19 Haziran 2015, Cuma 08:20:50

El bagajı kararında geri adım

Uçuş maliyetlerini arttırdığı gerekçesiyle yolcuların el bagajı hakkını kısıtlamaya karar veren Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, yolculardan gelen yoğun tepkiler üzerine geri adım attı.
  • Kilo hesabı bilet fiyatı belirlensin. Tam Pazarci mantığı :). Ağırlar cok hafifler az odeyecek. Hem kilo vermeyi teşvik edici müthiş bir uygulama olur!!!
  • Ulan elın oğluna helal olsun. Adamlar birlik olmuşlar da karar geri çekilmiş. Bizde olsa kimse çıkarmaz sesini
  • Ucus maliyetlerini artirdigi gerekcesiyle diye sacma sapan birsey olabilir mi ya. Oldu olacak yolcu bilet satip maliyet yuksek oluyor diye ucurmayin. Hatta ve hatta insanlar size her ay para versin havacilik olmasin. Bu havacilik sirketleri amma kan emici
  • TK Elit kart sahiplerine biraksan adam kabine kargo yukleyecek. Cem Yilmaz tabiriyle sonradan gurmeler ;)
  • Delinin biri kuyuya tas attacaktı ki Akıllılar derin bir nefes aldi

Uçuş maliyetlerini arttırdığı gerekçesiyle yolcuların el bagajı hakkını kısıtlamaya karar veren Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, yolculardan gelen yoğun tepkiler üzerine geri adım attı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yolcuların ücretsiz olarak uçağa alabildikleri kabin bagajını küçültme kararından vazgeçtiğini duyurdu. Bilindiği üzere IATA, el bagajı standartlarının küçültüleceğini açıkladığında çok ciddi tepkilere yol açmıştı. Alınan karardan bilhassa Kuzey Amerikalı yolculardan gelen tepkiler nedeniyle vazgeçildiği öğrenilirken, konuya ilişkin son kararın bütün tarafların katılımıyla gözden geçrileceği açıklandı.

IATA üyeleri Miami’de gerçekleştirilen yıllık toplantıda halen „55x45x25″ olan kabin bagajı ölçülerini değiştirerek, „55x35x20″ standardına geçmeye karar vermişti. Avrupa’daki havayolu şirketlerinden daha büyük kabin bagajlarına izin veren ABD’li havayolu şirketleri daha küçük standart için özellikle ısrarcı olmuştu. Örneğin Alman havayolu şirketi Lufthansa halihazırda kabine en fazla „55x40x23″ büyüklüğünde el bagajı alınmasına izin veriyor.

EL BAGAJI KISITLAMASI KABUL EDİLEMEZ

IATA’nın yeniden gözden geçirmeye karar verdiği kabin bagajı kararına Almanya’dan ilk tepki ise koalisyon hükümetinin büyük ortağından geldi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Tüketici Hakları Sözcüsü Elisabeth Winkelmeier-Becker, IATA’nın kabin bagajını küçültme planlarını eleştirerek, „Havayolu şirketleri mevcut durumda dahi bilet rezervasyonu sırasında, her fazladan hizmet için yolculardan yeterince ek ücret alıyor. Kabin bagajının küçültülmesi zaten şeffaf olmayan bilet ücretlendirmesini daha da içinden çıkılmaz hale getirir. Alacakları her ek hizmet için yolcuların defalarca cüzdanlarına el atmalarının istenmesi kabul edilemez.“ diye konuştu.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ NE İSTİYORDU?

IATA’ya üye olan 260 havayolu şirketi el bagajlarına ideal ölçü getirilmesi ve kabin içi bagaj alanlarının daha verimli kullanılması amacıyla, kabin bagajının küçültülmesini istiyordu.

IATA onaylıdır“ etiketiyle satılması planlanan yeni ölçülere uygun çanta ve valizlerin yıl sonuna kadar raflarda yerini alması hedefleniyordu. (Zaman)

El bagajı kararında geri adım

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kg Mege ~ 9 yıl önce
Kilo hesabı bilet fiyatı belirlensin. Tam Pazarci mantığı :). Ağırlar cok hafifler az odeyecek. Hem kilo vermeyi teşvik edici müthiş bir uygulama olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ulan elın oğluna helal olsun. Adamlar birlik olmuşlar da karar geri çekilmiş. Bizde olsa kimse çıkarmaz sesini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bagaj ~ 9 yıl önce
Ucus maliyetlerini artirdigi gerekcesiyle diye sacma sapan birsey olabilir mi ya. Oldu olacak yolcu bilet satip maliyet yuksek oluyor diye ucurmayin. Hatta ve hatta insanlar size her ay para versin havacilik olmasin. Bu havacilik sirketleri amma kan emici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
TK Elit kart sahiplerine biraksan adam kabine kargo yukleyecek. Cem Yilmaz tabiriyle sonradan gurmeler ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delinin biri ~ 9 yıl önce
Delinin biri kuyuya tas attacaktı ki Akıllılar derin bir nefes aldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000