20 Ocak 2017, Cuma 10:16:44

ERAH kuru sabitledi

Dövizin sürekli yükselmesi sonrası Erah Uçuş Okulu’ndan pilot adaylarını sevindirecek haber geldi.
  • Arkadaşlar, okullar berbat hiçbir kritere bakmadan her geleni ticaret mantığıyla alıyorlar.Sınıfta 25 kişi var. İngilizceyi hakkıyla bilen 1-2 kişi vardır o kadar. Pilot uçağın idaresini ve sevkini yapan biri olarak düşünürsek sınıfta kendini bile idare edebilen 3-5 kişi anca çıkar. Bazıları basit toplama çıkarma işlemlerini bile ezberlemeye çalışıyor sınavlarda. adamların kapasite ortada bu kadar olmaz arkadaş. her işte olduğu gibi bu iştede ciddi firmalar işe girişte insanların karakterlerini ölçüp tartıyordur. Benim tek umudum bu kadar adamın yanından bir şekilde sıyrılmak yoksa en az 2- 3 yıl iş falan yok. Afada, ayjette bittik okullar ne ilgi var ne eğitim var. TK da 500 fazla pilot var bi o kadarda eğitimde pilotları var. PGS zaten bitik. Herkesin azında snx var. Atlasglobalin 20 uçağı var 2-3 ayda bir 15-20 kişilik tip eğitimi açıyor. Bu kadar adamı nereye alacak demiyorum zaten gönderiyor afa ayjey farketmeden işten çıkartıyor. Şu şartlarda keşke bu parayla yatırım yapsaydım.
  • İnsanların hayalleriyle oynuyorlar resmen. Bi bu değil hepsi aynı. Yurt içinde iş bulamazsınız, dışarda imkansız. Abi-kardeş tavsiyesi bulaşmayın
  • Herkes gözünü dikmiş THY,SUNEXPRESS,PGS vs. arkadaşlar Türkiye nin dışında başka ülkeler de var,eğer EASA lisansı nız varsa ve de en önemlisi kendinizi gereği gibi yetiştirdi iseniz Türkiye de verdiğiniz işe giriş mücadelesini yurt dışına taşıyın,BİNLERCE havayolu taşımacılığı yapan firma var Afrikasından Asyasına kadar, Türkiye de bir şu hastalık var; 208 saatle mezun olmuş aday gözünü THY sağ koltuğa dikiyor, sen gerçekten o koltugun gerektirdiği tecrübeye sahipmisin; kağıt üstünde evet , ama reel tecrübe gereken acil durumda ne olacak,Allah kaptana zeval vermesin, Bu durumda kimse daha aşağısına tenezzül etmiyor,ingiliz yeni mezun kızlar dünyanın geri kalmış ülkelerinde geçinecek kadar ücret karşılığı sivri sineklerin içinde,uçan ve kanadı olan ne buldularsa uçarak tecrübe yapmaya çalışıyorlar,300 - 500 1200 .. vs saat ne ise buradan bir üste geçiş için bir zemin oluyor bu tecrübeler, ""geçenlerde beni aday aradı,mezun olunca BOEING 777-300-ER de ilk işe başlamak istiyorum diyor""
  • Ey ucus okullari Cumhurbaskanimiz milli para derken,ulkemiz ekonomik kusatma altindayken dovizle is yapmak Cumhurbaskanimizin dedigi gibi teroristliktir.....Ucus okullarini buradan uyariyoruz Turk parasina donun......
  • Geri kalan hersey yalandir. Erah ucus okulu her turlu kibirden kapristen yalandan uzak havaciliga yakisan sekilde hizmet vermektedir, yuzlerce genc erah sayesinde hayallerine kavustu. Allahtan havacilik kulturunun icinden gelen bir patron varda memleketin havaciligi hizmet goruyor. Allah bin kere razi olsun erah tan ve patronu Erdogan Cabioglundan yolu acik olsun.
  • ARKADAŞ BİRİ BENİ TOKATLASIN BU ÜLKE NEDEN BÖYLE???? BİZ 2 YILDIR İŞ BULAMIYORZ,HERİFLER PARA KAZANACAK DİYE REKLAM YAPIYOLAR...BAKANIN DEDİĞİNİ 10.000 PİLOTA İHTİYAÇ VAR NERDEEEE LAN NERDE...KİMSE DEMİYO BU İŞİN SUYU ÇIKACAK İŞSİZLER ARTACAK DİYE...ÖYLE BİR BEYİNE SAHİP YÖNETİCİLER KALIN KAFALILAR YOK BU ÜLKEDE
  • grupta 14 kisiydik 1 tanemiz is buldu o da ucus okulunda ogretmenlik yapiyor 13 tanemiz 11 aydir issiz....birakin giren girsin bizde bole girdik sonucta....
  • Tk akademiye giremeyen pilot olma hayali kurmasın. Sektör çoktan doydu, ayrıca tk artık bütün pilotlarını kendi akademisinden karşılayacak, bize söylenen bilgi şekilde.. Özel uçuş okullarından mezun olanların tk'da pilot olma şansı artık sıfır..
  • İş yok diyenlerin şu an sektörün durumunu bilmedikleri çok belli. THY alım yapmıyorsa piyasa kilitlenmiştir yani diğer havayolları da alım yapmıyordur demektir.THY alım yapmaya başlayana kadar da bu böyle gider. Yani piyasanın rahatlaması için THY ilan açması gerekmektedir.
  • Instagram showman'lerine duyurulur.. Asgari ücrete ucarız biz abi diye gezinen mezun FO'lar var.. hadi gelin herkes pilot olmaya.. Yıllarca, aylarca bagırdık burdan.. Hala'da bagırıyoruz .. ama size müstehak. Gelin gelin verin 70bin euro.. 5 yıl işsiz gezip instagram profilinizdeki fotolara bakar bakar iç çekersiniz.. Kızlarda 2 sene sonra pırrrrr diye uçar.. Ucus okulundaki 172ler gibi.. PIRRR diye uçuyolar kızlar.. O show'lar 3-5 ay sürüyor.. Sonra işsizlikle boğuşan ve utancından pilotluk konusu açılınca lafı degiştiricem diye ugrasan showmanlerle doldu bu sektör.. En üstteki abiniz yazmış benim de size bi abi/kardeş tavsiyesi.. GELMEYİN. BAŞLAMAYIN. İŞ YOK.

