25 Nisan 2017, Salı 13:41:15

Elektronik yasağı Avrupa uçuşlarına genişletilebilir

Amerika Elektronik Cihaz Yasağını Tüm Avrupa Uçuşlarına Genişletebilir. The Guardian’a göre İngiltere’de etkilenebilir! ABD Elektronik Cihaz Yasağını Tüm Avrupa Uçuşlarına Genişletebilir, Trump Yasaklara devam ediyor. Yasağın gerçekleşmesi durumunda Avrupa Birliğinin tepkisi ne olur.
  • Trump Başganım ne derse o! Okhadar!
  • Doğru bir karar. Tüm müslüman ülkelerden yapılan seferlere bu yasak daha sıkı bir şekilde uygulanmalı.
  • Yetmez ama evet!
  • kim uyduruyor bunları yaa.. blöf de blöf..

ABD Başkanı Donald Trump geçen ay, ilk icraatlarından biri olan ve  aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 Ülkedeki 10 Havaalanından ABD’ye doğrudan uçuşlarda şok edici bir yasak getirmişti.

Görünen o ki bu yasak tüm Avrupa Kıtasına genişleyebilir! ABD, Avrupa havalimanlarından uçuşlar için dizüstü bilgisayarları yasaklayabilir.

The Guardian‘da yer alan habere göre Trump yönetimi iş ve tatil yolcularını aynı şekilde sinirlendirecek olan ve tepki çeken bu yasağı bütün Avrupa Havalimanlarına genişletmek istiyor.

Yasak alınan bir gizli istihbarata dayandırılmak isteniyor.

Alınan bu istihbarata göre teröristlerin patlayıcı maddeleri, dizüstü bilgisayarlar, iPad’ler ve e-okuyucular gibi tüketici elektroniği cihazlarına gizlenmiş şekilde uçaklara sokacakları iddia ediliyor.

İngiltere’nin de etkileneceğine dair spekülasyonlar var!

Yasaklama yürürlüğe girmemesine rağmen, Birleşik Krallık’ın etkilenen ülkelerden biri olabileceği yönünde spekülasyonlar var.

The Guardian’a konuşan kaynağın aktardığına göre “Yasağın İngiltere’ye de yayılmasının kesin olmamasına rağmen, ABD’nin bunu yapmayı düşünmüş.”

Söz konusu yasak genişlerse ülkeye seyahat eden tatilciler ve iş adamlarında iyi paralar kazanan hava yolu şirketleri bu işten oldukça zararlı çıkacak.  Havayolları aynı zamanda Wi-Fi gibi yan hizmetlerden çok para kazanıyor. Tabletleri ve dizüstü bilgisayarları yasaklamak bunun için talebi muhtemelen azaltacaktır. (Guardian)

Elektronik yasağı Avrupa uçuşlarına genişletilebilir

Yorumlar

Sebahattin ~ 7 yıl önce
Trump Başganım ne derse o! Okhadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Doğru bir karar. Tüm müslüman ülkelerden yapılan seferlere bu yasak daha sıkı bir şekilde uygulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lort mat ~ 7 yıl önce
Yetmez ama evet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaw he he ~ 7 yıl önce
kim uyduruyor bunları yaa.. blöf de blöf..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000