05 Aralık 2018, Çarşamba 09:07:38

"En gelişmiş uçuş ağına sahip ülkeyiz"

Afrika Sivil Havacılık Komisyonu (AFCAC)’ın 30. Genel Kurul Toplantısı Zambia Livingstone'da düzenlendi.
  • GURURUMUZ THY FAS / MERAKEŞ e bekleriz ..
  • En gelişmiş uçuş ağına sahip olsan ne, dolar,euro, ithalat, dış borç rekorları kırılıyor, tarım ve hayvancılık bitti, herşeye hergün zam geliyor, işsizlik, suç fırladı, adalet hak getire.İşiniz gücünüz havagazı, palavra ayıp be !
  • Başarı ARFF’indir

Afrika Sivil Havacılık Komisyonu (AFCAC)’ın 30. Genel Kurul Toplantısı 04-05 Aralık 2018 tarihlerinde Zambia Livingstone'da düzenlendi.

ICAO, AB Komisyonu, ECAC, EASA ve LACAC gibi uluslararası bölgesel sivil havacılık kuruluşlarının katıldığı Genel Kurul Toplantısı’nda ülkemizi temsil eden Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, ECAC Genel Sekreteri ve ECAC adına toplantının açılış konuşmalarından birini gerçekleştirdi.

Afrika devletleri arasında entegre ve sürdürülebilir hava taşımacılığının geliştirilmesine yönelik işbirliğini ve koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulan ve 54 üye ülkesi bulunan AFCAC Genel Kurulunda, Afrika Hava taşımacılığının sürdürülebilir gelişimi, Havacılık güvenliği ve hava seyrüsefer faaliyetleri, Havacılık güvenliği altyapısı, Havacılıkta insan kaynakları optimizasyonu ve Tek Afrika Hava Taşımacılığı Pazarı (SAATM) konuları ele alındı.

Genel Kurul’da ayrıca Türkiye, Çin, Singapur, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve ABD’den ise FAA ve TSA AFCAC’ın partner ülkeleri olarak, sivil havacılık teşkilatlanmaları, mevzuat düzenlemeleri ve sektörel büyüklükleri ile ilgili birer sunumun gerçekleştirildiği bir oturum düzenlendi. Bu oturumda yaptığı konuşmada Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, Türkiye ile AFCAC arasında 2009 yılında imzalanan çok yönlü işbirliği anlaşması ve daha sonra atılan adımlarla Afrika ile olan havacılık ilişkilerinin giderek güçlendiğini belirterek, Afrika ülkelerine 2002 yılında sadece 4 destinasyona uçuşu olan Türkiye’nin bugün 37 ülkede 55 noktaya ulaştığını ve bugün Afrika’da en gelişmiş uçuş ağına sahip ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

2019-2021 yıllarına ilişkin AFCAC Eylem planın da görüşüldüğü ve Afrika Havacılık Eğitimi Organizasyonu (AATO) arasında bir işbirliği anlaşmasının da imzalandığı toplantıda ayrıca ICAO Konsey Seçimleri ve Hava Seyrüsefer Komisyonu Seçimleri de görüşülen konular arasında yer aldı.

"En gelişmiş uçuş ağına sahip ülkeyiz"

Yorumlar

Müthiş ~ 5 yıl önce
GURURUMUZ THY FAS / MERAKEŞ e bekleriz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 5 yıl önce
En gelişmiş uçuş ağına sahip olsan ne, dolar,euro, ithalat, dış borç rekorları kırılıyor, tarım ve hayvancılık bitti, herşeye hergün zam geliyor, işsizlik, suç fırladı, adalet hak getire.İşiniz gücünüz havagazı, palavra ayıp be !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFFRıdvan ~ 5 yıl önce
Başarı ARFF’indir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000