Dövizin sürekli yükselmesi sonrası Erah Uçuş Okulu’ndan pilot adaylarını sevindirecek haber geldi.

Isparta, Antalya ve İstanbul’daki eğitim merkezlerinde pilotaj eğitimlerini sürdüren Erah Uçuş Okulu, döviz kurunu sabitledi. Döviz kurunun hızla yükselmesi sonrası pilotaj eğitimine devam edenleri ve pilotaj eğitimine başlamayı planlayanları kara kara düşünmekten kurtaran Erah, euro kurunu 3.80 TL olarak belirledi. 1 Mart 2017 tarihine kadar sabit kurdan ödeme imkanı sunan uçuş okulunun bu hamlesi, eğitim alan öğrencilerin yanı sıra pilot olmayı düşünenleri de bir hayli rahatlattı.

Antalya ve Isparta’dan sonra İstanbul’da da teori eğitim merkezi açan Erah, bir taraftan Isparta’daki uçuş hattında yeni akademi binasının inşaatına devam ederken diğer taraftan da İstanbul’daki eğitim merkezini genişletti.  THK Üniversitesi ile  ortak proje kapsamında 70 üniversite öğrencisine bünyesinde eğitim veren Er-Ah Uçuş Okulu, 2016 yılı içerisinde 2 adet yeni uçak ve bir de EASA onaylı simülatör aldı.

