19 Ekim 2016, Çarşamba 16:21:13

Ercan Havalimanı'nda yeni terminal heyecanı

Kıbrıs'taki Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası için temel atma töreni gerçekleştirildi.
  • Burası bitmez. Biterse eski terminalden gelen avantalar kesilir. Baştan sona ne idüğü belirsiz bir ihale. Önüne gelen terminalci oldu.
  • Peki bugüne kadar eski terminalden kazandığınız ve işe şimdi başladığınızdan dolayı hakketmediğiniz gelirler ne olacak? Sermayeyi bunca yıl çalıştırdığınız terminalden çıkardınız. Böyle ballı proje, ancak Kaçaksaray'a yakın olanlara verilir.
  • Bu havalimanında pist doğrultusu sıkıntılı. Batı rüzgarı ile 29 dan kalkan uçak hemen kuzeye dönmek durumunda aksi halde rum kesimine geçer. Bunu nasıl çözerler bilemiyorum. Geniş gövdeli uçaklar için sıkıntı daha fazla.
  • Tarkim öğrencileri olarak bizim paramızı kim verecek?
  • PİST NE ZAMAN GENİŞLEYECEK PEKİ?
  • Bakanı bu işlere kim alet ettiyse. Bu Ercan Havaalanı sorunu biran önce çözülmelidir. Yok terminal yapılacakmış ta yok pist yapılacakmış ta bunların tamamının palavra olduğunu hep birlikte izleyip göreceğiz.
  • Ak Parti kazanmaya devam ediyor,biz ise işsizlikten
  • Kıbrıs'a kaç uçak inip kalkıyor bu kadar para harcanarak yapılacak terminal binasına gerçekten ihtiyaç var mı merak ediyorum
  • Bundan aylar kadar önce Ercanda bi temel atma töreni vardı cumhurbaşkanı da katılmıştı neydi o terminal inşaatı için değil miydi? Yoksa Ercanda düzenli olarak temel atma töreni mi düzenleniyor?
  • Yavru vatan, hayırlı olsun!

Kıbrıs'taki Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Türkiye'den Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü Serhat Özçelik katıldı

Taş Yapı İnşaat'ın yapımını üstlendiği havalimanı için yeni terminal binası ve pist yapımı gerçekleştirilecek. Havalimanına toplamda 250 milyon Euro'luk bir yatırım yapılması planlanırken, yeni terminal binasının da 2018 yılının sonunda açılması bekleniyor.







Ercan Havalimanı'nda yeni terminal heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

LECN ~ 7 yıl önce
Burası bitmez. Biterse eski terminalden gelen avantalar kesilir. Baştan sona ne idüğü belirsiz bir ihale. Önüne gelen terminalci oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T&T ~ 7 yıl önce
Peki bugüne kadar eski terminalden kazandığınız ve işe şimdi başladığınızdan dolayı hakketmediğiniz gelirler ne olacak? Sermayeyi bunca yıl çalıştırdığınız terminalden çıkardınız. Böyle ballı proje, ancak Kaçaksaray'a yakın olanlara verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pist ~ 7 yıl önce
Bu havalimanında pist doğrultusu sıkıntılı. Batı rüzgarı ile 29 dan kalkan uçak hemen kuzeye dönmek durumunda aksi halde rum kesimine geçer. Bunu nasıl çözerler bilemiyorum. Geniş gövdeli uçaklar için sıkıntı daha fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Tarkim öğrencileri olarak bizim paramızı kim verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİST? ~ 7 yıl önce
PİST NE ZAMAN GENİŞLEYECEK PEKİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokya ~ 7 yıl önce
Bakanı bu işlere kim alet ettiyse. Bu Ercan Havaalanı sorunu biran önce çözülmelidir. Yok terminal yapılacakmış ta yok pist yapılacakmış ta bunların tamamının palavra olduğunu hep birlikte izleyip göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Ak Parti kazanmaya devam ediyor,biz ise işsizlikten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlaşılması güç ~ 7 yıl önce
Kıbrıs'a kaç uçak inip kalkıyor bu kadar para harcanarak yapılacak terminal binasına gerçekten ihtiyaç var mı merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
Normal gunlerde 40 a yakin ucak inis kalkis yapiyor. Yilbasi bayram ve bazi hsonlari bu sayi 60 i buluyor. Turkiyedeki cogu havaalanindan daha yogun bir meydan Ercan
Ercan ~ 7 yıl önce
Ercan havalimaninin yillik yolcu sayisi 3.5 milyonun üzerinde. Bu rakam ile Adana'dan sonra Trabzon'dan önce gelen bir konumda. Havaalani eğer Turkiye'de olsaydi Ahl -Saw-Ant-Adb-Esb-Adana'dan sonra 7. Sira için Bodrum-Milas ve Dalaman ile yarış halinde olacakti. Yetersizlik nedeni ile 5 milyonluk potansiyel tam olarak kullanilamiyor. Terminal ve yeni pistle potansiyel 7-8 milyona çıkabilir. Kendileri 5-10 yillik süre icinde 10 milyon yolculuk potansiyel bekliyorlar. Pik sezonda 80 uçuş ortalama günlük 55-65 uçuş var.
Yorum ~ 7 yıl önce
Bundan aylar kadar önce Ercanda bi temel atma töreni vardı cumhurbaşkanı da katılmıştı neydi o terminal inşaatı için değil miydi? Yoksa Ercanda düzenli olarak temel atma töreni mi düzenleniyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 7 yıl önce
Yavru vatan, hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sansar ~ 7 yıl önce
Malesef bina dış mimarisi çok iptidai. Bu dönemde yapılan bu şekilde timsal bir bina, işlevselliği dışında görünüş olarak da etkileyici olmalı. Bkz. Seul İncheon, Sinagpur, Yeni Tahran, yurt içinde dandik Adıyaman bile uzay üssü gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000