19 Ağustos 2015, Çarşamba 16:17:48

Emniyet müdürlüğünün 6 katı uçaklar için yıkılıyor

Adana'da havalimanı yakınında 5 yıl önce yapımına başlanan 14 katlı Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasındaki 6 katın, uçakların güvenliğini tehlikeye attığı (mania sahasını ihlal) gerekçesiyle yıkımına başlandı. Yıkım için 3 milyon 135 bin lira harcanacak.
  • 6 kat traşlanacaksa, 6x3 m.=18 m. eder.... 80-18 = 62 m. rakım olacak...Hani 54 m. ye düşürülmesi istenmişti ?
  • Hata kimdeyse parasını onlardan alsınlar, yazık günah ya...
  • Ya allah rızası için bir işi de doğru yapın. Ne hallere geldi Türkiyem
  • EHHH adana belediyesi sag olsun, pilan yok, projeler yamalak, bi duzen yok adanada, kimin sayesinde sizce? ekmek icin... tovbe cok beklerler daha. Adana havalimaninda 2015 senesinde muhtish bi artis vardir! Terminal yapilmasi gerek !,pist 500 metre uzatilmasi gerek (emniyet icin) yeterli ama, daha makbul olur. bu arada turkcem iyidir fakat yazmamda sorun olabilir, selamlar hollandadan.
  • binanın tepesinde iyi bir adrenalin yaşanır
  • Çukurova ne oldu ? Çukurova
  • belediye o binanın ıznını alırken dhmi den de onay almalıydı yada gorus artık su kanunu cıkarsınlar hepmız ıcn tehlıkelı oluyor . ve paramız bos yere gıdıyor yapılan bınalar mahkeme ıle yıkılıyor
  • rant klasigi
  • Ne planlama var, ne koordinasyon var. Zarar üstüne zarar.

Hizmet standartlarını karşılamayan Emniyet Müdürlüğü’nün bir kampus alanında toplanması için 2010 yılında Döşeme Mahallesi’nde Adana Valiliği’nin yanındaki alanda yeni binanın temeli atıldı. 37 bin 542 metrekarelik alanda yapılan yeni bina 14 kata ulaştığında, uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesi ile 2011 yılında mühürlendi. Yargıya taşınan konu, yaklaşık 4 yıllık belirsizlikten sonra çözüme kavuştu. Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması için açılan davalar sonuçlandı. Binanın 6 katının yıkımına karar verildi.

YAPAN FİRMA YIKACAK

İl Özel İdaresi tarafından açılan yıkım ihalesini, inşaatın yapımında yüklenici firma olan Halil Avcı Şirketler Gurubu 3 milyon 135 bin lira teklifle aldı. İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından harekete geçen Halil Avcı İnşaat, fazla katların yıkılması için çalışmalara başladı. Yıkımın ardından eksik kalan bölümleri tamamlayacak olan firma, Adana Emniyet Müdürlüğü binasını, gecikmeli olarak 2016 yılının haziran ayında teslim edecek.

DHMİ İSTEDİ, BAKANLIK ONAYLADI

Devlet Hava Meydanları Adana İşletme Müdürlüğü 2011 yılında, Ulaştırma Bakanlığı’na yazı yazarak, aralarında yeni yapılmakta olan Adana Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da bulunduğu çok sayıda binanın, Şakirpaşa Havalimanı’ndaki uçakların iniş ve kalkış güzergahında olduğunu bildirerek çözüm bulunmasını istemişti. İsteği olumlu karşılayan bakanlık, Adana Emniyet Müdürlüğü binasının deniz seviyesine göre yüksekliğinin 80 metre olduğunu, ancak binaya ait parselin havalimanının pist başına yaklaşık 1793 metre mesafede bulunduğu tespit ederek, azami yüksekliğin 54 metreye düşürülmesini istedi. Yapılan çalışmalar sonrasında uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ait inşaat halindeki 14 katlı binanın 6 katının yıkılmasını istemişti.

