23 Eylül 2017, Cumartesi 08:21:11

Emirates iki uçağını teslim aldı

Emirates Havayolu, pilot yetiştirmek üzere hizmet veren Emirates Uçuş akademisi için sipariş verdiği iki Cirrus SR22 G6 eğitim uçağını teslim aldı.
  • Basıl yapılıyor acaba sitesinde hiçbir bilgi yok
  • Tek-pistonlu derken?
  • Uçmayın, Arap sömürgesi herkesi kandırıyor, para ile her şey onların oluyor. Doğru bilgi dahi. Geçen sene inişte yanan 77 ye ne oldu hatırlayan var mı? Sebebi açıklanmadı. Ama reklama gelince 10 numara. Batacağnız oğlum. Yerdeki 77 ve 380 leri bozar restoran yaparsınız artık
  • Tek piston ? Tek motorlu olmasın ? Ateş su hava tahta :)
Emirates tarafından, küresel havacılık endüstrisinin pilotlar için olan ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen teknoloji harikası uçuş eğitim hizmeti Emirates Uçuş Eğitim Akademisi, ilk iki eğitim uçağı Cirrus SR22 G6'yı Dubai'de teslim aldı. Uçaklar, Akademi tarafından pilotların başlangıç eğitimleri için sipariş edilen 22 tek-pistonlu Cirrus'un ilk ikisi.

İki Cirrus SR22 G6 uçak, A6-CTA ve A6-CTB; 13,000 kilometrelik bir yolculuk ile Atlantik Okyanusu'nu geçerek Dubai'ye ulaştı. Uçakların ve yakıt tanklarının boyutu ve serisi gibi kurallarla birlikte, Cirrus'ların ABD'de üretimi ile başlayan Dubai yolculuğu farklı bölümlere ayrıldı.

Üretimin tamamlanmasından sonra iki uçak Duluth, Minnesota'dan Knoxville, Tennessee'ye Cirrus uçaklarının dağıtım merkezine uçtu. Dağıtım merkezine ulaştıktan sonra uçaklar kontrol edildi ve Cirrus ve Emirates Uçuş Eğitim Akademisi'nden yetkililer bir dizi uçuş-öncesi görünüm, işlevsellik gibi testler gerçekleştirdi. İki Cirrus uçağı daha sonra günde 5 saatten daha fazla süren, 10 ülkeyi ve 11 durağı kapsayan Atlantik Okyanusu yolculuğuna başladı.

Knoxville'den kalkan A6-CTA ve A6-CTB; Portsmouth, New Hampshire, ABD'de durakladıktan sonra Kanada'da Sept Iles ve Iqaluit'e devam etti. Uçaklar Iqaluit'ten önce Grönland'da Nuuk'ta ve İzlanda'da Reykjavik'te durarak transatlantik yolculuğunu İskoçya, Wick'te tamamladı. Bu uçuşlar aynı zamanda uçakların ABD'den Dubai'ye olan yolculuklarının en uzun kısımları oldu.

Avrupa'ya ulaştıktan sonra iki uçak; İskoçya'dan Northamptonshire, İngiltere'de bulunan Sywell'e ve oradan da Venedik, Hırvatistan, Akabe, Bahreyn'e gelerek son olarak Dubai'ye vardı. Tüm uçuşlar gündüz gerçekleştirildi ve iki uçak da tüm yolculuk boyunca geniş aralıklarla uçarak daha rahat bir trafik uçuş bekleme iznine imkân vermiş oldu.

Cirrus SR22 G6 uçağı, Emirates Uçuş Eğitim Akademisi eğitim filosunun belkemiğini oluşturacak. Uçağın modern bir kompozit gövdesi bulunuyor; iki geniş 12'' uçak ekranı; bir uçak yönetim sistemi tuş takımı kontrolörü, entegre motor göstergesi ve ekip uyarı sistemi. Uçağın, 183 knots (340Km/H) TAS True Air Speed hızında 1,207 deniz miline (1,943 kilometre) varan bir menzile sahip.
22 Cirrus SR22 G6 uçağına ek olarak Emirates Uçuş Eğitim Akademisi, 5 adet ikiz-jet Embraer Phenom 100EV uçak siparişi ile Phenom 100EV platformunu eğitim öğrencileri için kullanan ilk uçuş eğitimi organizasyonu oldu.

Dubai South'ta bulunan Dubai World Central (DWC) havalimanına yakın konumdaki Emirates Uçuş Eğitim Akademisi, dünyadaki en ileri seviye uçuş eğitim merkezi olmak üzere tasarlandı. 200 futbol sahasından daha geniş olan ve Kasım 2017'de açılacak bu alan; sınıflara, yer temelli simülatörlere, genç ve modern eğitim uçak filosuna, 1,800 metrekare özel piste, bağımsız hava trafik kontrol kulesine ve adaylar için konaklama ve dinlenme imkânlarına ek olarak bir bakım merkezine sahip.
 
Emirates iki uçağını teslim aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Başvuru ~ 6 yıl önce
Basıl yapılıyor acaba sitesinde hiçbir bilgi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SR22 ~ 6 yıl önce
Tek-pistonlu derken?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benm fkrim ~ 6 yıl önce
Tek motor demek istemis bence
Çağ atladık desene ~ 6 yıl önce
Tek pistonlu 4 silindirli ne güzel bir buluş bu ya!!! Bunu ancak FETO gibi ileri görüşlü biri içat edebilir!!! Bakarsın ileride 8 silindirli ama pistonsuz bir İHA da yapar damatla birlikte !!! Bu araçlarla MARS a gider bizim FETO ve bizden ondan kurtulmuş oluruz!!! Derler ya,bizden uzak dur ama Allah'a yakın
Emirateş le ~ 6 yıl önce
Uçmayın, Arap sömürgesi herkesi kandırıyor, para ile her şey onların oluyor. Doğru bilgi dahi. Geçen sene inişte yanan 77 ye ne oldu hatırlayan var mı? Sebebi açıklanmadı. Ama reklama gelince 10 numara. Batacağnız oğlum. Yerdeki 77 ve 380 leri bozar restoran yaparsınız artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Tek piston ? Tek motorlu olmasın ? Ateş su hava tahta :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000