11 Nisan 2011, Pazartesi 08:18:43

ERCAN HAVALİMANI, RUMLARI RAHATSIZ EDİYOR!

Avrupa – Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın hava sahaları ile ilgili “çözüm” senaryoları Rumları rahatsız ediyor...
  • Rum pek rahatsız olmuyor , zaten KTHY rumların parmağı olmadan çökertildi , kendi gazetelerinde teşekkür ettiler rumlarda ():
  • Doğrudur , bu iş çok ciddidir. Sınırın 2 tarafındaki görevliler " yetki senin / benim " muhabbeti yapmaktadır. Alllah korusun..

İçinde “Ercan Kontrol Kulesi’nin” adının da geçtiği karmaşık “FIR” senaryoları resmen kafa karıştırıyor.
  
“Londra’nın, Ankara hükümetiyle de istişare içerisindeki siparişi ile” Avrupa Komisyonu ve Stafan Füle’nin; Türkiye, Güney Kıbrıs ve Ercan hava trafik kontrol kuleleri arasında operasyonel iletişim çözümü konusunda ‘ipotek koymakta oldukları’ iddia edildi.
  
Fileleftheros edindiği bilgilere dayanarak Brüksel’de dolaşan senaryolar arasında; ya Eurocontrol veya özel bir şirket tarafından yönetilecek bir “telefon merkezi” aracılığıyla Türkiye ve Güney Kıbrıs kontrol kuleleri arasında bir iletişim sistemi kurulmasından söz eden bir senaryo da olduğunu yazdı.
  
Gazete “Komisyon-Füle-İngiltere Timbu Konusunda İpotek Koyuyor… Kıbrıs-Türkiye Kontrol Kuleleri Telefon ‘İletişim Merkezi’ Konusunda Düşünceler” başlığıyla yansıttığı Brüksel çıkışlı haberinde bu senaryonun; Türkiye’nin FIR’ının Kıbrıs karşısındaki bir bölümünü KKTC’ye vermesi dolayısıyla “oyuna” Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin de dahil olduğunu yazdı. Böyle bir operasyonel çözüme Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin de dahil olmasının aslında Ercan Havaalanı’na yapılan uçuşların meşruiyet kazanması anlamına geleceğine dikkat çeken gazete, Türkiye’nin de istediğinin bu olduğunu, ancak Rum yönetiminin kesinlikle reddettiğini vurguladı.
  
Gazete böyle bir operasyonel çözümün, 19 Nisan’da yapılacak Türkiye’yle Katılım Konseyi öncesinde Avrupa Birliği Ortak Tutumu taslağının şekillendirilmesi çerçevesinde yeniden servis edilmekte olduğunu yazdı ve edindiği bilgilere dayanarak özetle şunları kaydetti:
  
“Ele geçirdiğimiz bu taslakta, Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti hava trafik kontrol merkezleri arasındaki iletişim eksikliğinin uçuş güvenliğini ciddi tehlikeye soktuğu belirtiliyor. Bu çerçevede acilen, Chicaco Sözleşmesi uyarınca bir operasyonel çözüm bulunması gerektiğine vurgu yapılıyor.
  
Bütün mesele Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında sınırlı kalsa da, gerçekte, Komisyon ve Ankara’yla istişare ettikten sonra Londra bununla flört ediyor. Ankara, FIR’ının operasyonel bir bölümünü sahte devlete verdiği için sözde Ercan’ın da katılmasını olmazsa olmaz görüyor.
  
Gazetemiz, Ankara’nın 24 Mart’ta AB üyesi 27 ülkenin önünde, ‘Ercan’ın, masaya konulacak herhangi bir opersasyonel çözümde taraf masada yer alması gerektiğini söylediğini bilebilecek durumdadır.
  
Yine aynı bilgilere göre yukarıda sayılan nedenler Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nı; şekillenme aşamasında bulunan AB Ortak Tutum metninde özlü değişiklik yapılmasını talep etmeye itti. Lefkoşa, önerilen operasyonel çözümün; Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs’la ilgili kararlarını da kapsayıp, Uluslar Arası Hukuk’u da dikkate almasını talep etti. Ancak öğrendiğimize göre bu talep Komiser Stefan Fule’de, mesai arkadaşları grubunda ve İngiltere’de alerji yaptı. Bunlar en azından şimdilik, ‘uluslararası hukuk’ ifadesinin taslağa eklenmesini kabul etmiyor.
  
Brüksel ve Londra’nın itirazlarına rağmen Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı ‘uluslararası hukuk’ ifadesinin taslağa eklenmesinde ısrar ediyor. Bu ifade Komisyon, İngiltere ve tabii Ankara’yı gittikçe daha çok öfkelendiriyor.” (Kıbrıs Gazetesi)

ERCAN HAVALİMANI, RUMLARI RAHATSIZ EDİYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Rum pek rahatsız olmuyor , zaten KTHY rumların parmağı olmadan çökertildi , kendi gazetelerinde teşekkür ettiler rumlarda ():

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Doğrudur , bu iş çok ciddidir. Sınırın 2 tarafındaki görevliler " yetki senin / benim " muhabbeti yapmaktadır. Alllah korusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000