HALİL AVCI’NIN ÖNERİSİ, ’PİST UZATILSIN’

Emniyet Müdürlüğü binasının yapımını ve fazla katların yıkımını üstlenen Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi (ATO) ve Halil Avcı Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Avcı, tartışmaların sürdüğü dönemde, binaların tıraşlanmasının ekonomik maliyetinin çok yüksek olacağını belirterek, ’pist uzatılsın’ teklifinde bulunmuştu. Avcı, Adana’da resmi kayıtlarda 163, gayri resmi ise 600 binanın Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ile benzer durumda olduğunu söyleyerek, "Kesin rakamlar yok ancak, bu tür problemli sınıfa sokulabilecek bina sayısının 600 civarında olduğu söylenmektedir. Buna rağmen bazı meslektaşlarımız, gerek bireysel olarak, gerekse meslek örgütleri yönetimleri adına yaptıkları değerlendirmelerinde, -Emniyet Müdürlüğü binası yıkılırsa Adana’daki mania sorunu çözülür- yanlışına düşmektedirler. Zannediyorlar ki, Emniyet Müdürlüğü binası yıkılırsa Adana’nın mania problemi ortadan kalkacak. Tam tersine Adana Emniyet Müdürlüğü binası kurtarılır ise Adana bu sorundan kurtulacaktır. Kaldı ki Emniyet Müdürlüğü binasının yıkılmasının önemli bir milli servetin israfı olacağı da unutulmamalıdır. Mania, Adana için problemdir. Ancak bunun müsebbibi günah keçisi ilan edilen Emniyet Müdürlüğü binası değildir" açıklamasını yapmıştı.

PİSTİN UZATILMASI İÇİN İMAR PLANI YAPILDI

Dönemin Büyükşehir belediye başkanı ile yapılan görüşmeler sonrasında Emniyet Müdürlüğü binasının tıraşlanmasının milli servetin kaybına neden olacağına, pistin ovaya doğru uzatılacak biçimde imar düzenlemesi yaparak 25 binlik plana işlettiği,  Belediye Meclisi’nden geçen planın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından da onaylandığı kaydedilmişti. Ancak pistin uzatılması gerçekleşmedi.

Emniyet müdürlüğünün 6 katı uçaklar için yıkılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

İnce hesap ~ 9 yıl önce
6 kat traşlanacaksa, 6x3 m.=18 m. eder.... 80-18 = 62 m. rakım olacak...Hani 54 m. ye düşürülmesi istenmişti ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru hesap lütfen ~ 9 yıl önce
her kat 3 m olacak diye bir şey mi var. apartman dairesi mu..
cpt ~ 9 yıl önce
Hata kimdeyse parasını onlardan alsınlar, yazık günah ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 9 yıl önce
Ya allah rızası için bir işi de doğru yapın. Ne hallere geldi Türkiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 9 yıl önce
EHHH adana belediyesi sag olsun, pilan yok, projeler yamalak, bi duzen yok adanada, kimin sayesinde sizce? ekmek icin... tovbe cok beklerler daha. Adana havalimaninda 2015 senesinde muhtish bi artis vardir! Terminal yapilmasi gerek !,pist 500 metre uzatilmasi gerek (emniyet icin) yeterli ama, daha makbul olur. bu arada turkcem iyidir fakat yazmamda sorun olabilir, selamlar hollandadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
binanın tepesinde iyi bir adrenalin yaşanır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ~ 9 yıl önce
Çukurova ne oldu ? Çukurova

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan ~ 9 yıl önce
vatandaşın biri bu yorumu beğenmemiş, nesini beğenmedin ? Çukurova havaalanı işinde paraların mı battı ki?
belediye ! ~ 9 yıl önce
belediye o binanın ıznını alırken dhmi den de onay almalıydı yada gorus artık su kanunu cıkarsınlar hepmız ıcn tehlıkelı oluyor . ve paramız bos yere gıdıyor yapılan bınalar mahkeme ıle yıkılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 9 yıl önce
rant klasigi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz adam olmayız ~ 9 yıl önce
Ne planlama var, ne koordinasyon var. Zarar üstüne zarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000