24 Nisan 2012, Salı 20:20:49

"EN İYİSİNİ YAPIN"

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, dünyanın en başarılı uçak mühendislerinden daha temiz, daha sessiz ve daha az yakıt harcayarak uçmanın yollarını bulmalarını istedi...
  • Sessizlik olamaz illaki ama ses düşüklüğü olursa süper olabilir. 23 Senedir iniş ve kalkış sesleri ile uyudum kalktım büyüdüm. Bünye alıştı ama bazen heavylerin zor kalkıpta alçak geçmesinden dolayı ona bile dayanamıyoruz . 17 L pistinin dibinde oturanlarolarak uçakları sevsemde bence sessizlik şart:)
  • ataköy diyipte beni delirtmeyin arkadaşlar.orada ilk kurulduğu zamanlar lağım akıyordu kokudan durulmuyordu.stüdyo tipi dairelerdi zaten.önünden tren geçiyordu garıl garıl ses çıkarıyordu havalimanı ataköyden önce kuruldu oraya asıl sizin oraya ataköyü kurmanız hata.havalimanının etrafına ev yapılırmı yada taşınılırmı? havalimanı değil siz hatalısınız...cnr fuarı dahil oraların tamamen yıkılması lazım.yıkılmıyorsada problem değil nasılolsa deprem olacak ende sonunda
  • yazıyı dıkkatlı okursanız ses ıle ılgısı var. Atakoy'de oturanlar bunu daha ıyı anlarlar zıra
  • eskiden bizim köyde bir yanaşma varıdı, yanaşma yanaşma diye baardık oda yanaşmadı !
  • düşük olursa inişten sonra hemen pisti terkeder, arkadaki az sıra bekler. kısa pistlere inebilir.
  • Piste yanaşma hızı yüksek olursa,uçağın düşük süratle seyredeceği yol azalacak,dolayısıyla uçuşun en zaman alıcı kısmı hızlı geçilecek süre kısalacak bu da ekonomiye katkı olacak .
  • uçağın piste yanaşma hızının artması neden iyidir?
 Dünya devleri Lockheed Martin ve Boeing firmalarından uzmanlar da geleceğin 3 mükemmel yolcu uçağını tasarladı. İşte projeleri başlatılan ve 2020 ila 2030’lu yıllar arasında piyasaya sürülecek geleceğin uçakları:
 
Yüzde 50 daha az yakıtla uçacak
 
Box Wing Jet, Lockheed Martin: 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yolcu uçağı, Boeing 747 model bir uçağın 1.8 kilometrede harcadığı 19 litre yakıtın sadece yarısını tüketecek. Uçağın özel kanat şekli daha uzağa daha az benzin harcayarak uçmayı sağlayacak. Uçağın gövdesi ve motorları daha hızlı gidebilmesi ve daha az yakıt harcayabilmesi için bugünkü uçaklara göre daha hafif maddelerden üretilecek. Uçağın piste yanaşma hızı yüzde 50 artacak. Gürültü de 35 desibel azaltacak.
 
Sesten hızlı uçaklar geri gelecek
 
Supersonic Green Machine, Lockheed Martin: Yolcu uçağı olarak üretilen ve sesten hızlı uçan Concorde’un kullanımı 2003 yılında durdurulmuştu. Uçağın tercih edilmemesinin sebebi çok gürültülü uçması ve çevreyi çok fazla kirletmesiydi. Lockheed Martin tarafından tasarlanan son model sesten hızlı uçaklar sayesinde tüm bu sorunlar ortadan kalkıyor. 2030 yılında piyasaya sürülmesi beklenen ‘Supersonic Green Machine’ azot oksit kirliliğine yüzde 75 oranında daha az neden olacak. Uçağın kanat şekli ve kanat altına yerleştirilen motorlar ses patlamaları yaşanmasını engelleyecek.
 
Melez uçak yolda
 
Sugar Volt, Boeing: 2035 yılında piyasaya sürüleceği düşünülen Sugar Volt adlı uçak Boeing mühendisleri tarafından tasarlandı. Hem gaz motoru, hem elektrik motoru hem de bataryalar yardımıyla yol alacak olan uçak böylece çevreyi daha az kirletecek. Uçak kalkışta batarya ve jet yakıtını kullanacak. Ancak yükseldiğinde elektrik motoru devreye girecek. Sugar Volt yüzde 60 daha az karbondioksit, yüzde 80 daha az azotoksit yayacak. Uçak ince kanatları sayesinde daha kolay yükselecek ve havada daha az sürüklenecek. (Milliyet)
"EN İYİSİNİ YAPIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sessizlik olamaz illaki ama ses düşüklüğü olursa süper olabilir. 23 Senedir iniş ve kalkış sesleri ile uyudum kalktım büyüdüm. Bünye alıştı ama bazen heavylerin zor kalkıpta alçak geçmesinden dolayı ona bile dayanamıyoruz . 17 L pistinin dibinde oturanlarolarak uçakları sevsemde bence sessizlik şart:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ataköy diyipte beni delirtmeyin arkadaşlar.orada ilk kurulduğu zamanlar lağım akıyordu kokudan durulmuyordu.stüdyo tipi dairelerdi zaten.önünden tren geçiyordu garıl garıl ses çıkarıyordu havalimanı ataköyden önce kuruldu oraya asıl sizin oraya ataköyü kurmanız hata.havalimanının etrafına ev yapılırmı yada taşınılırmı? havalimanı değil siz hatalısınız...cnr fuarı dahil oraların tamamen yıkılması lazım.yıkılmıyorsada problem değil nasılolsa deprem olacak ende sonunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazıyı dıkkatlı okursanız ses ıle ılgısı var. Atakoy'de oturanlar bunu daha ıyı anlarlar zıra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eskiden bizim köyde bir yanaşma varıdı, yanaşma yanaşma diye baardık oda yanaşmadı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
düşük olursa inişten sonra hemen pisti terkeder, arkadaki az sıra bekler. kısa pistlere inebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Piste yanaşma hızı yüksek olursa,uçağın düşük süratle seyredeceği yol azalacak,dolayısıyla uçuşun en zaman alıcı kısmı hızlı geçilecek süre kısalacak bu da ekonomiye katkı olacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçağın piste yanaşma hızının artması neden iyidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000