03 Temmuz 2012, Salı 08:18:16

EMNİYET'TEN PASAPORT AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında çıkan “Hac ve Umre Yolcularına Pasaport Engeli” başlıklı haber üzerine açıklama yaptı...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nden yeteri kadar pasaport temin edilememesine rağmen pasaportların tanziminin 20 günü geçtiği vurgulanarak, 15 Haziran 2012 tarihine kadar yapılan müracaatlara ilişkin tüm pasaportların da tanzim edildiği ve sahiplerine gönderildiği kaydedildi.

Vatandaşların uçak biletlerini almış olmaları veya seyahatlerini çok önceden planlamış olmaları gibi durumlar karşısında pasaport birimlerine aciliyetlerini bildirmeleri halinde ihtiyaç duydukları pasaportların öncelikli olarak tanzim edilerek ertesi gün kendilerine gönderildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Umre rezervasyonları da buna dahildir. Bu şekilde doğrudan Pasaport Dairesi’ne yapılan müracaatlar da karşılanmaktadır. Bu konuda Pasaport Dairesi Başkanlığı’nın tüm iletişim kanalları açık tutulmuştur. Ulaşım imkanı olmayan vatandaşlarımız www.epasaport.gov.tr internet adresinden taleplerini gösterebilmektedir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu girişimler karşısında Suudi Arabistan Krallığı tarafından hacca gidecek vatandaşlarımızın vize başvurularını 25 Ağustos 2012 tarihine kadar yapabilecekleri konusunda esneklik sağlanmıştır. Sorunun aşılmasına yönelik eski pasaportların tekrar tanzim edilmesi, gerek yasa gerekse teknik olarak mümkün değildir. Buna da ihtiyaç olmayacaktır. Zira 2012 Temmuz ayının ikinci yarısında sürecin tamamen normale dönmesi beklenmektedir.
Habere konu olan vatandaşımızın müracaatlarının 13 Haziran 2012 tarihinde alınmış olduğu, pasaportunun ise aynı tarihli tüm müracaatlarla birlikte 1 Temmuz 2012 tarihinde tanzim edilerek kendisine gönderildiği anlaşılmıştır.” 

EMNİYET'TEN PASAPORT AÇIKLAMASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000