06 Eylül 2013, Cuma 08:09:31

ERCAN HAVALİMANI "TT AIRPORT" MU OLUYOR?

Ercan Havalimanı binasının içerisinde birçok yerde ‘TT Airport’ ibaresinin kullanılması “Ercan Havalimanı’nın ismi değişiyor mu?” sorusunu akıllara getirdi.
  • FEHMİ ERCAN başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum..
  • havaalanına ismine veren şehit hava pilot binbaşı FEHMİ ERCAN dır. Ama. Nedense Ercan havaalanı olarak kullanılıyor. oysa ismi verilen insanların isimleri tam kullanılıyor mesela Sabiha Gökçen Adnan Menderes en son açılan Şırnak Şerafettin Elçi gibi Dolayısıyla hangi Ercan ınn belli olmadığı bir havaalanının isminin değişmesi gayet normal..
  • Ihale sartnamesinde, "isim degisikligi yapılamaz" ibaresi yoksa, bu gibi sorun yasana bilir.

Ercan Havalimanı içerisinde yer alan bu ibare büyük tepki uyandırırken Kıbrıs TV’de yayınlanan Haber Dosyası programına katılan Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu is Ercan Havalimanı için isim değişikliğinin ancak hükümetin karar verebileceği bir durum olduğu gibi yaşanabilecek olası bir değişikliğin de kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Ercan Havalimanı’nın işletme haklarının devredilmesine tepkiler sürerken alan içerisinde  ‘T & T Havalimanı İşletmeciliği’ ve ‘Bir Taşyapı iştirakidir’ ibaresi dikkat çekiyor.  Ercan’ın işletme hakları devredilen Taşyapı Şirketi’nin, alan içerisinde ‘TT Airport’ ibaresini kullanması kamuoyunda da büyük tepki uyandırdı.

Kıbrıs TV’de yayınlanan Haber Dosyası programına katılan Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu Ercan Havalimanı’nın isminin değişmesinin ancak hükümetin karar verebileceği bir durum olduğunu söyledi.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, bir çok havalimanında, işletmelere ait bu gibi ibareler yer aldığını ve bunun Ercan Havalimanı’nın Uluslar arası ismini değiştireceği anlamını taşımadığı gibi, böyle bir imkan tanınacağına da inanmadığını söyledi. Latifoğlu ayrıca yaşanabilecek olası bir değişikliği de kabul etmediğini belirtti.  

ERCAN HAVALİMANI "TT AIRPORT" MU OLUYOR?

Yorumlar

FEHMI ECAN ~ 11 yıl önce
FEHMİ ERCAN başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FEHMİ ERCAN ~ 11 yıl önce
havaalanına ismine veren şehit hava pilot binbaşı FEHMİ ERCAN dır. Ama. Nedense Ercan havaalanı olarak kullanılıyor. oysa ismi verilen insanların isimleri tam kullanılıyor mesela Sabiha Gökçen Adnan Menderes en son açılan Şırnak Şerafettin Elçi gibi Dolayısıyla hangi Ercan ınn belli olmadığı bir havaalanının isminin değişmesi gayet normal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sartname ~ 11 yıl önce
Ihale sartnamesinde, "isim degisikligi yapılamaz" ibaresi yoksa, bu gibi sorun yasana bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000