11 Ocak 2011, Salı 00:29:38

ENKAZA HELİKOPTERLER ULAŞAMADI, GREYDERLER BULDU!

Ankara Polatlı'dan 5 saat önce kalkış yapan Kara Havacılık Okuluna ait askeri eğitim helikopterin düştüğü ve 5 askerin şehit olduğu açıklandı. Bölgedeki yoğun sisin çalışmaları olumsuz yönde etkilediği öğrenildi.
  • bir havacı olarak senden çok daha iyi bilirim hangi şartlarda eğitim verileceğini merak etme!ama dünkü havada eğitim değil arama kurtarma çalışmaları bile yapılamadı bilmem ne kadar farkındasın!ankarada dünkü havayı bilmeden görüşün ne olduğunu bilmeden konuşma!bu görüşte uçuş olmaz! neyse havacılığı bilmeyenlerle burda tartışmak yersiz şehidimizin cenazesinde yerimizi alıp son görevimizi yerine getireceğiz mekanları cennet olsun!
  • Arkadasim, egitim boyle bir sey iste. Askeri helikopter gece gorus egitiminin piril piril bir havada yapilacagini dusunmuyorsun herhalde. Zor durumlar icin egitiliyorlar. Cok yazik olmus. Allah rahmet eylesin.
  • ŞEHİTLERE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.YAKINLARINA SABIRLAR DİLİYORUM.
  • olumlerin hepsi acıdır yürek burkar..hele de havacılık camiasına mensupsanız acısının ne demek oldugunu daha iyi anlarsınız...Üniformayla ölmenin...evde bekleyenlere her ucusa gidisinizde son kez görecekmis gibi bakmanın ne demek oldugunu ancak o uniformaları tasıyanlar bilir...Allah rahmet eylesin Ruhunuz Sad olsun Sehitlerimiz...
  • ALLAH RAHMET EYLESİN GERİDE KALANLARA ALLAH SABIR VERSİN
  • ankarada özellikle gölbaşı bölgesinde sisten gözgözü görmüyor...eğer teknik bir arıza yoksa nası bi mantıkla bu havada uh-1 gibi bir helikopterle gece uçuşu eğitimine izin verilir aklım almıyor....
  • ALLAH RAHMET EYLESİN.GERİDE KALANLARA SABIR VERSİN.
  • Uh1 eski model bir helikopter malesef.Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.Ailelerine de sabır diliyoruz.

Polatlı'dan kalkan helikopterden irtibat kesilmiş, 5 saat boyunca haber alınamamıştı.
 
AirportHaber'in edindiği bilgilere göre, Kara Havacılık Okuluna ait bir helikopter, akşam hava karardıktan sonra Polatlı-Temelli arasında bulunan askeri pistten gece görüş eğitim uçuşu için kalkış yaptı. Kalkıştan iki buçuk saat sonra üsse dönmesi gereken eğitim helikopterinin, üç saati aşkın bir süre geçmesi ve üsse dönmemesi üzerine Kara Havacılık okulundan bir arama kurtarma helikopteri arama çalışmaları yapmak üzere kalktı.

Arama kurtarma helikopterinin elt cihazından aldığı sinyalin bulunduğu bölgeye hareket etti. Gece görüş eğitimi için kalkan helikopterle yaklaşık 5 saattir irtibat kurulamazken acı haber gece saatlerinde geldi. Yapılan açıklamada helikopterin enkazına ulaştığı ve 5 askerin şehit olduğu belirtildi.

Yine edinilen bilgilere göre, helikopterin yoğun sis nedeniyle kırıma uğramış olabileceği belirtildi. Yine yoğun sisin arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkilediği ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan helikopterlerin sis nedeniyle enkaza ulaşamadığı, enkaza greyderler yardımıyla ulaşılabildiği öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

ENKAZA HELİKOPTERLER ULAŞAMADI, GREYDERLER BULDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
bir havacı olarak senden çok daha iyi bilirim hangi şartlarda eğitim verileceğini merak etme!ama dünkü havada eğitim değil arama kurtarma çalışmaları bile yapılamadı bilmem ne kadar farkındasın!ankarada dünkü havayı bilmeden görüşün ne olduğunu bilmeden konuşma!bu görüşte uçuş olmaz! neyse havacılığı bilmeyenlerle burda tartışmak yersiz şehidimizin cenazesinde yerimizi alıp son görevimizi yerine getireceğiz mekanları cennet olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadasim, egitim boyle bir sey iste. Askeri helikopter gece gorus egitiminin piril piril bir havada yapilacagini dusunmuyorsun herhalde. Zor durumlar icin egitiliyorlar. Cok yazik olmus. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ŞEHİTLERE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM.YAKINLARINA SABIRLAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olumlerin hepsi acıdır yürek burkar..hele de havacılık camiasına mensupsanız acısının ne demek oldugunu daha iyi anlarsınız...Üniformayla ölmenin...evde bekleyenlere her ucusa gidisinizde son kez görecekmis gibi bakmanın ne demek oldugunu ancak o uniformaları tasıyanlar bilir...Allah rahmet eylesin Ruhunuz Sad olsun Sehitlerimiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALLAH RAHMET EYLESİN GERİDE KALANLARA ALLAH SABIR VERSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ankarada özellikle gölbaşı bölgesinde sisten gözgözü görmüyor...eğer teknik bir arıza yoksa nası bi mantıkla bu havada uh-1 gibi bir helikopterle gece uçuşu eğitimine izin verilir aklım almıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ALLAH RAHMET EYLESİN.GERİDE KALANLARA SABIR VERSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uh1 eski model bir helikopter malesef.Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize.Ailelerine de sabır diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000