10 Nisan 2010, Cumartesi 13:16:28

En mucizevi kurtuluş

Time, dünyanın tanık olduğu en mucizevi kurtuluşları seçti. Onlardan en ilginci ise 1972 yılında karla kaplı bir dağa düşen uçaktan mucizevi şekilde kurtulan 72 gün boyunca dağda kalan rugby takımı oyuncularıydı.

13 Ekim 1972 tarihinde Uruguay Hava Kuvvetleri’ne ait 571 sefer sayılı uçak, Güney Amerika’nın batı kıyısı boyunca uzanan And Dağları’na çakıldı. Uçakta Uruguay rugby takımı, arkadaşları ve ailelerinden oluşan 45 kişi vardı. İçine düştükleri durumdan kurtulma olanakları o kadar düşüktü ki sekiz gün sonra kurtarma çalışmaları iptal edildi. Yolcuların bazıları kaza anında ölürken, bazıları ise yaralarına yenik düştü. Günler geçtikçe, hayatta kalanların hem ümitleri, hem de hayatta kalmak için deneyebilecekleri yöntemler azalıyordu.

Biraz çikolata ve birkaç şise şaraptan oluşan yiyecek stokları azalan grup sonunda çok zor bir karar vermek zorunda kaldı. Hayatta kalmak için ölenlerin ve arkadaşlarının etlerini yiyeceklerdi. Sonunda, grupta yer alan Nando Parrado ve Roberto Canessa dağlarda 12 gün boyunca yol olarak yardıma ulaşmayı başardı ve diğer 14 yolcuyla beraber 23 Aralık 1972’de kurtarıldılar. Tam 72 gün boyunca karla kaplı bir dağın zirvesinde hayatta kalma mücadelesi veren sporcuların öyküsü 1993 yılında “Alive” adlı filme konu oldu.

(Hürriyet)

En mucizevi kurtuluş

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000