20 Ekim 2017, Cuma 16:10:16

ER-AH yeni tesisini resmen açtı

ER-AH Uçuş Okulu yeni akademi binasını bugün düzenlenen bir törenle resmen faaliyete açtı.
  • ÖNCELİKLE ERAH HAVACILIK OKULUMUZUN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM...ABİM TÜRKKUŞUNDAN YETİŞEN UÇUŞ ÖĞRETMENİDİR..YILLARCA ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİKTEN SONRA..ZIRAİ İLAÇLAMAYI TERCİH EDEREK MESLEĞİNE DEVAM ETTİ..ANCAK HÜKÜMETİN ALDIĞI BİR KARARLA BİR ANDA MAALESEF İŞSİZ KALMAK DURUMUNDA KALDI..ELBETTE BU DURUM ONU MADDETEN VE MANEN ÇOK YIRATTI..ACABA BU NADİDE OKULDA GÖREV ALMASI MÜMKÜN OLUR MU...KENDİSİ ANTALYA DA YAŞIYOR..EM.ÖĞRT.PİLOT ZEKERİYA ÖZBEK....
  • İstanbul şubelerindeki pazarlamacı ahmet olduğu sürece bunlar daha çok bekler. Adama soru soruyorsun bırakın cevap vermeyi suratınıza bile bakmıyor. Önce içerdeki boş adamlardan kurtulun sonra kalite zaten yükselir.
  • Cabioglu,harikasınız. Yeni tesisiniz hayırlı olsun,başarılarınızın devamını diliyorum.
  • Sektöre çok pilot kazandırması lazım ihtiyaç var neyin kafası bu millet aç aç. Bu ümit tacirlerinin ekmeğine yağ sürmeyin.
  • Erdoğan Bey havacılık sektöründe gördüğüm en dürüst insanlardan biridir. Yeni tesisin önce Erah havacılık camiasına daha sonra da Türk havacılığına hayırlı olmasını diliyorum.
  • Er-ah kim ucumıyorum derse yalan soyler dunyanın ucusu yapılyor tabi bunda hava şartları cok onemli gidipte aralık ocak subat ayları hariç duzenli bir sekilde gidersen ucmaya kısa surede bitiyor bazen insanlar kendi beceriksizlerini okul calişanları ve hocalara suc atıyor diger ucus okullarınıda sanki dort dortluk mu hersey ucmak istiyorsanız erah tek gecerim
  • başı yarım milyon dan her yer açılır :)) her yer açılır vasıflı vasıfsız aç aç, uç uç
  • Hiçbir hakaret içermeyen yorumumu yayınlamadınız. Bu okulda glass kokpiti analogu sonra tecnamı verirler. İlk 3 uçuşta hemde. 2 farklı hoca da olur bu esnada. Kafaya göre yani sıralamalar.Doldur boşalt ile Erah bugünlere geldi. Kursu bırakan sayısını da açıklasa Erdoğan bey süper olur. Tüm emeklerini yıllardır memuriyet gibi yanında tuttuğu Kişiler heba ediyor. Farkında tabi canı yananlar burada ya da yüzüne söylüyor ama bir uçuş ayarlamada bile yıllardır hep aynı muhabbet. Şu anda orada erah mezunu olup Yen'i hoca olanlar dahi bu durumdan Eminim şikayetçidir öğrencilikte çek hoca olunca çek yeter diye :)
  • Hayırlı uğurlu olsun. Hayırlara vesile olsun.
  • Kaptan san ne nasıl olursan ol gel f/o musun senden çok var sen bekle....

ER-AH Uçuş Okulu yeni akademi binasını bugün düzenlenen bir törenle resmen faaliyete açtı.

2008 yılından bu yana pilot yetiştiren Er-Ah Uçuş Okulu’nun yeni akademi binası faaliyete başladı. Isparta’da açılan uçuş akademisi 8 derslik kapasiteli ve yılda 120 pilot yetiştirecek şekilde tasarlandı.

Er-Ah Uçuş Okulu’nun sahibi Erdoğan Cabıoğlu, düzenlenen törene ev sahipliği yaparken, AirportHaber’e özel açıklamalarda bulundu.

“2 sene önce akademi projesine başladık. 2016 yılının Temmuz ayında temel attık. 15 ay gibi bir sürede tesisimizi tamamladık” diyen Cabıoğlu, “Burası bir akademi binası, bütün teorik eğitimleri, simülatör eğitimlerini havalimanın içerisinde entegre olarak verebildiğimiz bir tesis. Anadolu Üniversitesi dışında özel sektör içerisinde bütün eğitimlerin alınabildiği Türkiye’deki tek tesis olma özelliğini taşıyor. 6 milyon TL yatırımla bu tesisi hayata geçirdik. Biz öğrencilerimize konaklamalı olarak eğitim veriyoruz. Öğrenci geldiği zaman anahtarını alıyor. Eğitim sonrasında anahtarını bize teslim ediyor. Tüm eğitimlerini burada alıp uçuşlarını burada yapıyor ve Isparta dışında hiç bir yere gitmeye ihtiyaç duymadan tüm imkanlara sahip oluyor” şeklinde konuştu.

Tesisin kapasitesi ne kadar?

Yılda 120 öğrenciye tam eğitim verme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Cabıoğlu, “Toplam 8 adet dersliğimiz bulunuyor. Her yıl 120 öğrenci etme kapasitesine sahibiz. Tesis içerisinde 2 adet simülatörümüz var. Daha önce kullandığımız bir simülatör ile birlikte bu binamıza ilave olarak Alsim MCC simülatörümüz mevcut. Bir de jet oryantasyon için kullandığımız Airbus A320 onaysız FTC simülatörümüz var” dedi.

