29 Ağustos 2011, Pazartesi 11:20:55

"EN ÇOK BİZE LAZIM"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, köşesinde yeni hamleleri değerlendirdi...
  • DEMEK SONUNDA UÇAKLARA SAĞLI SOLLU DİKİZ AYNASIDA TAKACAKLAR.SÜPERRR.UÇARKEN ARKAYI GÖREMİYORDUM..
  • Yahu kardeşim,saefa bey anlatmış ya...Gerçekten görmekle bakmak farklıymış yaa.. Çok detaylı ve neler getirir neler götürür yazarca güzelce incelenmiş ve yorumlanmış hala soruyorsunuz be bilader.
  • gerçek hayatta böyle bir sistem nasıl kullanılacak peki ?
  • Öne hava vermeyecek bir sistem olmalı... Ayrıca dışarıdan birinin kontrolü olmaksızın kokpitten böyle bir sistemi çalıştırarak self push back yapmak pek emniyetli görünmüyor.Muhtemelen yerden sevk idare eden bir operatör gerektirecektir.Sonuç itibarı ile ortalıkta push back araçları olmayacağı için hem yer trafiği rahatlayacak hem de maliyetler düşecektir.Güzel bir uygulama gibi görünüyor.
  • Bu işin geri fitesi olmaz en güzeli Arka tekerlere takılab arac ile uzaktan kumandalı bir şekilde bu iş yapıla biliyor bu uygulama geliştirilirse yeterli olur geri fites falan Havavcılık da Emniyet önemlidir Uçağı bu durumda Taksiye başlayana kadar Teknisyen veya yerde bu işi koordine eden kişinin kontrolünde olması önemli.
  • Zaten yolcu uçaklarının geri gitmeleri revers's tarafından mumkun değil mi aşırı yakıt sarfiyatı ve motorun daha kısa sürede yıpranmasına sebep olduğundan kullanılmadığını düşünüyordum... E tabiki havalimanı düzenlemeside gerekecek sanırım çünki pat sahalarında kürüklerin önünden dolaşan personel araçları için büyük risk oluşur sanırsam.
  • 25 yıl önceTupolev 154 ve 134 tip uçaklarda geri vites sistemi vardı bilgilerinize..
AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu haftaki köşesinde uçakların kendi kendine geri gitmesiyle ilgili olarak yapılması planlanan sistemi masaya yatırdı...

Uçakların geri vitesinin olup olmadığı konusu halk arasında hep espri konusu olmuştur.Yıllardır kocaman demir yığınlarının uçması ve yaptığı hız, halk arasında ilgiyle bahsediliyor ancak uçakların kendi kendine geri gidememesi de şaşkınlık uyandırıyordu.

Şimdi Airbus başta olmak üzere bu konuda yoğun bir mesai söz konusu. Uçakların geri gitmesi mümkün olacak mı?

Bu konuyu AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, detaylarıyla inceledi. Çalışmanın teknik boyutlarını değerlendirerek gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. 


"EN ÇOK BİZE LAZIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
DEMEK SONUNDA UÇAKLARA SAĞLI SOLLU DİKİZ AYNASIDA TAKACAKLAR.SÜPERRR.UÇARKEN ARKAYI GÖREMİYORDUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu kardeşim,saefa bey anlatmış ya...Gerçekten görmekle bakmak farklıymış yaa.. Çok detaylı ve neler getirir neler götürür yazarca güzelce incelenmiş ve yorumlanmış hala soruyorsunuz be bilader.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gerçek hayatta böyle bir sistem nasıl kullanılacak peki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öne hava vermeyecek bir sistem olmalı... Ayrıca dışarıdan birinin kontrolü olmaksızın kokpitten böyle bir sistemi çalıştırarak self push back yapmak pek emniyetli görünmüyor.Muhtemelen yerden sevk idare eden bir operatör gerektirecektir.Sonuç itibarı ile ortalıkta push back araçları olmayacağı için hem yer trafiği rahatlayacak hem de maliyetler düşecektir.Güzel bir uygulama gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu işin geri fitesi olmaz en güzeli Arka tekerlere takılab arac ile uzaktan kumandalı bir şekilde bu iş yapıla biliyor bu uygulama geliştirilirse yeterli olur geri fites falan Havavcılık da Emniyet önemlidir Uçağı bu durumda Taksiye başlayana kadar Teknisyen veya yerde bu işi koordine eden kişinin kontrolünde olması önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten yolcu uçaklarının geri gitmeleri revers's tarafından mumkun değil mi aşırı yakıt sarfiyatı ve motorun daha kısa sürede yıpranmasına sebep olduğundan kullanılmadığını düşünüyordum... E tabiki havalimanı düzenlemeside gerekecek sanırım çünki pat sahalarında kürüklerin önünden dolaşan personel araçları için büyük risk oluşur sanırsam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
25 yıl önceTupolev 154 ve 134 tip uçaklarda geri vites sistemi vardı bilgilerinize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000