17 Nisan 2015, Cuma 15:57:25

ELVAN'DAN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı konusunda projenin birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir. Bununla ilgili detay bilgileri paylayacağız. Bakanlığımız muhtemelen paylaşacak. Bizim tabi buradaki arzumuz mutlaka bir kendimizin uçağı olması” dedi.
  • Hehehe .... Her secimde ayni terane ... 14 senedir bastasiniz ... hani yerli araba ? Hani yerli ucak ? Hani yerli tren ? Hepsi terane ...
  • uçak üreticilerinin bir model için sadece ar-ge si sizin iktidar olduğunuz süreden fazla sürerken buna ancak kargalar güler ama onlar bile gülmez. hep unutuyorsunuz, sizin dışınızda da bir dünya var... bir bakın, sadece uçak üretmek değil, adamlar son iki üç yılda neler yapmışlar ne kadar çalışmışlar... ortaya ne çıkmış...
  • İmam hatipliye, kimsenin dini inancı kimseyi ilgilendirmez. Bu hükümetinde yaptığı iyi şeylerde var mutlaka. Fakat bir şeyleri satmak ve yönetmek (çobanlık yapmak) konusunda iyi olanlar ne yazıkki yapmaya gelince çuvallıyor. En basitinden metrobüs; yapıldıktan iki ay sonra yollar çökmeye otobüsler bozulmaya başladı. Aynı şeyler yapılan duble yollar veya çatlayan marmaray ya da ilk çakma hızlı tren içinde geçerli. Fakat uçak yapmak, cahil fakat elinde yetkisi bulunan birinin he demesiyle olursa sonucu facia olur. Şimdiye kadar olduğu gibi imam hatipli diye daha yetkin kişiler varken işin başına getirilince olanlar bu. Unutmayın yüz küsür yıl boyunca, bozulunca havada kalan uçak olmadı. İş imam hatipli, düz liseli ya da kolejli olmak değil işi erbabına veya yetkin olana yaptırmak. Allah önce tedbir sonra tevekkül demiş. Yaptığı işin sonucunu yeterli tedbiri almadan hep Allaha bırakan birinin yaptığı uçak ile uçmak için iki veya daha fazla kere düşünün. Bu ülkede bu uçağı üretecek kapasite ve kişiler var (motor + aviyonik + pito statik sistem ???) fakat bu hükümet bu kişileri bulabilir mi, bilmem.
  • Birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir ne demek yaa önce bunu açıkla
  • 8o li yılların sonunda araba fabrikası kuruyorum diye para toplayan birisi vardı, bir de prototip yaptırmıştı ısmarlama, millet hemen bugün olduğu gibi bir tutam tuz ile koşmuştu, sonradan vekil bile oldu o, o zaman demiştim, bugünlere geldik, şimdi o vatandaş helal oteller zincirinde yine dolandırmakla meşgul, değişmiyor yani, 5o sene sonra kalan sağlar bizimdir, göklerde uçan yerli üretim uçaklarımızı görürsünüz (!)
  • Milletçe alkışlıyoruz. Adı da Akbus olsun.
  • nasıl olsa seçmenin yer, neden zaten yaptık deyip bir embraer, mrj, sukoi vs göstermiyorsun? kim ne diyebilir? uydu hikayesinde yapmadınız mı sanki? vallahi yerler boşuna proje vs demene gerek yok güzel kardeşim. şakşakçılarınızı getirdiğiniz seviyeye inanamazsınız. KENDİ UÇAĞINIZA NE HACET, ALLAH OLDUNUZ KENDİ İNSANINIZI YAPTINIZ.!!
  • Ziyaaaaaaaaa:))
  • Sarayiniz ve duble yollarimiz var cok sukur itibar on numara....
  • yapsınlar o uçağı pitot tube ünde uçacağım....

 Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı konusunda projenin birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir. Bununla ilgili detay bilgileri paylayacağız. Bakanlığımız muhtemelen paylaşacak. Bizim tabi buradaki arzumuz mutlaka bir kendimizin uçağı olması” dedi.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın programına konuk olan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yerli yolcu uçağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Askeri uçakla ilgili çalışmanın Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın bünyesinde yürütüldüğünü ifade eden Elvan, bölgesel yolcu uçağı ile ilgili önemli bir aşamaya geldiklerinin müjdesini verdi. Yerli yolcu uçağı ile ilgili proje konusunda birkaç gün içerisinde kamuoyu ile daha detaylı bilgileri paylaşacaklarını açıklayan Elvan, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir. Bununla ilgili detay bilgileri paylaşacağız. Bakanlığımız muhtemelen paylaşacak. Bizim tabi buradaki arzumuz mutlaka bir kendimizin uçağı olması. Lisansı ve tüm haklarıyla böyle bir uçağa sahip olmamız. Bu yönde çalışmalar yaptık, önemli gelişmeler sağlandı. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Yerli uçağın artık proje aşamasına geldiğini dile getiren Elvan, “Şuanda biliyorsunuz büyük kentlerimizden diğer büyük kentlerimize uçuş gerçekleştiriliyor ve özellikle büyük kentlerden küçük kentlere, küçük kentlerden büyük kentlere uçuşlarda belki daha küçük kapasiteli uçaklara ihtiyacımız var. Örneğin Erzurum’dan Van’a gitmek istiyorsunuz. Erzurum’dan Trabzon’a ve Kayseri’ye gitmek istiyorsunuz veya Antalya’dan Konya’ya gitmek istiyorsunuz, bu tür çapraz uçuşlara da imkan vereceğiz. Vatandaşlarımızın çok daha kolay bir şekilde bir ilden başka bir ile ulaşımlarını sağlayacağız” dedi.

