01 Kasım 2011, Salı 08:06:30

EKİM ALPTEKİN'E 'LİDERLİK' ÖDÜLÜ

Amerikan Türk Konseyi (ATC) ve Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), dün Washington'da düzenlenen bir törenle EA Grup Başkanı K. Ekim Alptekin’e '2011 yılı Ticari Liderlik Ödülü'nü verdi.
Ekim Alptekin ödülünü dün akşam Washington'da Ritz Carlton Oteli'nde Hillary Clinton’ın Amerika’yı temsil ettiği ve Savunma Bakanı İsmet Yılmaz himayesinde gerçekleştirilen konferans çerçevesinde ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve T.C. Washington Büyükelçisi Namık Tan’dan aldı. EA Grup Başkanı Ekim Alptekin, 2009 yılında Amerikalı hafif jet üreticisi Eclipse Aerospace'e ortak olarak Türk sermayesi ile Amerika'da sanayi yatırım yapan ender iş adamları arasında yerini almıştı.
 
Türk Amerikan İş Konseyi'nin her yıl verdiği ‘‘Ticari Liderlik Ödülü’’ (Commercial Leadership Award) daha önceki yıllarda, Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerine bulundukları önemli katkı nedeniyle Bülent Eczacıbaşı, Şarık Tara, Rahmi Koç ve Güler Sabancı'ya da verilmişti. Türk Amerikan Ticareti’nin Oscar’ları olarak bilinen ödülün geçen seneki sahibi ise Godiva yatırımı nedeniyle Ülker Grubu olmuştu. 
 
Ekim Alptekin ödül töreninde yaptığı konuşmada bir Türk işadamı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtti.
EKİM ALPTEKİN'E 'LİDERLİK' ÖDÜLÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000