17 Kasım 2012, Cumartesi 09:30:04

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 'İHA' ALACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de istihbarat toplamak için İnsansız Hava Araçları (İHA) alınacak.
  • herkes uzman olmuş bu konularda. Efendim bunu araştıran, geliştiren, proje hazırlayan uzmanlar var. Gerekliliğini sorgulayacak bilgi ve donanıma haiz olmadan neden körü körüne yorum yaparsınız? haberleri okuduktan kaç saniye sonra üstün karar yetinizi ve bilginizi kullanarak yorum yazıyorsunuz?
  • Devletin parasi bol harcayacak yer ariyorlar.belki yakinda savas ucagida alirlar
  • Yazıklar olsun, askere ayrı, polise ayrı, zabıtayı, maliyecileri, muhtarları sakın unutmayın. Merakla bekliyoruz sıra kime gelecek. Neden güçler birleştirilmiyor, biz bu kadar mı süper zengin devletiz, neyin hesabı içerisindesiniz, vadantaş olarak az da olsa devlette hakkım varsa bu işlere imza atana hakkımı helal etmiyorum, yazıklar olsun.
  • hani dunyada 3. ulkeydik bu konuda? TAI yonetim kurulu harakiri yapsin diyecem ama nerde o seref. Ancak bayragin arkasina saklanirsiniz.

İHA’larla anlık istihbarat sağlayacak polis özel harekat timleri, terörle mücadelede daha aktif olacak ve ‘nokta’ operasyonlara katılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne İHA’ların alımı İçişleri Bakanlığı’nın 2013 bütçesinde de yer aldı. Bakan İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde kullanılmak üzere İHA’ların alım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu arada 2011 yılında başlanan çalışmalar neticesinde Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde de “İnsansız Hava Araçları” Şube Müdürlüğü kuruldu ve başına pilot bir polis müdürü getirildi.

Şubede görev yapacak ekip yeni nesil insansız hava araçlarını yerinde inceledi ve teknik özellikleri hakkında araştırma yaptı. Terörle mücadelede profesyonel birliklerin kullanılacağı önümüzdeki dönemde yurt içi operasyonlarda polis özel harekât timinin daha aktif olacağı, askerin ise sınır ötesi operasyonlarda etkin kullanılacağı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2013 yılında katılması planlanan İHA’larla, başta PKK olmak üzere yasadışı terör örgütlerine kırsal alanda nokta operasyonlar düzenleme imkanına kavuşulacak.

İHA’ların toplayacağı istihbarat arazideki özel harekat timlerine anında ulaştırılarak eylem öncesi PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirileceği belirtildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 'İHA' ALACAK

Yorumlar

ilginç ~ 11 yıl önce
herkes uzman olmuş bu konularda. Efendim bunu araştıran, geliştiren, proje hazırlayan uzmanlar var. Gerekliliğini sorgulayacak bilgi ve donanıma haiz olmadan neden körü körüne yorum yaparsınız? haberleri okuduktan kaç saniye sonra üstün karar yetinizi ve bilginizi kullanarak yorum yazıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dragon ~ 11 yıl önce
Devletin parasi bol harcayacak yer ariyorlar.belki yakinda savas ucagida alirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEVLETİN MALI DENİZ... ~ 11 yıl önce
Yazıklar olsun, askere ayrı, polise ayrı, zabıtayı, maliyecileri, muhtarları sakın unutmayın. Merakla bekliyoruz sıra kime gelecek. Neden güçler birleştirilmiyor, biz bu kadar mı süper zengin devletiz, neyin hesabı içerisindesiniz, vadantaş olarak az da olsa devlette hakkım varsa bu işlere imza atana hakkımı helal etmiyorum, yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde? ~ 11 yıl önce
hani dunyada 3. ulkeydik bu konuda? TAI yonetim kurulu harakiri yapsin diyecem ama nerde o seref. Ancak bayragin arkasina saklanirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000