08 Nisan 2017, Cumartesi 09:04:14

Elektrikli uçaklar için sefer tarihi belli oldu

ABD merkezli Zunum Aero elektrikle çalışacak hibrit uçak modelinin 2020'li yıllarda kullanıma gireceğini açıkladı.
  • Tedaşın keyfi gelsin
  • Ev sahipligi mi??

Tesla'nın başı çektiği pek çok firmanın fosil yakıtlara arkasını dönerek elektrik ile çalışan modeller üzerine mesai harcadığı günümüzde benzer bir proje havacılık dünyasını da yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor.

ABD merkezli Zunum Aero isimli şirket de bu alanda faaliyet gösteren en dikkat çeken girişimcilerden biri. Boeing ve JetBlue’nun desteğini alan şirket, hibrit uçakları için tarih verdi.

10 ila 50 yolcuya ev sahipliği yapacak hibrit uçakların 2020'li yıllarda kullanıma gireceğini belirten firma, bu uçakların tek şarjla menzilinin 1125 kilometre olacağını açıkladı.

NİHAİ AMAÇ TAM ELEKTRİKLİ UÇAK ÜRETMEK
2030 yılına kadar 1600 tek şarj ile 1600 kilometre seyahat edebilecek bir model geliştirmeyi planlayan şirketin nihai amacı tamamen elektrikli bir uçak modeli geliştirmek. Kısa menzilli uçuşlarda kullanılması planlanan uçakların havayolu şirketlerinin uçuş maliyetini de hatırı sayılır oranda düşürmesi bekleniyor.

Bunun uzun vadede bilet fiyatlarına yansıyacağını belirtmek de mümkün. Zunum Aero daha önce NASA ve FAA ile elektrikli uçak motorları hakkında ortak çalışmalar yürütmüştü.

Elektrikli uçaklar için sefer tarihi belli oldu

Yorumlar

Saka ~ 7 yıl önce
Tedaşın keyfi gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Ev sahipligi mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000