28 Ocak 2011, Cuma 08:28:33

ENDONEZYA'DAN SONRA JAPONYA'DA

Japonya'nın Miyazaki bölgesindeki Shinmoedake adlı volkanik yanardağ, 52 yıl sonra lav püskürtmeye başladı. Yaklaşık 2 kilometrelik alanda yaşayanların güvenli bölgelere tahliye edildikleri açıklandı. Tokyo'dan Miyazaki'ye yapılan uçak seferleri iptal edildi.
  • Zaten ufacık bir ada ama güneyde Kagoshima'da da aktif volkan var. DHMİ Genel Müdürünü Miyazaki hava alanına göndermek gerek. Görsün bakalım hava alanı nasıl oluyor. Adımınızı attığınız her yerde iki sıralı saksılar içinde kırmızı renkli çicekler var. Bir de AHL'ye bakın. Pistler arasını otlar bürümüş. Bir sürü abuk sabuk çukur. Su bir yerden bir yere aksın diye, çapayla kanallar açılmış. Sanki tarla. Ama olsun, kimin umurunda. Nasıl olsa, ona sen ne iş yapıyorsun, diye soran yok. Bir yazın o otlar kuruyunca görün o ödüllü AHL'yi. Girişi ise ayrı alem. Taksi ile geçerken o trafik kargaşasında kenarlara konulmuş tabelaları okuyamazsan, içeride bir boydan diğerine elindekilerle yürürsün. Biz kim havacılık kim?

Japonya'nın Miyazaki bölgesindeki Shinmoedake adlı volkanik yanardağ lav püskürtmeye başladı. Kyushu adasındaki yanardağın duman ve lav püskürtmeye başlaması üzere, bölgede alarm durumuna geçildi. Yanardağın yaklaşık 2 kilometrelik alanında yaşayanlar güvenli yerlere tahliye edilmeye başlandı. Küllerin üç bin metreye yükselmesi üzerine Tokyo'dan Miyazaki'ye yapılan uçak seferleri iptal edildi. Shinmoedake'nin en son 52 yıl önce faaliyete geçtiği kaydedildi.

ENDONEZYA'DAN SONRA JAPONYA'DA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten ufacık bir ada ama güneyde Kagoshima'da da aktif volkan var. DHMİ Genel Müdürünü Miyazaki hava alanına göndermek gerek. Görsün bakalım hava alanı nasıl oluyor. Adımınızı attığınız her yerde iki sıralı saksılar içinde kırmızı renkli çicekler var. Bir de AHL'ye bakın. Pistler arasını otlar bürümüş. Bir sürü abuk sabuk çukur. Su bir yerden bir yere aksın diye, çapayla kanallar açılmış. Sanki tarla. Ama olsun, kimin umurunda. Nasıl olsa, ona sen ne iş yapıyorsun, diye soran yok. Bir yazın o otlar kuruyunca görün o ödüllü AHL'yi. Girişi ise ayrı alem. Taksi ile geçerken o trafik kargaşasında kenarlara konulmuş tabelaları okuyamazsan, içeride bir boydan diğerine elindekilerle yürürsün. Biz kim havacılık kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000