25 Aralık 2017, Pazartesi 09:04:03

Emirates'e uçuş yasağı geldi!

Tunuslu kadınları uçuşlarına almayı reddederek 'ayrımcılık' yapmakla suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Emirates havayolu şirketine ait uçakların başkent Tunus'a iniş yapması yasaklandı.
  • Anti-semitizm haksız sayılmaz.
  • Tunuslu kadınların hakları hiç bir arap ülkesinde yok , parası ve petrolü çok demokrasisi ve insan hakları yok körfez ülkeleri Tunusun laik devlet yapısını hazmedemez
  • haber tantana .. ayrıntı yok. Bana kalırsa Tunuslu bacularımız bir çomarlık yapmış olmalı uçağa alınmamışlar. haberi tam vermek gerekir fakat "ak medya airporthaber" tam vermiyor
  • Ne olduğu belli olmayan özenti bir havayolu. Keşke bizim ülkemize de arapları taşımasa.
  • Gelmeselerde olur
  • Arap medyası şu an bu cesur hareketle çalkalanıyor. Bize yapılanlara karşı hep sessiz kalıyoruz ne yazıkki. Yıllardır zorla aldırılan dönüş biletleri, sene başında yanlışlıkla alınan 1$ lık bileti olanları uçurmamaları. Keyfi BAE uygulamalarına hep biz sessiz kalıyoruz. 15temmuzu açıktan desteklemeleri, tarihimize dil uzatmaları. Yetti artık UBAK/SHGM neredesin gerek yok bunların gelmesine
  • Ayrımcılık, torpil, hak yeme bütün müslüman ülkelerde çokça var ne yazık ki. O yüzden de geriyiz ama kimin umurunda?
  • birleşik arap emirlikleri şu kudüs meselesinde tek kelime edemedi..işte sömurge ulke olduklarinin kanitidir.adamnolnak ayri bir şeydir..neymis istihbarat aldik falan filan..böyle bie bilhi varsa bunu farkli şekilde yaparsin guvenlik önlemlerini..

Tunus hükümeti, kadın vatandaşlarını uçuçlarına almayı reddettiği gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Emirates havayolu şirketine ait başlıca seferleri durdurdu. BAE'li uçak şirketi "uluslararası hukuk ve anlaşmalara" uygun bir çözüm bulana dek, başkent Tunus'a iniş yapamayacak.

Tunuslu kadınları uçuşlarına almayı reddederek 'ayrımcılık' yapmakla suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Emirates havayolu şirketine ait uçakların başkent Tunus'a iniş yapması yasaklandı.

Pazar günü yapılan açıklamada Tunus Ulaştırma Bakanlığı, BAE'li uçak şirketi "uluslararası hukuk ve anlaşmalara" uygun bir çözüm bulana dek bu uygulamanın süreceğini açıkladı.

Yerel basında Emirates havayolu şirketiyle seyahat etmek isteyen bazı Tunuslu kadınların vizeleriyle ilgili ek işlemlere tabi tutulduğu, uçuşlarının da ertelendiği yönünde haberler yer almış, Tunuslu sosyal medya kullanıcıları buna tepki göstermişti.

Tunus hükümeti, BAE'nin Tunuslu kadın yolcuların ülkelerine girmesini ya da buradan transit seferlerle uçmasının yasaklandığını söyledi.

BAE: "Güvenlik istihbaratı aldık"

İnsan hakları kuruluşlarının Tunuslu kadınları hedef almakla ve 'ırkçılık' ve 'ayrımcılıkla' suçladığı BAE hükümeti, uçuşların 'güvenlik istihbaratı' nedeniyle rötar yaptığını öne sürdü.

BAE'nin Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Kargaş Twitter'dan yaptığı açıklamada , "Tunuslu kardeşlerimizle bazı özel prosedürler gerektiren güvenlik istihbaratıyla ilgili görüştük. Tunuslu kadınları önemsiyor ve onlara saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Tunus ve BAE arasındaki ilişkileri, etkileri 2011 yılında zirveye ulaşan Arap Baharı nedeniyle gerilmişti.

İki ülke o zamandan beri ilişkilerini tamir etmeye çalışıyor.

Tunus'un iktidardaki İslamcı Ennahda partisinin BAE'nin Suudi Arabistan ve Bahreyn'le beraber "teröre destek verdiği" suçlamasıyla saf dışı bıraktığı Katar'la da yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Emirates'e uçuş yasağı geldi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Türk ~ 6 yıl önce
Anti-semitizm haksız sayılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Try ~ 6 yıl önce
Tunuslu kadınların hakları hiç bir arap ülkesinde yok , parası ve petrolü çok demokrasisi ve insan hakları yok körfez ülkeleri Tunusun laik devlet yapısını hazmedemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tantana ~ 6 yıl önce
haber tantana .. ayrıntı yok. Bana kalırsa Tunuslu bacularımız bir çomarlık yapmış olmalı uçağa alınmamışlar. haberi tam vermek gerekir fakat "ak medya airporthaber" tam vermiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilen ~ 6 yıl önce
Çok biliyorsan haber uluslar arası ajanslarda cıktı oradan takip edersin. Kara medya dedikleri doğru zaten degilmi
Emir bey ~ 6 yıl önce
Ne olduğu belli olmayan özenti bir havayolu. Keşke bizim ülkemize de arapları taşımasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Bir havayolu nasıl özenti olur acaba?
Özenti ~ 6 yıl önce
Nasıl mı özenti olur ? Avrupalı havayollarına özeniyor ama arap olduğunu unutuyor. Umarım yakında Türkiye hattını da kapatırlar.
Hala ~ 6 yıl önce
Hala burada arapları savunanlar var ya helal olsun. Diyecek tek kelimem yok onlara. Bunlar olsa olsa vatanını sevmeyen kimselerdir.
Arkadaş haklı ~ 6 yıl önce
Gelmeselerde olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 6 yıl önce
Arap medyası şu an bu cesur hareketle çalkalanıyor. Bize yapılanlara karşı hep sessiz kalıyoruz ne yazıkki. Yıllardır zorla aldırılan dönüş biletleri, sene başında yanlışlıkla alınan 1$ lık bileti olanları uçurmamaları. Keyfi BAE uygulamalarına hep biz sessiz kalıyoruz. 15temmuzu açıktan desteklemeleri, tarihimize dil uzatmaları. Yetti artık UBAK/SHGM neredesin gerek yok bunların gelmesine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emir ~ 6 yıl önce
Ayrımcılık, torpil, hak yeme bütün müslüman ülkelerde çokça var ne yazık ki. O yüzden de geriyiz ama kimin umurunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaeothy ~ 6 yıl önce
birleşik arap emirlikleri şu kudüs meselesinde tek kelime edemedi..işte sömurge ulke olduklarinin kanitidir.adamnolnak ayri bir şeydir..neymis istihbarat aldik falan filan..böyle bie bilhi varsa bunu farkli şekilde yaparsin guvenlik önlemlerini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000