01 Ocak 2012, Pazar 14:46:17

ERCAN HAVALİMANI DEVREDİLİYOR...

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Ercan Havaalanı'nın yap-işlet devret modeliyle 20-25 yıllığına özel bir firmaya verileceğini, yeni yılın ilk aylarında bu yönde ihaleye çıkılacağını bildirdi...
  • ISG nin yaptığı bir meydan var o da ortada. Şikayetler bitmiyor. Bence hiç bir şansı yok. TAV girerse alır girmezse başkası alır.
  • ISG'nin almasını isterim. TAV standard portlar yapar, ISG ise sıralmaya girecek portlar. Bence :)
  • TAV kimseye bırakmaz...TAV' a hayırlı olsun...
  • TAV ı 4 gözle bekliyoruz.
  • TAV için hayırlı olsun!
  • Haydi bakalım TAV. Size yine iş çıktı.
Yenilenecek Ercan Havaalanı'nın ön projesini Anadolu Ajansı ile paylaşan Saner, artan yolcu kapasitesi ve KKTC'nin giderek güçlenen konumu dolayısıyla Ercan Havaalanı'nın yeniden dizayn edilmesinin şart olduğunu söyledi.
 
Saner, Ercan Havaalanı'nın 1 milyon yolcu kapasitesinde yapıldığını, inşaatlarla 2 milyon kapasiteye çıkarıldığını, geçen süre içinde Ercan'dan KKTC'ye giriş çıkış yapan yolcu sayısının 2 milyona yaklaştığını, mevcut kapasitenin, artan yolculara hizmet vermede bazı aksamalara yol açtığını belirtti.
 
Aksaklıkların giderilmesi için bazı çalışmalar yapıldığını, ancak bu çalışmaların artan yolcu trafiğinde yetersiz kalacağını ifade eden Saner, Ercan Havaalanı'nın, hem KKTC'nin konumunun giderek güçlenmesi ve dünyadaki uluslararası havaalanı konumuna gelmesi hem de uluslararası havaalanlarında bulunan her türlü hizmetlerin sunulabilmesi için yeniden dizayn edilmesinin şart olduğunu vurguladı.
 
152 bin metrekare büyüklüğünde, 8 körüklü, 8 milyon yolcuya hizmet verebilecek; ikinci bir pist de yapılarak, bir kilometre uzunluğunda apronla yeni Ercan'ın dizayn edileceğini anlatan Saner, ''İşletme hakkı devri şeklinde, yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya 20-25 yıllığına verilmesi tarafımızdan planlanmaktadır'' dedi.
 
Saner, ihale çalışmasının son noktaya geldiğini yeni yılın ilk aylarında ihaleye çıkılacağını bildirerek, Ercan'ın ülkenin adına yakışır, en iyi hizmet verecek bir havaalanı olacağını kaydetti.
 
Ekim ayında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'la, Ercan Havalanı'nda görüş koşullarının uygun olmadığı durumlarda, uçakların rahatlıkla iniş kalkış yapacağı aletli iniş sisteminin temelini attıklarını anımsatan Saner, 3 milyon TL'lik bu yatırımla Ercan'ın altyapısının güçlendirildiğini, Haziran 2012'de teslim edilmesi hedeflenen projeyi, müteahhidin Nisan 2012'de teslim etmeyi taahhüt ettiğini belirtti.
 
''Dünya standartlarında bir havaalanı olacak''
 
Ercan'ın dünya standartlarında bir havaalanı olacağını belirten Saner, Kıbrıs Rum yönetimine, hava sahasının ortak kontrolü için Ercan'daki smart binasını birlikte kullanma önerisini de yineledi.
 
İnsanlık adına Rum tarafına tüm kapılarının açık olduğunu ifade eden Saner, talep olması halinde, elektrikte olduğu gibi, hava sahasının kontrolü ve kıyı emniyeti konusunda da tüm imkanları Rumlarla paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. (Zaman)
ERCAN HAVALİMANI DEVREDİLİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
ISG nin yaptığı bir meydan var o da ortada. Şikayetler bitmiyor. Bence hiç bir şansı yok. TAV girerse alır girmezse başkası alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ISG'nin almasını isterim. TAV standard portlar yapar, ISG ise sıralmaya girecek portlar. Bence :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV kimseye bırakmaz...TAV' a hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV ı 4 gözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV için hayırlı olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haydi bakalım TAV. Size yine iş çıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000