03 Şubat 2016, Çarşamba 20:22:48

Ercan Havalimanı'nda büyük kaos...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hava yolu ile dünyaya bağlayan Ercan Havalimanı'nda kaos yaşanıyor. Havalimanında çalışan gümrük memurları greve gidince olanlar oldu. Adaya giriş çıkışlar kontrolsüz yapılıyor. İşte detaylar.
  • Sıradan bir vatandaş olarak bölgede yaptığım incelemeler ve tespitler sonucu kıbrısın ülke olarak özelleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum
  • Siz uzulmeyin o duty free de calisanlar kadrolu kidemli hirsiz onlar boyle zamanlari zaten kendileri bekliyorlar. Rezalet bir isletme, mudur sorsan yazi yazmayi bilmez. Cumle kuramaz.
  • Bu kıbrıslılardan adam olmaz, adam olmazzz!
  • Özellikle Havasen denilen KTHY katili ve Türkiye düşmanı sendika KKTC de varolduğu sürece, sivil havacılığın bir adım ilerlemesi mümkün değildir. Bir de taşyapı denilen bilinmedik şirkete havalimanı teslim etmişler üstüne ilaç olmuş. Good luck KKTC.
  • Yahu her terminal körüksüz bu ne ya hangi cağda yaşıyoruz
  • Ekim'den bu yana ek mesai ücreti alamamışlar. Ne yapacaklardı? Nasıl alacaklardı ücretleri? KTHY'yi batırmışmış, KKTC'yi batıracaklarmış. Hırsızın hiç suçu yok.
  • Yazik bu kibrislilara gun yuzu gormedi garipler..hazir alir batirir..kafasi calismaz fazla..lafa gelince biz gendi gendimize yeterik..calismamak icin herturlu dalavere cevirir..issiz kalinca ac kalinca da nerde hata yabtik yahuu..
  • Böyle havalimanlarının işletmesini TAV, Fraport gibi dev şirketlere vereceksiniz ki, hem turizmi geliştirsin hem de adam gibi profesyonelce idare etsin. Bu ne rezil bir meydandır. Aklı olan duty free den bir şey almaz zaten.
  • Ercan zaten bugüne kaddar görülmüş en kötü işletilen havalimanı. Ayrıca duty freelerin kapanması da iyi olmuş. Milleti kazıklıyorlar. İçkiler süper marketlerde freeshop'un yarı fiyatına. Millet bilmeden alıyor.Ne yönetimi ne de fiziki yapısı düzgün. Tek kelime ile rezalet.
  • Fransa da Almanya da hava sahaları kapanıyor ona kımse bır sey demıyor, Kıbrıs da oldugu zaman anında bır laf..... Nasıl bır mılletız ya bız....

Sendikalar cenneti KKTC'de, KTHY'nin batmasında en büyük rolü oynayan sendikalar bu kez KKTC'nin geleceği ile oynuyor. Gümrük Çalışanları Sendikası, Ercan Havalimanı'nda çalışan memurların Ekim ayından bu güne ek mesailerini alamadığı gerekçesiyle greve gitti. Bu nedenle de Ercan Havalimanı’nda büyük bir kaos yaşanıyor.

Ercan’da Duty-free mağzaları; giriş-çıkış kapıları; Ambarlar; Antrepolar ve tüm gümrük hizmetlerine dahil birimlerde hizmet verilmiyor. Ercan Havalimanı’nda pasaport kontrolü dışında hiçbir kontrol yapılmadığı için gelen yolcular gümrük kontrolü yapılmadan adaya giriş yapıyor.

Özellikle Duty-free mağzalarına zorunlu olarak kepenk indirtilmesi yolcuların Duty-free alışverişlerinin engellenmesine sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre sendikalar ile Maliye Bakanlığı müsteşarı konunun bir an önce çözüme kavuşması için çaba harcıyor. Ancak gümrük memurları henüz çözüme yönelik bir adım atmadı.

Büyük kaos yaşanan Ercan Havalimanı'ndan kontrolsüz geçen yolcuların büyük tehlike oluşturduğu kaydediliyor.

©AirportHaber ÖZEL

Ercan Havalimanı'nda büyük kaos...

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

azerty ~ 8 yıl önce
Sıradan bir vatandaş olarak bölgede yaptığım incelemeler ve tespitler sonucu kıbrısın ülke olarak özelleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecn ~ 8 yıl önce
Siz uzulmeyin o duty free de calisanlar kadrolu kidemli hirsiz onlar boyle zamanlari zaten kendileri bekliyorlar. Rezalet bir isletme, mudur sorsan yazi yazmayi bilmez. Cumle kuramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azerty ~ 8 yıl önce
Ben de şahidim, doğru
Türk ~ 8 yıl önce
Bu kıbrıslılardan adam olmaz, adam olmazzz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özellikle ~ 8 yıl önce
Özellikle Havasen denilen KTHY katili ve Türkiye düşmanı sendika KKTC de varolduğu sürece, sivil havacılığın bir adım ilerlemesi mümkün değildir. Bir de taşyapı denilen bilinmedik şirkete havalimanı teslim etmişler üstüne ilaç olmuş. Good luck KKTC.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni terminallll ~ 8 yıl önce
Yahu her terminal körüksüz bu ne ya hangi cağda yaşıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Ekim'den bu yana ek mesai ücreti alamamışlar. Ne yapacaklardı? Nasıl alacaklardı ücretleri? KTHY'yi batırmışmış, KKTC'yi batıracaklarmış. Hırsızın hiç suçu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 8 yıl önce
Sendika gider konuşur, sonuçta alamadıkları şey maaş değil, ek ücret. Açlıktan ölmezler onu almadıkları için. Ayrıca her sorun grevle çözülseydi dünyada kimse işini yapmaz greve sarılırdı. Kıbrısın bu beladan kurtulması şart
Husnu ~ 8 yıl önce
Yazik bu kibrislilara gun yuzu gormedi garipler..hazir alir batirir..kafasi calismaz fazla..lafa gelince biz gendi gendimize yeterik..calismamak icin herturlu dalavere cevirir..issiz kalinca ac kalinca da nerde hata yabtik yahuu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devler ~ 8 yıl önce
Böyle havalimanlarının işletmesini TAV, Fraport gibi dev şirketlere vereceksiniz ki, hem turizmi geliştirsin hem de adam gibi profesyonelce idare etsin. Bu ne rezil bir meydandır. Aklı olan duty free den bir şey almaz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 8 yıl önce
Ercan zaten bugüne kaddar görülmüş en kötü işletilen havalimanı. Ayrıca duty freelerin kapanması da iyi olmuş. Milleti kazıklıyorlar. İçkiler süper marketlerde freeshop'un yarı fiyatına. Millet bilmeden alıyor.Ne yönetimi ne de fiziki yapısı düzgün. Tek kelime ile rezalet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 8 yıl önce
Fransa da Almanya da hava sahaları kapanıyor ona kımse bır sey demıyor, Kıbrıs da oldugu zaman anında bır laf..... Nasıl bır mılletız ya bız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 8 yıl önce
Kıbrısda sürekli ve şımarıkça oluyor da ondan. Havasen 4000 TL maaş alan işçisine daha çok para isterim diyerek KTHY nı kapattırmadı mı ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000