekonomik bilmezlikle nedeniyle Ercan Havalimanı peşkeş çekmiştir.

Bizlerin Ercan’ın alelacele peşkeş çekilmesine karşı olmamız yanında ihaleye katılan şirketlerin, havaalanı işletmeciği alanında yeterince deneyim sahibi olmadığı da ortadadır. Türkiye'de bu alanda iş yapan büyük ve deneyimli firmaların şartnameyi aldığı halde ihaleye katılmamış olması da bunun göstergesidir. Büyük firmaların ihaleye katılmamalarının nedeni, yaptıkları hesaplar sonunda şartnamenin işletiminde sorunların çıkacak olmasıdır.

UBP Hükümeti ve Başbakan İrsen Küçük, Anayasa Mahkemesi’nde Özelleştirme Yasası’na karşı başlatılan süreç tamamlanmadan Ercan Havalimanı konusundaki aceleci tavrı, halkın yanında olmak yerinde başka güçlerin yanında olmayı tercih ettiğini çok net bir şekilde ortaya koymaktadır.

CTP-BG olarak Ercan Havalimanı İhalesi'nde yaşanan tüm gelişmeleri kabul etmemizin mümkün olmadığını bir kez daha vurgularken, UBP Hükümeti’ne, Kıbrıs Türk Halkının öz kurumlarını koltukta kalma uğruna peşkeş çekme yanlışından derhal geri dönme ve ihalenin iptal iptali için çağrıda bulunuyoruz. Halk tarafından temsiliyetini kaybeden bu hükümetin yapması gereken, halkın öz kurumuna 25 yıllık ipotek koymak yerine, erken seçim kararı alarak halkın karşısına çıkmasıdır."

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı

"ERCAN İHALESİ DERHAL İPTAL EDİLMELİ"

Yorumlar

Mahkeme ~ 12 yıl önce
Kısa bir süre içinde anayasa mahkemesi bu yasayı iptal edecek. Türkiyenin devleri neden bu ihaleye katılmadı sanıyorsunuz ? Tek akıllı bunlar mıydı da ihaleye girdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Arkadaş ihale ne oldu bir haber verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yine herşeyi eline ayağına bulaştırdı , yine hiç bişeyi adam gibi yapamadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
çıtıpı hiç zıplama senin zamanın geçti. Siz baştaydınızda noldu be gardas. yes be annem dediniz geldiniz bi çivi çakmadan gittiniz. Özelleşme olmasın herşey devlet elinde kalsın diyorsunuz. K.K.T.C. yönetim zihniyetli bir ülkede devlet elinde ne büyümüş ne büyür yahu? anca tanıdık akraba memur doldurursunuz kadroları başka bir iş olmaz o zihniyetlerden. Özelleşsin bari ercan hizmet görsün kargo terminalinin X-RAY cihazı bile yok. Zamanında elleçle yöntemiyle tek tek bak kargoları kontrol et hal olduk be bütün risk kabul personellerindeydi, çok yıllar geçti eminim hala öyledir. Umarım ihaleyi alan firma binaları yeniden yapar eksikleri giderir çalışanada kolaylık olur ülkeyede hizmet olur. Lafla peynir gemisi yürümez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000