Er-Ah’ın şuana kadar sektöre yetiştirdiği pilot sayısı ne kadar?

Cabıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çok net bir rakam veremeyeceğim ancak bu sayının 600’ün üzerinde sektöre pilot kazandırdık. Türkiye’deki bütün havayolu şirketlerinde bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz görev yapıyor. Yetişen öğrencilerden kaptan olarak göreve devam edenler de bulunuyor.”

Peki, öğrencilere tavsiyeniz nedir? Neden pilotaj eğitimi almalılar?

“Biliyorsunuz dünyada havacılık sektörü yüzde 3 ila 5 arasında gelişirken ülkemizde yüzde 30’lu rakamlarla büyümeye başladı. Toplamda 100 uçak varken, THY dahil özel sektörde 500 civarında uçak bulunuyor. Bu nedenle de kalifiye eleman açığı ortaya çıktı. Daha önceden TSK’dan bu temin edilirken,son dönemlerde ihtiyaca cevap verilemeyince özel sektör devreye girdi. 2 uçakla başladığımız serüvenimize 18 uçak, 30 uçuş öğretmeni, 15 adet yer dersi öğretmeni ve toplamda 120 personelimizle sektöre hizmet etmeye devam ediyoruz. Tabii ki sektörde inişli çıkışlı dönemler olabiliyor. Bu günlerde havayolu sektöründe pilot ihtiyacı yeniden hasıl oldu. Biz ülkemize kalifiye pilot kazandırmaya devam ediyoruz. Kriterlerini sağlayan öğrenci adaylarını pilot olduktan sonra işsiz kalma ihtimali çok zayıf. Tabii ki kriterleri sağlayamayanlar da maalesef beklemek zorunda kalıyor.”





ER-AH yeni tesisini resmen açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

AHMET ÖZBEK ~ 6 yıl önce
ÖNCELİKLE ERAH HAVACILIK OKULUMUZUN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM...ABİM TÜRKKUŞUNDAN YETİŞEN UÇUŞ ÖĞRETMENİDİR..YILLARCA ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİKTEN SONRA..ZIRAİ İLAÇLAMAYI TERCİH EDEREK MESLEĞİNE DEVAM ETTİ..ANCAK HÜKÜMETİN ALDIĞI BİR KARARLA BİR ANDA MAALESEF İŞSİZ KALMAK DURUMUNDA KALDI..ELBETTE BU DURUM ONU MADDETEN VE MANEN ÇOK YIRATTI..ACABA BU NADİDE OKULDA GÖREV ALMASI MÜMKÜN OLUR MU...KENDİSİ ANTALYA DA YAŞIYOR..EM.ÖĞRT.PİLOT ZEKERİYA ÖZBEK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğrencisi olmaktan vazgecen ~ 6 yıl önce
İstanbul şubelerindeki pazarlamacı ahmet olduğu sürece bunlar daha çok bekler. Adama soru soruyorsun bırakın cevap vermeyi suratınıza bile bakmıyor. Önce içerdeki boş adamlardan kurtulun sonra kalite zaten yükselir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ünal ~ 6 yıl önce
Cabioglu,harikasınız. Yeni tesisiniz hayırlı olsun,başarılarınızın devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
Sektöre çok pilot kazandırması lazım ihtiyaç var neyin kafası bu millet aç aç. Bu ümit tacirlerinin ekmeğine yağ sürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erah ~ 6 yıl önce
Erdoğan Bey havacılık sektöründe gördüğüm en dürüst insanlardan biridir. Yeni tesisin önce Erah havacılık camiasına daha sonra da Türk havacılığına hayırlı olmasını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erah ögrencisi ~ 6 yıl önce
Er-ah kim ucumıyorum derse yalan soyler dunyanın ucusu yapılyor tabi bunda hava şartları cok onemli gidipte aralık ocak subat ayları hariç duzenli bir sekilde gidersen ucmaya kısa surede bitiyor bazen insanlar kendi beceriksizlerini okul calişanları ve hocalara suc atıyor diger ucus okullarınıda sanki dort dortluk mu hersey ucmak istiyorsanız erah tek gecerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam ~ 6 yıl önce
başı yarım milyon dan her yer açılır :)) her yer açılır vasıflı vasıfsız aç aç, uç uç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kınıyorum ~ 6 yıl önce
Hiçbir hakaret içermeyen yorumumu yayınlamadınız. Bu okulda glass kokpiti analogu sonra tecnamı verirler. İlk 3 uçuşta hemde. 2 farklı hoca da olur bu esnada. Kafaya göre yani sıralamalar.Doldur boşalt ile Erah bugünlere geldi. Kursu bırakan sayısını da açıklasa Erdoğan bey süper olur. Tüm emeklerini yıllardır memuriyet gibi yanında tuttuğu Kişiler heba ediyor. Farkında tabi canı yananlar burada ya da yüzüne söylüyor ama bir uçuş ayarlamada bile yıllardır hep aynı muhabbet. Şu anda orada erah mezunu olup Yen'i hoca olanlar dahi bu durumdan Eminim şikayetçidir öğrencilikte çek hoca olunca çek yeter diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Bayhan ~ 6 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun. Hayırlara vesile olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günün gercegi ~ 6 yıl önce
Kaptan san ne nasıl olursan ol gel f/o musun senden çok var sen bekle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000