21 Mart 2018, Çarşamba 09:57:46

Erbil'den sonra Süleymaniye'den de uçuşlar başladı

Irak merkezi hükümetinin, yurt dışı uçuş yasağını kaldırmasının ardından IKBY'deki Süleymaniye Havalimanı'ndan ilk uluslararası sefer Amman'a gerçekleştirildi.
  • Erbil,Sleymaniye bir yana;Musul,Kerkük meydanlarının da uçuşa açılması Irak ve Türk havacılığına katkı sağlar,halka hizmet ulaşmış olur,ek istihdam oluşur...
  • Hadi artık TK da başlasın.. 320ler boş durmasın.
  • Oraya vize varmi?yoksa gidelim tatile ucuzdur gezeriz kültür olsun

Irak merkezi hükümetinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarında uyguladığı yurt dışı uçuş yasağını kaldırmasından sonra Süleymaniye Havalimanı'ndan ilk uluslararası uçak seferi yapıldı.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Irak Hava Yolları'na ait yolcu uçağı Ürdün'ün başkenti Amman'a direkt sefer gerçekleştirdi.

Havalimanı Basın Sözcüsü Dana Muhammed, yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay süren yasağın sona ermesinin ardından Amman seferiyle Süleymaniye'den uluslararası uçuşların yeniden başladığını söyledi.

Yasak nedeniyle birçok hava yolu şirketinin operasyonlarını askıya almak zorunda kaldığını dile getiren Muhammed, gelecek günlerde seferlerin tam anlamıyla normale dönmesini beklediklerini aktardı.

Muhammed, Irak Sivil Havacılık Kurumu'ndan gelecek uçak sefer takvimine göre hareket ettiklerini kaydetti.

Süleymaniye'den aylar sonra gerçekleştirilen ilk uluslararası uçuşun yolcularından Celal Ahmed ise, "Yurt dışı seferlerin tekrar başlamasından çok mutluyum. Burası, dünyaya açılan önemli kapılarımızdan bir tanesi. Hem siyasi hem de ekonomik olarak büyük katkılarının olacağını umuyorum." diye konuştu.

Yurt dışı uçuş yasağının kaldırılmasının ardından Erbil Havalimanı'na dün Dubai'den bir yolcu uçağı inmişti, ancak henüz Erbil'den yurt dışına herhangi bir sefer yapılmadı.

Bağdat yönetiminin 29 Eylül 2017'de getirdiği yurt dışı uçuş yasağı öncesinde Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarına, Türkiye başta olmak üzere, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Avusturya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye'ye direkt uçak seferleri yapılıyordu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen perşembe günü IKBY'deki havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının kaldırıldığını açıklamıştı.

Erbil'den sonra Süleymaniye'den de uçuşlar başladı

Yorumlar

Kaymaklı Kadayıf ~ 6 yıl önce
Erbil,Sleymaniye bir yana;Musul,Kerkük meydanlarının da uçuşa açılması Irak ve Türk havacılığına katkı sağlar,halka hizmet ulaşmış olur,ek istihdam oluşur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 6 yıl önce
Hadi artık TK da başlasın.. 320ler boş durmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mecid ~ 6 yıl önce
Oraya vize varmi?yoksa gidelim tatile ucuzdur gezeriz kültür olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000