20 Eylül 2012, Perşembe 08:25:37

ENDEAVUR EMEKLİ OLDU

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın 2011'de sonlandırdığı uzay programı çerçevesinde emekliye ayrılan Endeavour uzay mekiği, sergilenmek için müzeye kaldırılıyor...
  • Bir adet mekik de Rahmi Koç müzesine yakışır. Gezen varmı bilmem ama Chicago daki Science Museum veya Londradakinden pek farkıl değil. Rahmi Koç'a teşekkür ederim. Bir mekik de buraya getirse o zaman müthiş olur. Buradaki insanların ilgisini ve uzay havacılık merakını eminim çok arttırır.

NASA uzay programının emektar uzay mekiği Endeavour, Uzay Mekiği Taşıma Uçağı SCA'nın sırtına monte edilerek Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden Los Angeles'a doğru hareket etti.

Kaliforniya Bilim Merkezi'ne gönderilecek olan Endeavour, 20 yıl boyunca 25 uzay görevine katıldı, 198 milyon kilometre kat etti. 

ENDEAVUR EMEKLİ OLDU

Yorumlar

Sözcü ~ 12 yıl önce
Bir adet mekik de Rahmi Koç müzesine yakışır. Gezen varmı bilmem ama Chicago daki Science Museum veya Londradakinden pek farkıl değil. Rahmi Koç'a teşekkür ederim. Bir mekik de buraya getirse o zaman müthiş olur. Buradaki insanların ilgisini ve uzay havacılık merakını eminim çok arttırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000