12 Mart 2017, Pazar 09:16:47

Embraer E195-E2'in ilk sahibi oldu

Geçtiğimiz gün en uzun modeli olan E195-E2’yi fabrika hattından çıkaran Brezilyalı üretici Embraer’in ilk kullanıcısı belli oldu.
  • Bu Brezilyalılar, uçak yapımında Türkiye' nin 1950 yılında kapattığı uçak fabrikası çalışmasını örnek alıyor ve bu güne getiriyorlar. Bizdeki gelinen durum ise ortada.
  • El uçak yapar satar biz anca bòyle haberini yapar izleriz . Hiç dünyadaki gelişmelerden haberdar olmayız araştırmayız bunun gövdesini Brezilya yapıyor elektrik aksamı ve motorları dışardan alıyor bir bilgi bu Embraer firmasının AIRBUS la ortak yada desteklendiği bilgisi var keşke bizde lafla değllde gerçeğini yapabilsek Nihat Demirağ ın 1935 40 lı yillarda yaptığı uçağı biz bugünkü teknoloji ile neden yapamıyoruz anlamak mümkün değil
  • Fiyatına göre güzel uçak,bizim yerli uçak projesi 90kişi ve üstü olarak güncellenebilse iyi olurdu,daha az yolcu

Şirketten yapılan açıklamada, E195-E2’nin ilk kullanıcısı Brezilyalı havayolu Azul olacağı kaydedildi.

Sao Paulo merkezli taşıyıcı için tek sınıfta 130 koltukla üretim bandından çıkacak olan uçak 2019 yılında teslim edilecek.

Embraer Ticari Havacılık Başkanı ve SEO’su John Slattery “Azul Havayolları E195-E2’nin gelişim ve tasarım sürecine aktif olarak katılmış ve kilit rol oynamıştır” dedi.

Öte yandan AZUL ve Embraer 20'si opsiyonlu 50 uçaklık E195-E2 siparişi için de anlaşmaya vardı. 

Dünyanın en büyük Embraer filosuna sahip Azul'un envanterinde 10'u ERJ190, 64 adedi de ERJ195 olmak üzere 74 adet uçağı bulunuyor.

Embraer E195-E2'in ilk sahibi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

En acısı ~ 7 yıl önce
Bu Brezilyalılar, uçak yapımında Türkiye' nin 1950 yılında kapattığı uçak fabrikası çalışmasını örnek alıyor ve bu güne getiriyorlar. Bizdeki gelinen durum ise ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha acısı ~ 7 yıl önce
Sana sonuna kadar katılıyorum , daha acısı daha araba yapamadık araba olmayan paralarla alırız biz o uçakları hoop yabancı sermaye eşliğinde esaretimiz devam eder.
..... ~ 7 yıl önce
El uçak yapar satar biz anca bòyle haberini yapar izleriz . Hiç dünyadaki gelişmelerden haberdar olmayız araştırmayız bunun gövdesini Brezilya yapıyor elektrik aksamı ve motorları dışardan alıyor bir bilgi bu Embraer firmasının AIRBUS la ortak yada desteklendiği bilgisi var keşke bizde lafla değllde gerçeğini yapabilsek Nihat Demirağ ın 1935 40 lı yillarda yaptığı uçağı biz bugünkü teknoloji ile neden yapamıyoruz anlamak mümkün değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tango#1NeverDies ~ 7 yıl önce
Düşüncelerine katılmakla birlikte bahsettiğin Nu.D. uçaklarının üreticisinin "Nihat" değil "Nuri Demirağ" olduğunu belirtmeden geçemicem.
A330cu ~ 7 yıl önce
Fiyatına göre güzel uçak,bizim yerli uçak projesi 90kişi ve üstü olarak güncellenebilse iyi olurdu,daha az yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000