ERAH kuru sabitledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Bitik Okullar ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar, okullar berbat hiçbir kritere bakmadan her geleni ticaret mantığıyla alıyorlar.Sınıfta 25 kişi var. İngilizceyi hakkıyla bilen 1-2 kişi vardır o kadar. Pilot uçağın idaresini ve sevkini yapan biri olarak düşünürsek sınıfta kendini bile idare edebilen 3-5 kişi anca çıkar. Bazıları basit toplama çıkarma işlemlerini bile ezberlemeye çalışıyor sınavlarda. adamların kapasite ortada bu kadar olmaz arkadaş. her işte olduğu gibi bu iştede ciddi firmalar işe girişte insanların karakterlerini ölçüp tartıyordur. Benim tek umudum bu kadar adamın yanından bir şekilde sıyrılmak yoksa en az 2- 3 yıl iş falan yok. Afada, ayjette bittik okullar ne ilgi var ne eğitim var. TK da 500 fazla pilot var bi o kadarda eğitimde pilotları var. PGS zaten bitik. Herkesin azında snx var. Atlasglobalin 20 uçağı var 2-3 ayda bir 15-20 kişilik tip eğitimi açıyor. Bu kadar adamı nereye alacak demiyorum zaten gönderiyor afa ayjey farketmeden işten çıkartıyor. Şu şartlarda keşke bu parayla yatırım yapsaydım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam ~ 7 yıl önce
Her kafadan cikan sese inanma bu bir. TK da pilot fazlaligi falan yok. Sen bu dedikodulari bosver, al eline lisansi onune bak. Dilin varsa yetenegin de varsa dunyanin heryerine gidersin. Birak bu karamsarliklari. Bilezigi koluna tak sonraki adimlari sonra dusunursun. TK dan bildiriyorum, burada pilot fazlaligi yok arkadasim, keain ve net bilgidir. Selamlar
Yatırım değil ~ 7 yıl önce
Bu bir yatırım değil. Bu bir zevk. Meslek olacak diye bir zorunluluk yok. Geç anladın. Keşke yatırım yapsaydım diyorsun. Örnek olsun arkadaşlara. Uçmaya gelmiyorsan, meslek kursu sanıyorsan yanılırsın.
samimiyim ~ 7 yıl önce
Keşke fırtınayı erken görebilip girmeseydiniz ama olmuş bir kere. En yakın yerden gerekirse dönün! Hayata bir kere geliyorsunuz. Tipe ayıracağınız para ile iş kurun yada mesleğiniz varsa onu yapın. Kolaylıklar dilerim..
Keptınn ~ 7 yıl önce
İnsanların hayalleriyle oynuyorlar resmen. Bi bu değil hepsi aynı. Yurt içinde iş bulamazsınız, dışarda imkansız. Abi-kardeş tavsiyesi bulaşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZGÜVEN ~ 7 yıl önce
Herkes gözünü dikmiş THY,SUNEXPRESS,PGS vs. arkadaşlar Türkiye nin dışında başka ülkeler de var,eğer EASA lisansı nız varsa ve de en önemlisi kendinizi gereği gibi yetiştirdi iseniz Türkiye de verdiğiniz işe giriş mücadelesini yurt dışına taşıyın,BİNLERCE havayolu taşımacılığı yapan firma var Afrikasından Asyasına kadar, Türkiye de bir şu hastalık var; 208 saatle mezun olmuş aday gözünü THY sağ koltuğa dikiyor, sen gerçekten o koltugun gerektirdiği tecrübeye sahipmisin; kağıt üstünde evet , ama reel tecrübe gereken acil durumda ne olacak,Allah kaptana zeval vermesin, Bu durumda kimse daha aşağısına tenezzül etmiyor,ingiliz yeni mezun kızlar dünyanın geri kalmış ülkelerinde geçinecek kadar ücret karşılığı sivri sineklerin içinde,uçan ve kanadı olan ne buldularsa uçarak tecrübe yapmaya çalışıyorlar,300 - 500 1200 .. vs saat ne ise buradan bir üste geçiş için bir zemin oluyor bu tecrübeler, ""geçenlerde beni aday aradı,mezun olunca BOEING 777-300-ER de ilk işe başlamak istiyorum diyor""

