14 Mart 2009, Cumartesi 08:35:58

En kaliteli havaalanı hizmetini Güney Kore veriyor

Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI) tarafından her yıl yapılan ve yolcu memnuniyetini ölçmeyi hedefleyen Havaalanı Hizmet Kalitesi Araştırması'nın sonuçları ve en iyi hizmet sunan havaalanlarının listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Havaalanları hizmet kalitesi rehberi niteliğindeki araştırmada yolculara limanlarda sunulan 30'un üzerinde hizmet değerlendirildi. Daha kapsamlı olması amacıyla mülakatlar gerçekleştirildi ve böylece tüm sezonların ve iniş çıkışların değerlendirilmesi mümkün hale geldi. Konsey tarafından yapılan açıklamaya göre dünyadaki en iyi havaalanı ödülünü dördüncü kez arka arkaya yine Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan İnçon (Incheon) Uluslararası Havaalanı aldı. Listenin en başındaki üç limanın Asya Pasifik bölgesinden olması dikkatlerden kaçmadı. Üçüncü terminalini hizmete açan Singapur Çangi (Changi) Havalaalanı ikinci gelirken üçüncü sırayı Hong Kong Uluslararası Havaalanı aldı.

Diğer bölgelerde en iyi hizmet sunan havaalanları ise şöyle oldu Zürih, İsviçre (Avrupa), Halifaks, Kanada (Kuzey Amerika), Guyakil, Ekvator (Latin Amerika ve Karayipler), Tel Aviv, İsrail (Ortadoğu), ve George, Güney Afrika (Afrika).

Yıllık yolcu sayısına göre yapılan sıralamada ise şu limanlar ilk sırayı aldı Halifaks (5 milyondan az yolcu), Nagoya, Merkez Japonya (5-15 milyon yolcu), İnçon (25-40 milyon yolcu), Hong Kong (40 milyon üstü yolcu).

YÜKSELEN YILDIZ ABU DABİ

Ortadoğu'dan birinci gelen Tel Aviv'i halen 6.8 milyar dolarlık bütçe ile yeni bir terminal inşa eden ve havaalanını genişleten Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentindeki Abu Dabi Havaalanı izledi. Bu bölgede üçüncü sırayı petrol ve doğalgaz zengini Katar'ın başkentinde yer alan Doha Havaalanı aldı. Önceki senelerde ilk sırayı alan Dubai Havaalanı ise bu yıl sıralamaya giremedi. Türkiye'den de herhangi bir havaalanı listeye girmeyi başaramadı. Konseyin açıkladığı kriterlere göre bir havaalanının değerlendirilmesi için yılın dört çeyreğinde de araştırmaya katılması gerekiyor. 2008'de yapılan araştırma için 108 havaalanında 200 binin üzerinde yolcuya form dağıtıldı ve görüşleri değerlendirildi.
 

En kaliteli havaalanı hizmetini Güney Kore veriyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000