25 Kasım 2017, Cumartesi 09:07:41

En çok hangi ülkelere seyahat etmeyi tercih ediyoruz?

En son ABD ile yaşanan kriz ile gündeme gelen vize ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 320 binden fazla haber yansıdı. Türk vatandaşlarının daha çok vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Güney ve Orta Amerika ülkelerini tercih ettiği belirlendi.
  • Kırklareli'nin Vize ilçesine de vizesiz gidiliyor.
  • Askabat kacakcılarına bak sen. Bunları istanbula bile getirmemek lazım aslında da ezik ulkeyız napalım
  • Afrikadaki yoneticiler sira sizede gelecek. Hersey zamanla. Fetoculere ver oturum kartini. Turk is adamlarina gelince bi ton prosudur vize.
  • En çok tercih edilen vizesiz ülke Gürcistan sonra KKTC ve UkraynaEn kolay vize veren ülkeler kapıda vize veren ülkeler Rusya'ya vize şart değil Özbekistan içerden davetiye gelmediği müddetçe vizeyi 45 günde verir
  • O değil de Türmenistan'a ne oluyor
  • Eski başbakan(adını unuttum) diyordu 2 sene önce için: ‘ekimde avrupa birliği kapıları açılacak’diye. Ulan harbi traji komik !
  • Fransa ve belcika. Hollandada yasadigim icin kolay oluyo. Guney amerikaya da gidecegim insallah
  • Avrupa birliği sebest dolaşıma izin verse en çok Avrupa ülkelerine seyahat edilir bu thy nin işine gelir
  • Acaba Okyanusyadaki hangi ülkeler bize vize uygulamiyormus merak ettim.

Vize alırken yaşanan zorlu süreç vatandaşları vizesiz ülkelere gitmeyi teşvik ediyor. Interpress’in medya araştırmasına göre Türk vatandaşlarının 100’den fazla ülkeye vize almadan ya da kapıda vize alarak kolaylıkla giriş yapabildikleri belirlendi.

Araştırmaya göre Türklerin Avrupa’da 12, Amerika kıtasında 31, Asya’da 32, Afrika kıtasında 20 ve Okyanusya kıtasında ise 7 ülkeye vize almadan yada kapıda vize alarak girebildiği tespit edildi.

En son ABD ile yaşanan kriz ile gündeme gelen vize ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 320 binden fazla haber yansıdı. Türk vatandaşlarının daha çok vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Güney ve Orta Amerika ülkelerini tercih ettiği belirlendi.

BALKANLAR İLK SIRADA

Avrupa kıtasında ise bir çok ülke için mutlaka Schengen vizesi alınması gerekirken Schengen bölgesi dışında kalan ve bir çoğu Balkanlar’da yer alan vizesiz ülkelerin yakın olması ve daha ucuz uçak bileti bulma imkanları sayesinde tercih sırasının ilk basamağında yer aldığı tespit edildi.

ASYA VE OKYANUSYA’DA VİZESİZ ÜLKE ÇOK

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya olarak öne çıkan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke olduğu belirlendi.

Dünyada en az nüfus ve ülkenin bulunduğu Okyanusya’da ise Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısının az olmadığı belirlendi. Ancak bu ülkelerin tek dezavantajının Türkiye’ye uzaklığı olduğu saptandı.

AFRİKA’DA SEÇENEK AZ

Afrika kıtasında Türkiye’den vize istemeyen ülkelerin sayısı Avrupa’da vize istemeyen ülkeler kadar az olurken, uygulanan vize politikasının sadece Türk vatandaşlarına değil, dünyanın birçok ülkesine uyguladığı belirlendi.

EN ZOR VİZE VEREN ÜLKE TÜRKMENİSTAN

Amerika vize işlemlerini önce durdurup sonrasında sınırlı bir şekilde serbest bırakırken, Almanya’nın da işlemleri yavaşlattığı günümüzde Türkiye’ye en zor vize veren ülkenin ise Türkmenistan olduğu ortaya çıktı.

EN KOLAY VİZE VEREN ÜLKELER

Öte yandan Türkiye’ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize veren 10 ülke ise Dubai, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail olarak tespit edildi.

En çok hangi ülkelere seyahat etmeyi tercih ediyoruz?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

TC citizens ~ 6 yıl önce
Kırklareli'nin Vize ilçesine de vizesiz gidiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asbrezil ~ 6 yıl önce
Askabat kacakcılarına bak sen. Bunları istanbula bile getirmemek lazım aslında da ezik ulkeyız napalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 6 yıl önce
Muslumanlari amerikaya sokmamak lazim gibi bir yorum seninki... Adanlar zaten devlet baskanlarindan cekiyorlar yeterince merak etme!
Asıl kuşbeyinli'ye ! ~ 6 yıl önce
Beter olsunlar onlardan bize ne ? Bizden vize parası 400 dolar istiyorlar !
Lanetfeto ~ 6 yıl önce
Afrikadaki yoneticiler sira sizede gelecek. Hersey zamanla. Fetoculere ver oturum kartini. Turk is adamlarina gelince bi ton prosudur vize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Voyager ~ 6 yıl önce
En çok tercih edilen vizesiz ülke Gürcistan sonra KKTC ve UkraynaEn kolay vize veren ülkeler kapıda vize veren ülkeler Rusya'ya vize şart değil Özbekistan içerden davetiye gelmediği müddetçe vizeyi 45 günde verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
O değil de Türmenistan'a ne oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin fetö ~ 6 yıl önce
Bizden önce fetö den canı yanmış önlem almıştır
Davutoğlu ~ 6 yıl önce
Eski başbakan(adını unuttum) diyordu 2 sene önce için: ‘ekimde avrupa birliği kapıları açılacak’diye. Ulan harbi traji komik !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G ~ 6 yıl önce
Fransa ve belcika. Hollandada yasadigim icin kolay oluyo. Guney amerikaya da gidecegim insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 6 yıl önce
Avrupa birliği sebest dolaşıma izin verse en çok Avrupa ülkelerine seyahat edilir bu thy nin işine gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 6 yıl önce
Avrupalı böyle bir şeyi neden yapsınki? Her türlü yalancı dolandırıcı kaypak tembel hırsız tecavüzcü kısaca insani özelliklerin bir çoğonu taşımayan insan(!) sayısının çok olduğu ülkemizden bu yaratıkları neden ülkelerine alsın. Hala ukrayna yaptığı hatada dönmedi, ukraynalı kızlar artık türk dedi mi kaçar oldular, bu kadar abazaya açarsan kapını bu olur. Bütün sakallı sübyancılar ukrayna kapılarında!! Ben avrupalı olsam türkleri kapıya yaklaştırmam. Ben avrupada türküm dediğimde adamlar siz şöylesiniz böylesiniz diye başlıyor ve maalesef hepsi doğru. Reziliz rezil!!!
Ayt ~ 6 yıl önce
Acaba Okyanusyadaki hangi ülkeler bize vize uygulamiyormus merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000