29 Mart 2016, Salı 14:48:37

Egypt Air korsanı teslim oldu

Mısır Havayolları uçağını kaçışan kişi yapılan pazarlıklar sonucunda teslim oldu. İşte MS181 sefer sayılı uçağın kaçırılmasıyla ilgili tüm detaylar...
  • Yıllardır uctugum tipte hic boyle bir koltuk görmedim :) bence ucak 320 taklidi yapan 330-340 olabilir :) korkudan kuculmusse demek... :)
  • o değil de yeni istihdam ilanları ne durumda ?? eyy eyirporthaber!!!!
  • ygs alım var mı bitti mi müracatlar??
  • İstanbul'a niye gelmek istesin karısı zaten Kıbrıs Rum Kesimi'ndeymiş. Her haberden kendimize bir pay çıkarmaya çalışıyoruz ilginç gerçekten.
  • benzinl uçak... hımmmm. dizel kullanasalarmış uzun mesafede daha az yakardı.
  • Peki bu adam bu bomba görünümlü düzenekle nasıl o uçağa binebildi ??

EgyptAir'e a ait yolcu uçağı, Mısır'ın İskenderiye şehrinden başkent Kahire'ye giderken kaçırıldı.

Hava korsanı, saatler süren pazarlık sonucunda, kaptan pilot dahil dört mürettebat ve üç yolcu dışındakileri serbest bıraktı. Daha sonra ise üzerinde üniforma olduğu olduğu görülen dört kişi daha uçaktan çıktı. Mürettebat olduğu tahmin edilen bu kişilerden biri, kokpit penceresinden atladı.

Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söylemişti. Korsanın kimliği konusunda ise çelişkiler açıklamalar yapıldı. İlk açıklamalarda, uçağı kaçıran kişinin, İbrahim Samaha adlı bir öğretim üyesi olduğu belirtildi. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf ise hava korsanının isminin Seyfettin Mustafa olduğunu söyledi. Uçaktan son olarak dört kişi çıktı. Bu kişilerden birinin kokpit penceresinden atladığı görüldü.


Güney Kıbrıs devlet televizyonu, hava korsanının Mısır'daki kadın tutukluların serbest bırakılmasını talep ettiğini aktardı.

Hürriyet KKTC Temsilcisi Ömer Bilge, hava korsanı Seyfettin Mustafa'nın eskiden Mısır askeri istihbaratında subay olarak görev yaptığını ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin muhalifleri arasında yer aldığını bildirdi.

Üzerinde canlı bomba yeleği bulunan Mustafa, Larnaka’da eski eşi Marina Parashu’ya verdiği mektupta, Mısır cezaevlerinde bulunan bazı kadın hükümlülerin serbest bırakılmasını istedi.

Parashu, hava korsanı eski eşinin daha önce ismi açıklanan profesör olmadığını, geçmişte Mısır ordusunda subaylık yapan Seyfettin Mustafa olduğunu açıkladı. Mısır da daha sonra hava korsanının kimliğini doğruladı.

Mısır resmi haber ajansı MENA, hava korsanının K38 No'lu koltukta oturan Mısır vatandaşı İbrahim Samaha olduğunu duyurmuştu.

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM ÜYESİ DEDİLER

Uçağı kaçıran hava korsanı olarak adı açıklanan Samaha'nın, Kıbrıs'a sığınma talebinde bulunduğu ve Güney Kıbrıs'taki eski eşine iletilmek üzere Arapça bir mektup verdiği öne sürülmüştü.

Reuters, Samaha'nın İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğunu yazdı. Samaha'nın, ABD'nin Atlanta kentindeki bir üniversitede misafir öğretim üyesi olduğu da yazılıp çizildi.

Parashu'nun açıklamalarının ardından üniversiteden bir yetkili, Samaha ile telefonda konuştuğunu ve kendisine serbest bırakılan yolculardan bir tanesi olduğunu anlattığını belirtti.

"TERÖRİST DEĞİL APTAL"

İngiliz Guardian gazetesi, Kahire'deki bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin "O terörist değil, aptal. Teröristler çılgındır ama aptal değildir. Bu adam aptal" dediğini yazdı.

Görüşmeleri yürüten Kıbrıslı Rum yetkili de hava korsanının terörist olmadığını ve "âşık birine benzediğini" söyledi.    

İSTANBUL'A GELMEK İSTEDİ

Associated Press'in haberine göre; Mısır hükümet sözcüsü, Mısır Havayolları'na ait uçağı kaçıran hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi. Ancak pilot yeterli benzin olmadığını belirterek, uçağı Güney Kıbrıs'a indirdi.



MEKTUBU UÇUŞ GÖREVLİSİNE UZATTI

AFP'nin haberine göre; hava korsanı yerel saatle 08:30'da kuleyle iletişime geçti ve uçağa 08:50'de iniş izni verildi.

Havalimanına bir kriz ekibinin sevk edildiği belirtildi.

Bir Mısır sitesinde yayınlan bu fotoğrafta hava korsanı Seif Eldin Mustafa, eski eşine verilmek üzere hazırladığı mektubu uçuş personeline uzatırken görülüyor. Kadın havalimanı görevlisinin başını ellerinin arasına alması, yaşadığı korkuyu gözler önüne seriyor.

Egypt Air korsanı teslim oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

38K? ~ 8 yıl önce
Yıllardır uctugum tipte hic boyle bir koltuk görmedim :) bence ucak 320 taklidi yapan 330-340 olabilir :) korkudan kuculmusse demek... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
o değil de yeni istihdam ilanları ne durumda ?? eyy eyirporthaber!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ygs ~ 8 yıl önce
ygs alım var mı bitti mi müracatlar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ne alaka? ~ 8 yıl önce
İstanbul'a niye gelmek istesin karısı zaten Kıbrıs Rum Kesimi'ndeymiş. Her haberden kendimize bir pay çıkarmaya çalışıyoruz ilginç gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benzin ~ 8 yıl önce
benzinl uçak... hımmmm. dizel kullanasalarmış uzun mesafede daha az yakardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
Peki bu adam bu bomba görünümlü düzenekle nasıl o uçağa binebildi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sleeeeeeeeep ~ 8 yıl önce
guvenlik kontrolunde uyuyordular
kmm ~ 8 yıl önce
Metrojet saldırısından sonra pek bişey değişmemiş demek ki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000