Yanıtla

Kalan karakter 1000
coni moni ~ 7 yıl önce
Yurt dışındaki firmalar 1.000 saatin altına alım yapmıyor. Bırak 100 tane firmayı incelemeyi acaba 5 tane firmanın başvuru kıstaslarına baktın mı çok merak ediyorum. Bu aradaki zamanı FI olarak değerlendirin desen anlardım. Bol keseden ahkam kesmişsin. Mezun olunca sağ koltuğa oturma olayına gelince, Human Performance bile işe yeni başlayan bir FO'nun yeterli tecrübeye ve özgüvene sahip olmadığını belirtir. Gerekirse öğretmen kaptanla uçurulur. Bu durum normaldir diyor. İlla küçük uçak uçuracaksın diye bi şey yok yani. ICAO bile bu teoriyi kabul etmişken sen yine kafanda doğru bellediğin şeylere göre burda sallamışsın. Senin mantığa göre Allah kaptana zeval vermesin; FO zaten süs oturuyor. İşimiz ona düştüyse yandık. İyice zeka seviyenden şüphe ettiriyorsun.
Terorist Olmayin ~ 7 yıl önce
Ey ucus okullari Cumhurbaskanimiz milli para derken,ulkemiz ekonomik kusatma altindayken dovizle is yapmak Cumhurbaskanimizin dedigi gibi teroristliktir.....Ucus okullarini buradan uyariyoruz Turk parasina donun......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrnciplt ~ 7 yıl önce
maaşa gelince kurdan hesaplarsın ama ;)
mal olmayin ~ 7 yıl önce
Yalakalik yapacak die mantiksiz konusmayin o ucaklarin bakimlarin icin yedek parcayin amerika turk parasi ile satmiyor. Ama sunu diyim pilotaj tr de doydu bu saaten sonra olmak istiyen varsa birdaha dusunsun cunkun iş yok. İşsiz kalacaksiniz ucus okullarinin ahengine laflarina kanmayin yazik edip bi servet odeyip bos bos oturup bakmayin lisansa. Ozel unilere gidip tip okuyun o parayla
ERAH CANDIR ~ 7 yıl önce
Geri kalan hersey yalandir. Erah ucus okulu her turlu kibirden kapristen yalandan uzak havaciliga yakisan sekilde hizmet vermektedir, yuzlerce genc erah sayesinde hayallerine kavustu. Allahtan havacilik kulturunun icinden gelen bir patron varda memleketin havaciligi hizmet goruyor. Allah bin kere razi olsun erah tan ve patronu Erdogan Cabioglundan yolu acik olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Organizasyon ~ 7 yıl önce
ErAh gercekten candir fakat Can olmayan Kendini begenmis yonetici pozisyonunda olup ogrencileri asagiliyanlar sorulara cvp Vermeyen kisiler CANANDIR
... ~ 7 yıl önce
ARKADAŞ BİRİ BENİ TOKATLASIN BU ÜLKE NEDEN BÖYLE???? BİZ 2 YILDIR İŞ BULAMIYORZ,HERİFLER PARA KAZANACAK DİYE REKLAM YAPIYOLAR...BAKANIN DEDİĞİNİ 10.000 PİLOTA İHTİYAÇ VAR NERDEEEE LAN NERDE...KİMSE DEMİYO BU İŞİN SUYU ÇIKACAK İŞSİZLER ARTACAK DİYE...ÖYLE BİR BEYİNE SAHİP YÖNETİCİLER KALIN KAFALILAR YOK BU ÜLKEDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issiz pilot ~ 7 yıl önce
grupta 14 kisiydik 1 tanemiz is buldu o da ucus okulunda ogretmenlik yapiyor 13 tanemiz 11 aydir issiz....birakin giren girsin bizde bole girdik sonucta....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehsn ~ 7 yıl önce
Tk akademiye giremeyen pilot olma hayali kurmasın. Sektör çoktan doydu, ayrıca tk artık bütün pilotlarını kendi akademisinden karşılayacak, bize söylenen bilgi şekilde.. Özel uçuş okullarından mezun olanların tk'da pilot olma şansı artık sıfır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
İş yok diyenlerin şu an sektörün durumunu bilmedikleri çok belli. THY alım yapmıyorsa piyasa kilitlenmiştir yani diğer havayolları da alım yapmıyordur demektir.THY alım yapmaya başlayana kadar da bu böyle gider. Yani piyasanın rahatlaması için THY ilan açması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Instagram show ~ 7 yıl önce
Instagram showman'lerine duyurulur.. Asgari ücrete ucarız biz abi diye gezinen mezun FO'lar var.. hadi gelin herkes pilot olmaya.. Yıllarca, aylarca bagırdık burdan.. Hala'da bagırıyoruz .. ama size müstehak. Gelin gelin verin 70bin euro.. 5 yıl işsiz gezip instagram profilinizdeki fotolara bakar bakar iç çekersiniz.. Kızlarda 2 sene sonra pırrrrr diye uçar.. Ucus okulundaki 172ler gibi.. PIRRR diye uçuyolar kızlar.. O show'lar 3-5 ay sürüyor.. Sonra işsizlikle boğuşan ve utancından pilotluk konusu açılınca lafı degiştiricem diye ugrasan showmanlerle doldu bu sektör.. En üstteki abiniz yazmış benim de size bi abi/kardeş tavsiyesi.. GELMEYİN. BAŞLAMAYIN. İŞ YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havadan yüksekten ~ 7 yıl önce
Konuşmuşsun birazda, ifade tarzından anlaşılan ya işsizsin sorunun var yada baya süre sende showmen olarak gezdin derdin var. Konu değiştirmeyi biliyor gibisin :))
coni moni ~ 7 yıl önce
Seninki abi kardeş tavsiyesi değil de kuyruk acısı olan birinin yazısına benzemiş. Senin kardeşin varsa ve ona bu üslupla tavsiye veriyorsan vay o kardeşin haline :) Ülkeye bi apaçi daha kazandırıyorsun demektir :)
No kuyruk no pain ~ 7 yıl önce
Ben ucuyorum bi kuyruk acim yok .. Mezun olduktan 2 ay sonra da giris yaptim bir sirkete.. Sektorde 3. Yilim .. Bunlar hep gozlem urunu beyler.. Yakinda 3000 liraya fo olarak ucmaya baslayinca anlarsiniz ne demek istedigimi
coni moni ~ 7 yıl önce
Coni moni ağzına sağlık aynen.. Daha çok, gelmeyin yazısı tarzı olmuş.. Dahada çok, zamanında kendi yaptıklarını buraya yansıtarak rahatlama yazısı gibi olmuş :) Kişi kendinden bilirmiş işi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000