23 Aralık 2011, Cuma 15:15:52

"EN KENETLENMİŞ BÖLGE ÇUKUROVA"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' başta olmak üzere sanayi ve istihdam alanında yapılan çalışmaların, bölgenin gelecekteki vizyonunun belirlenmesinde bir milat olacağını söyledi...
  • adana havaalanı gayet işlevsel ve pratik, bölgeye yeterli. bu havaalanı dolaylı yoldan kapatılacak, adana ve mersin'e uzak, çok değerli verimli tarım arazisinde gereksiz büyüklükte pahalı bir havaalanı yapılacak ve muhtemelen hiç bir zaman tam kapasiteye ulaşamadan çalıştırılacak. bu pahalı ve pratik olmayan havaalanına harcanacak paranın beşte birine şakirpaşa havaalanı iyileştirilsin. havaalanından otogar ve tren istasyonuna yeraltından lastikli otomatik shuttle yapılsın. havaalanı kavşağı iyileştirilsin. şakirpaşa bölgeye daha 25 sene rahatlıkla yeter.
Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesine yapılacak olan; 'Çukurova Bölgesel Havaalanı' ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri değerlendiren Öner, projenin özel sektör tarafından inşa edilecek Türkiye'deki ikinci havaalanı olacağına dikkat çekti. Havaalanı inşaatının 36 aylık bir zaman diliminde tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Öner, hem iç, hem de dış hat trafiğine açık olacak olan hava limanının, bölgeye oldukça önemli katkılar sunacağını vurguladı. Çukurova Bölgesi'nin, her ne kadar güçlü bir potansiyele sahip olmasına rağmen, yıllarca ilgili sektörlerde hak ettiği yeri bulamadığını anlatan Öner, bölgenin havaalanı projesiyle turizm, tarım ve lojistik gibi başlıca alanlarda öne çıkacağını savundu.
 
“ÇUKUROVA BÖLGESEL KALKINMA YARIŞINDA BAYRAĞI GÖĞÜSLEYECEK”
Öner, “Çukurova, ana sektörlerin hemen hepsinde güçlü bir potansiyel barındıran ancak yıllar içerisinde bunu yansıtamayan bir bölge görünümünden sıyrılarak kabuğunu kırma yolunda hızla ilerliyor. Başta turizm olmak üzere tarım, lojistik ve sanayide bölgenin gücünün ortaya çıkartılabilmesi adına gerek kamu, gerekse de özel sektör yatırımları ardı ardına hayata geçmekte ve ileriye dönük planlamaların konuşulması bile hareketliliğe neden olunuyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen: 'Sanayi Zirvesi'nde Çukurova'nın yeraltı zenginlikleri, jeopolitik konumu ve geçmişten gelen sanayi kültürü masaya yatırıldığında bir kez daha görülmüştür ki, Çukurova; bölgesel kalkınma yarışında bayrağı göğüsleyecek konumda” dedi.
 
“BÖLGESEL REKABETTE EN KENETLENMİŞ BÖLGE ÇUKUROVA”
 
Kentler arasındaki rekabetten artık 'bölgesel rekabete' geçiş sürecinin benimsediğini ve bu dönemde en kenetlenmiş yapının da Çukurova Bölgesi'nde olduğunun altın çizen Armağan Öner, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Bu gelişim ve değişimin bölgemize yansımalarının 'daha çok istihdam, daha güçlü bir ekonomi ve yatırım' olacağını düşünüyoruz. 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' başta olmak üzere sanayi ve istihdam alanında yapılan çalışmaların da bölgemizin gelecekteki vizyonunun belirlenmesi için bir milat olacağını düşüncesini taşıyoruz.”
"EN KENETLENMİŞ BÖLGE ÇUKUROVA"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
adana havaalanı gayet işlevsel ve pratik, bölgeye yeterli. bu havaalanı dolaylı yoldan kapatılacak, adana ve mersin'e uzak, çok değerli verimli tarım arazisinde gereksiz büyüklükte pahalı bir havaalanı yapılacak ve muhtemelen hiç bir zaman tam kapasiteye ulaşamadan çalıştırılacak. bu pahalı ve pratik olmayan havaalanına harcanacak paranın beşte birine şakirpaşa havaalanı iyileştirilsin. havaalanından otogar ve tren istasyonuna yeraltından lastikli otomatik shuttle yapılsın. havaalanı kavşağı iyileştirilsin. şakirpaşa bölgeye daha 25 sene rahatlıkla yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000