01 Temmuz 2015, Çarşamba 13:10:37

Endonezya'daki kazada ölü sayısı 141'i buldu

Endonezya'nın Medan kentinde dün meydana gelen askeri uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 141'e yükseldi.
  • Pilot Havaci
  • En kalabalik Islam ulkesi, seriat var, yolsuzlugun en cok karsilasildigi yer, hirsizligin tuz icindeki iodun bile calinip insanlarin cocuklarin sakat birakildigi, yagmur ormanlarin acimasizca kesilip, dogaya en fazla tahribat yapilan yerlerden biri, fuhusta dunya liderleri arasinda
  • Uçakta 122 kişi varmış. Sanırım daha çok kargo değil asker taşıyordu.
  • bizde de var 50 60 yaşında bu uçaklar pardon uçak dedim
  • Siz kim C130 uçurmak kim
  • Kargo uçuşları herdaim düşme riski arz eder ve yolcu uçağından misliyle fazla riske açıktır. Böyle bir kazanın İstanbulda yaşanmaması için neler yapılabilir? Şuan kargo uçuşları risk arz ediyormu? Bu sorulara cevap verebilecek; operasyonda işin ehli olan personel kimdir?
  • Allah rahmet eylesin. En sevdiğim ülkelerden birisi Müslüman nüfus oldukça yoğun

Endonezya'nın Medan kentinde dün meydana gelen askeri uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 141'e yükseldi.

Endonezya’nın Medan kentinde bulunan hava kuvvetleri üssünden Tanhung Pinang’a gitmek üzere dün havalanan Hercules C-130 model bir askeri nakliye uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüştü. Endonezyalı polis memuru Agustinus Tarigan arama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 141 kişiye ait cansız bedene ulaşıldığını belirtti. Uçakta bulunan 122 yolcudan kurtulan olmadığını dile getiren yetkililer ise, uçağın düştüğü bölgede de 19 kişinin öldüğünü belirtti. Endonezyalı yetkililer, kazada hayatını kaybeden bazı yolculardan kan örneği alınacağı ve bu sayede kimlik tespitlerinin yapılacağını ifade etti.

Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını kaydeden yetkililer, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi. Görgü tanığı Elfrida Eli, Medan kentinden havalanan uçağın kalkıştan kısa bir süresonra arızanın meydana gelmiş gibi göründüğünü belirterek, “Uçak oldukça alçak seviyede uçuyordu” dedi.

Hava Kuvvetleri Başkanı aguş Supriatna konuyla ilgili açıklamasında, pilotun teknik bir arıza nedeniyle geri dönmek için izin istediğini belirterek, “Uçak havaalanına geri döndüğü sırada kaza yaptı” dedi.

2005 yılının Eylül ayında da Mandala Havayolları’na ait bir Boeing 737 model uçak, Medan’ın Polonia havaalanından kalktıktan kısa bir süre sonra kalabalık bir yerleşim alanına düşmüş ve olayda yerde bulunan 30 kişiyle birlikte 143 kişi hayatını kaybetmişti.



Endonezya'daki kazada ölü sayısı 141'i buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Havaci ~ 9 yıl önce
Pilot Havaci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orasi ~ 9 yıl önce
En kalabalik Islam ulkesi, seriat var, yolsuzlugun en cok karsilasildigi yer, hirsizligin tuz icindeki iodun bile calinip insanlarin cocuklarin sakat birakildigi, yagmur ormanlarin acimasizca kesilip, dogaya en fazla tahribat yapilan yerlerden biri, fuhusta dunya liderleri arasinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo?? ~ 9 yıl önce
Uçakta 122 kişi varmış. Sanırım daha çok kargo değil asker taşıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçan kamyonlar ~ 9 yıl önce
bizde de var 50 60 yaşında bu uçaklar pardon uçak dedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Otomobil bilginizle C130'lar hakkında yorum yapmayın lütfen. USAF'ta da 1970'lerin başında üretilip hala cayır cayır uçanları var. Biri yazmadan mottomuzu da yazayım: Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır.
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Siz kim C130 uçurmak kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo Uçakları ~ 9 yıl önce
Kargo uçuşları herdaim düşme riski arz eder ve yolcu uçağından misliyle fazla riske açıktır. Böyle bir kazanın İstanbulda yaşanmaması için neler yapılabilir? Şuan kargo uçuşları risk arz ediyormu? Bu sorulara cevap verebilecek; operasyonda işin ehli olan personel kimdir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Endonezya ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. En sevdiğim ülkelerden birisi Müslüman nüfus oldukça yoğun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000