29 Kasım 2011, Salı 08:24:14

ENGELLİLERİN X-RAY ÇİLESİ

Vücudunda platin olan engelliler, özellikle havaalanı ve alışveriş merkezleri gibi hassas x-ray cihazının olduğu yerlerden geçerken sık sık sinyal vermesi nedeniyle sıkıntı çekiyor.
  • Yolcuların üst arama cihazı olarak kullanılan cihazın adı Kapı Tipi Metal Arama Dedektörü, Bu cihazdan geçmeyi rededen yolcu kalp pili oldugunu belgeleyen kimliği gösterincee ince arama odasına alınır ve polis tarafından elle araması yapılır. Bu cihazlar Lisanslı ve kalp pilinede zarar vermiyor. Lütfen konunun uzmanları yazsın haberi X-Ray cihazı X ışını olan ve bagaj aramada kullanılan cihazdır. Yolcunun beden sağlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur.
  • X-Ray lerden bagajlar geçiyor biliyordum. İnsanları da mı geçirmeye başlamışlar :)))
Kalp pili olanların x-ray cihazlarından geçmesinin zararlı olmasına rağmen bazen zorla bu hastaların cihazlardan geçirildiği şikâyetlerinin geldiğini öne süren Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, ''X-ray cihazından geçmeleri kalp pili takanların kalbinin durmasına ya da hızlı atmasına neden olabiliyor. Kalça protezi takanlar, eğilip kalkamıyor. Bu insanlara bile 'Kemerini ve ayakkabını çıkar.' deniyor. Doktorların verdiği raporlara güvenilmeli'' diye konuştu.

Türkiye'de 2,5 milyon ortopedik engelli olduğunu vurgulayan Boyraz, bu tür sıkıntıları özellikle ortez ve protez kullananlar, vücut içinde platin veya takma kalp pili bulunanların yaşadığını kaydetti.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi Ortopedi ve Travmotoloji Uzmanı Op. Dr. Bünyamin Berber, özellikle sık sık seyahat eden ve vucüdunda platin olan hastalara ameliyatın yapıldığı yeri belirleyen belgeler ve filmleri hastaneden almalarını önerdiklerini anlattı.
ENGELLİLERİN X-RAY ÇİLESİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Yolcuların üst arama cihazı olarak kullanılan cihazın adı Kapı Tipi Metal Arama Dedektörü, Bu cihazdan geçmeyi rededen yolcu kalp pili oldugunu belgeleyen kimliği gösterincee ince arama odasına alınır ve polis tarafından elle araması yapılır. Bu cihazlar Lisanslı ve kalp pilinede zarar vermiyor. Lütfen konunun uzmanları yazsın haberi X-Ray cihazı X ışını olan ve bagaj aramada kullanılan cihazdır. Yolcunun beden sağlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
X-Ray lerden bagajlar geçiyor biliyordum. İnsanları da mı geçirmeye başlamışlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000