27 Temmuz 2012, Cuma 08:42:41

ERCAN HAVALİMANI'NDA İNSAN KEMİKLERİ!

Bundan bir süre önce Ercan Havalimanında başlatılan uçak pisti çalışmaları sırasında bir çok insan kemiğine rastlandığı iddia edildi...
  • 73-74 savaşından önce rumlar kıbrıs türklerine çok zulüm yapmış ve bazı bilinen yerlerin kazılmasıyla toplu mesarlar bulunmuştu.. buda bunlardan biridir büyük ihtimal.
  • 1974 oncesi rum topragiydi oralar fakat baris harekati sirasinda turklerin eline gecmisdi. Bize anlatilan efsaneye gore bir cok rum orada oldurumusdu sanirim da dogruymus...
  • " ve ortaya çıkan insan kemikleri de pist alanının altında bırakıldı. " yazık ki ne yazık.. anasını-babasını-evladını kaybedenler var o topraklarda.. o kemiklerin kimin olduğunun bilinmesini bekleyenler var.. ama pist altında bırakılmışlar..

Pist çalışmalarını yakından gözleyen bazı ilgili kaynaklara göre Ercan Havaalanı'ndaki ikinci uçak pisti çalışmaları bundan yaklaşık iki ay önce başladı.

Pistin yapılması için söz konusu pist alanının kazılması sırasında hayret verici bir manzara ile karşılaşıldığı öne sürülüyor.

Gazeteye göre bu sırda insan kemiklerine rastlandığı, bu kemikleri gören kişilerin ise konuyu sorumlu kişilere aktardığı belirtildi.

ÖNLEM ALINDI

Aynı kaynaklar ortaya çıkan manzaranın yetkililere duyrulması ile geniş çaplı önlemler alındı. İddialara göre 100'e yakın çalışan oradan uzaklaştırılarak, çalışmalarla ilgili daha az sayıda bir ekip ayarlandı.

Önlemlerin alınmasından sonra yine öne sürülen iddialara göre, söz konusu pist alanının stabilize çalışmaları tamamlandı ve ortaya çıkan insan kemikleri de pist alanının altında bırakıldı.

BİLİNİYORDU

Söz konusu yerde insan kemiklerinin olduğunun daha önceden bilindiğine dikkat çeken ilgili çevreler, uçak pisti alanları, serbest bölgeler ve buna  benzer startejik alanlarda kazı yapılamayacağı şeklinde kurallara dikkat çektiler.

KAYIP ŞAHIŞLAR

Bulunan insan kemikleri kimlere veya hangi topluma ait olup olmadığı bilinmezken, Kıbrıs'ın her iki tarafındaki Kayıp şahışlarla ilgili yetkililerin mevcut çalışmalarında bu bölge hakkında bilgisi olup olmadığı da bilinmiyor. (Kıbrıs Postası)

ERCAN HAVALİMANI'NDA İNSAN KEMİKLERİ!

Yorumlar

CPT ~ 12 yıl önce
73-74 savaşından önce rumlar kıbrıs türklerine çok zulüm yapmış ve bazı bilinen yerlerin kazılmasıyla toplu mesarlar bulunmuştu.. buda bunlardan biridir büyük ihtimal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efsane ~ 12 yıl önce
1974 oncesi rum topragiydi oralar fakat baris harekati sirasinda turklerin eline gecmisdi. Bize anlatilan efsaneye gore bir cok rum orada oldurumusdu sanirim da dogruymus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 12 yıl önce
" ve ortaya çıkan insan kemikleri de pist alanının altında bırakıldı. " yazık ki ne yazık.. anasını-babasını-evladını kaybedenler var o topraklarda.. o kemiklerin kimin olduğunun bilinmesini bekleyenler var.. ama pist altında bırakılmışlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000