17 Mart 2014, Pazartesi 10:31:25

ERCAN HAVALİMANI İŞLETMECİSİNE HACİZ ŞOKU!

Ercan Havalimanı’nın işletmecisi Taşyapı’ya ait taşınır ve taşınmaz mallar ile alacak ve haklarına KKTC devletine 16 milyon TL KDV borcu olduğu gerekçesiyle haciz kondu.
  • Merdiven yapmakla freeshop yapmakla havalimanını düzelttiğinizi mi zannediyorsunuz ?
  • Yolları kesip bariyer yapmasını biliyorsunuz. Ödeme yapmasını da bilin
  • Bi turlu isinamadim su ercana gitti bi sikinti hissediyor insan havasindan mi colunden kuragindan mi anlamadim ama bi sikintili yahu isler de rast gitmiyo hayirmi??
  • kibrisa elini kaptıran kolunu geri alamaz. is vergi dairesine gittiyse isleri zor, gerci hangi kktc Devlet dairesine gitse iskeri zor, Ziya tarkan kozan
  • NELİNG VAR KKTC VİRRAAAAAAAAAAAA

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Ercan Havalimanı’nın işletmeciliğini 2013 yılında 25 yıllığına alan Taşyapı şirketine devlete olan 16 milyon TL’lik KDV borcunu ödemediği gerekçesiyle haciz geldi. Haciz kararına göre şirketin taşınır ve taşınmazları ile alacak ve haklarına haciz koyuldu.

Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı ise kesinleşmiş bir kararın olmadığını belirterek, “Karar ile ilgili girişimde bulunacağız” dedi.

Taşyapı’dan yapılan açıklamada, şunlar belirtildi:

“Ercan Havalimanı’nın devri sırasında ödenen 100 milyon euro peşin devir bedelinin katma değer vergisine tabi olup olmadığı bir süreden beri Maliye Bakanlığı ile aramızda tartışma konusu olmuş ve konu mahkemeye intikal ettirilmiştir. Hukuk mahkemesinde verilen geçici ara emrinin kaldırılması nedeni ile Yargıtay’a müracaat edilmiştir. Henüz dosyalanan istinaf Yargıtay’da görüşülmemiştir. Ara emrinin kaldırılması üzerine şirketimize vergi dairesince gönderilen ödeme emrine süresi içerisinde gerekçeleri ile birlikte itirazımızı yaptık. İtirazımız vergi dairesi tarafından gerekçesiz veya tatmin edici gerekçe olmaksızın usule aykırı bir şekilde ret edilmiştir. Vergi dairesinin ret kararından dolayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurmak için avukatlarımıza talimat verdik. Davamız hazır olup, Pazartesi günü dosyalanacaktır. Ortada kesinleşmiş bir vergi borcu olmadığı halde acele icraya gidilmesi bizleri üzdü. Ne olursa olsun ödeyebilecek güce de sahibiz. Taşyapı, KDV miktarının yaklaşık 3 katı kadarını Kıbrıs Halk Bankası’nda yatırım amaçlı tutuyor. Bunu siyasilere yakıştırmıyor ve kınıyoruz. Asıl önemli noktanın Ercan Havalimanı’nın bizlere halen tamamıyla devredilememesi olduğunu ve yeni terminal binasına halen bu yüzden başlayamadığımızın altını çizmek isteriz.” (Çağdaş Ulus- Vatan)

ERCAN HAVALİMANI İŞLETMECİSİNE HACİZ ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Ercan ~ 10 yıl önce
Merdiven yapmakla freeshop yapmakla havalimanını düzelttiğinizi mi zannediyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yolları kesip bariyer yapmasını biliyorsunuz. Ödeme yapmasını da bilin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bi turlu isinamadim su ercana gitti bi sikinti hissediyor insan havasindan mi colunden kuragindan mi anlamadim ama bi sikintili yahu isler de rast gitmiyo hayirmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
kibrisa elini kaptıran kolunu geri alamaz. is vergi dairesine gittiyse isleri zor, gerci hangi kktc Devlet dairesine gitse iskeri zor, Ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OYNA GG ~ 10 yıl önce
NELİNG VAR KKTC VİRRAAAAAAAAAAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000