Elvan, “Ticari uçuş konusunun askeri uçaklarla bir ilintisi var mı?” sorusu üzerine “Hayır” yanıtını verdi.

ELVAN'DAN YERLİ UÇAK AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hehehe .... Her secimde ayni terane ... 14 senedir bastasiniz ... hani yerli araba ? Hani yerli ucak ? Hani yerli tren ? Hepsi terane ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak ~ 9 yıl önce
uçak üreticilerinin bir model için sadece ar-ge si sizin iktidar olduğunuz süreden fazla sürerken buna ancak kargalar güler ama onlar bile gülmez. hep unutuyorsunuz, sizin dışınızda da bir dünya var... bir bakın, sadece uçak üretmek değil, adamlar son iki üç yılda neler yapmışlar ne kadar çalışmışlar... ortaya ne çıkmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İmam hatipliye, kimsenin dini inancı kimseyi ilgilendirmez. Bu hükümetinde yaptığı iyi şeylerde var mutlaka. Fakat bir şeyleri satmak ve yönetmek (çobanlık yapmak) konusunda iyi olanlar ne yazıkki yapmaya gelince çuvallıyor. En basitinden metrobüs; yapıldıktan iki ay sonra yollar çökmeye otobüsler bozulmaya başladı. Aynı şeyler yapılan duble yollar veya çatlayan marmaray ya da ilk çakma hızlı tren içinde geçerli. Fakat uçak yapmak, cahil fakat elinde yetkisi bulunan birinin he demesiyle olursa sonucu facia olur. Şimdiye kadar olduğu gibi imam hatipli diye daha yetkin kişiler varken işin başına getirilince olanlar bu. Unutmayın yüz küsür yıl boyunca, bozulunca havada kalan uçak olmadı. İş imam hatipli, düz liseli ya da kolejli olmak değil işi erbabına veya yetkin olana yaptırmak. Allah önce tedbir sonra tevekkül demiş. Yaptığı işin sonucunu yeterli tedbiri almadan hep Allaha bırakan birinin yaptığı uçak ile uçmak için iki veya daha fazla kere düşünün. Bu ülkede bu uçağı üretecek kapasite ve kişiler var (motor + aviyonik + pito statik sistem ???) fakat bu hükümet bu kişileri bulabilir mi, bilmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birkaç gün içerisinde açıklanacağını belirterek, “Birkaç gün demeyeyim ama birkaç hafta alabilir ne demek yaa önce bunu açıkla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jet ..... ~ 9 yıl önce
8o li yılların sonunda araba fabrikası kuruyorum diye para toplayan birisi vardı, bir de prototip yaptırmıştı ısmarlama, millet hemen bugün olduğu gibi bir tutam tuz ile koşmuştu, sonradan vekil bile oldu o, o zaman demiştim, bugünlere geldik, şimdi o vatandaş helal oteller zincirinde yine dolandırmakla meşgul, değişmiyor yani, 5o sene sonra kalan sağlar bizimdir, göklerde uçan yerli üretim uçaklarımızı görürsünüz (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Milletçe alkışlıyoruz. Adı da Akbus olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş... ~ 9 yıl önce
nasıl olsa seçmenin yer, neden zaten yaptık deyip bir embraer, mrj, sukoi vs göstermiyorsun? kim ne diyebilir? uydu hikayesinde yapmadınız mı sanki? vallahi yerler boşuna proje vs demene gerek yok güzel kardeşim. şakşakçılarınızı getirdiğiniz seviyeye inanamazsınız. KENDİ UÇAĞINIZA NE HACET, ALLAH OLDUNUZ KENDİ İNSANINIZI YAPTINIZ.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ziyaaaaaaaaa:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sarayiniz ve duble yollarimiz var cok sukur itibar on numara....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
yapsınlar o uçağı pitot tube ünde uçacağım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000