22 Aralık 2011, Perşembe 10:06:29

EK YAKIT VERGİSİ BİLETLERE YANSIYACAK

Almanya'da hükümet havayolu şirketlerini rahatlatacak bir adım attı ve 1 Ocak'tan itibaren havayolu biletleri üzerindeki vergileri yüzde 6.3 oranında azaltma kararı aldı.
Karara göre kısa mesafeli uçuşlarda 8 Euro düzeyinde olan uçuş vergisi 7.5 Euro'ya çekilirken Türkiye'yi de kapsayan orta mesafeli destinasyonlara yapılan uçuşlarda alınan 25 Euro'luk vergi 23.43 Euro'ya çekildi. Uzun mesafeli uçuşlar için alınan vergi de 45 Euro yerine 42.18 Euro olarak belirlendi.

Alman hükümetinin vergilerde düşüş kararı alırken Thomas Cook'un Almanya merkezli havayolu şirketi Condor, kerosin ücretlerindeki artış ve Euro'da yaşanan değer kaybı nedeniyle yolcularından ek yakıt ücreti almaya hazırlanıyor. Condor'un yakın mesafe uçuşlar için 16 Euro, orta mesafe uçuşlar için 25 Euro, uzak mesafeli uçuşlar için ise 40 Euro ek yakıt vergisi almayı planladığı belirtiliyor. Almanya'daki turizm otoriteleri Condor'un ek yakıt ücreti ile ilgili kararının henüz kesinlik kazanmadığını dile getirirken kararın önümüzdeki günlerde netleşeceği konuşuluyor.
EK YAKIT VERGİSİ BİLETLERE YANSIYACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000