06 Nisan 2016, Çarşamba 09:40:17

El-Al'a ayrımcılık davası

81 yaşındaki emekli avukat Renee Rabinowitz, ayrımcılık nedeniyle havayolu şirketine dava açmaya hazırlanıyor.
  • amerikada herkes bilir, iyi avukat istiyorsan musevi olacak.. bu sefer tasi baltaya carpmislar, laik musevi vs ordodox musevi .. gonlumuz ataturkden beri her zaman laiklikten yana
  • helal olsun. lafta yahudi diye ezersiniz. dincinin her türlüsü kötü. helal olsun kadına. dilerim istediği tazminatı alır.
  • neymis kadinlarin yanina oturmak istemiyormus gerizekali sen nerden ciktin geldin dunyaya...annene yazik!!!!!
  • Son derece HAKLI ve YERİNDE bir davranış!... Bilinmeli ki "yobaz"lığın milliyeti ve dini de YOKTUR!... Ayrıca bu haberi ben yabancı basında birkaç gün öncesinde okudum. Biraz daha araştırma yaptığımda, bu olayın EL-AL uçuşlarındaki ilk olay da olmadığını gördüm. Hele pekçok olayın Business değil de Ekonomi kabininde gerçekleştiğini hesaba katarsak ortaya nasıl bir karmaşa çıkıyor; sizler tahayyül edebilirsiniz... Kadın yanında uçmak istemiyorsan, sayın Yobaz Efendi, git kendine ÖZEL UÇAK TUT!... :( :( :(

Kadınlarla yan yana oturmak istemeyen aşırı-Ortodoks bir Yahudi’nin talebi üzerine yerini değiştirmesi teklifinde bulunulan 81 yaşındaki emekli avukat Renee Rabinowitz, ayrımcılık nedeniyle havayolları şirketine dava açmaya hazırlanıyor.

El Al Airlines’la yaptığı New York-Tel Aviv seyahatinde, aynı sırada oturduğu aşırı-Ortodoks Yahudilerin giydiklerine benzer bir kıyafetler içindeki bir adamın talebi üzerine yerini değiştirmesinin rica edildiğini belirten Rabinowitz, uçuş görevlilerinin kendisine ‘daha iyi bir uçuş’ teklif ettiğini ancak durumun bu olmadığını ifade etti.

Yanındaki adama, kendisinin kaldırılmasını isteyip istemediğini sorduğunda, “Evet, çünkü Tevrat böyle söylüyor” cevabını aldığını aktaran 81 yaşınaki kadın, “Bu bana aşağılanmış hissettirdi. O adam benim kim olduğumla, ne olduğumla, yaşımla, hayatımla ilgilenmiyordu. Tek ilgilendiği cinsiyetimdi” diye konuştu.

Yolcunun, yer değiştirmesinin talebe bağlı olduğunu ifade eden havayolu şirketi Rabinowitz’e 200 dolarlık hediye çeki önerdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirketin ayrımcı düşüncelere sahip aşırı-Ortodoks müşterinin arkasında durduğunu savunan Rabinowitz, İsrail Dini Aktiviteler Merkezi’nin (IRAC) desteğiyle, dava açmak için 30 gün bekleyeceğini iletti. IRAC ve Rabinowitz, yaşananlar karşılığında 50 bin sheqel (yaklaşık 40 bin lira) tazminat talep ediyor. (Sputnik)

El-Al'a ayrımcılık davası

Yorumlar

ztk ~ 8 yıl önce
amerikada herkes bilir, iyi avukat istiyorsan musevi olacak.. bu sefer tasi baltaya carpmislar, laik musevi vs ordodox musevi .. gonlumuz ataturkden beri her zaman laiklikten yana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 8 yıl önce
helal olsun. lafta yahudi diye ezersiniz. dincinin her türlüsü kötü. helal olsun kadına. dilerim istediği tazminatı alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
y ~ 8 yıl önce
neymis kadinlarin yanina oturmak istemiyormus gerizekali sen nerden ciktin geldin dunyaya...annene yazik!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
Son derece HAKLI ve YERİNDE bir davranış!... Bilinmeli ki "yobaz"lığın milliyeti ve dini de YOKTUR!... Ayrıca bu haberi ben yabancı basında birkaç gün öncesinde okudum. Biraz daha araştırma yaptığımda, bu olayın EL-AL uçuşlarındaki ilk olay da olmadığını gördüm. Hele pekçok olayın Business değil de Ekonomi kabininde gerçekleştiğini hesaba katarsak ortaya nasıl bir karmaşa çıkıyor; sizler tahayyül edebilirsiniz... Kadın yanında uçmak istemiyorsan, sayın Yobaz Efendi, git kendine ÖZEL UÇAK TUT!... :( :( :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000