21 Ekim 2008, Salı 07:23:24

EGM Havacılık Daire Başkanlığı'nın büyük başarısı

Sakarya'da, 387 kilogram esrar Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopterin keşif uçuşuyla tespit edildi. Operasyonla ilgili gözaltına alınan 13 kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 6 ay önce bir çalışma başlatarak O.Y. (29) ve (S.Y.) isimli kardeşlerin liderliğini yaptığı örgüt üyelerinin Hendek ilçesi Sivritepe köyü civarında hazine arazisinde hint bitkisi yetiştirdikleri ve bunları pazarladıklarını tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren polis, İstanbul'dan temin edilen kokain maddesi ve uyuşturucu sentetik maddelerini Sakarya'da piyasaya sürmek isteyen örgüt üyesi 3 kişiyi yakaladı. Üç zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ferizli Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi. Derinleştirilen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait helikopterle keşif çalışmaları yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle Sivritepe köyü ve şehir merkezinde belirlenen evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Narkotik köpeklerinin de katıldığı aramada 387 kilo esrar maddesi, 1 adet hassas terazi, 1 adet 7.66 çaplı tabanca, 35 adet mm çaplı dolu tabanca fişeği, 2 av tüfeği 22 adet dolu fişek, 1 adet 7.66 çaplı kuru sıkı tabanca ve 26 adet kuru sıkı fişek ele geçirildi. Uyuşturucu madde imal eden 6 kişi, il genelinde uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcıların aralarında bulunduğu 23 kişi ile birlikte toplam 29 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 17'si ifadelerinin ardından salıverilirken, uyuşturucu maddeleri imal eden ve ticaretini yapan O.Y. ve S.Y. yönetimindeki toplam 13 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Öte yandan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, operasyonla ilgili İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça ve İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'la birlikte basın toplantısı düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki toplantıda operasyonla ilgili bilgi veren Vali Hüseyin Atak, "İlimizde emniyet ve asayişin sağlanması için Valilik, İl Jandarma ve İl Emniyet olarak üstün bir gayret gösteriyoruz. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlarımızın huzuru için 24 saat görev yapmakta. İlimizde zehir tacirlerine son zamanlarda büyük darbe vuruldu" dedi.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İl Emniyet Müdürlüğü'nün uzun takibi sonucunda Hendek ilçesinde hint keneviri eken ve bunların imal edildiği imalathanelerin ortaya çıkarıldığını, 387 kilogram esrar maddesi ele geçirildiğini söyledi. Arkadaşlarının büyük bir operasyona başarıyla imza attığını anlatan Atak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan dolayı İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımızı kutluyorum. Geçen aylarda da İl Jandarma Komutanlığı Edirne'de 400 kilogram eroin ele geçirdi. Yine son dönemlerde İl Jandarma Komutanlığı 19 kilogram kubar esrar ele geçirdi. Bunlarla ilgili çok sayıda suçlu adalete sevk edildi. Amacımız ilimizde huzur ve güvenliği sağlamak, her türlü kanunsuzlukla ve her türlü yolsuzlukla mücadele etmektir."

EGM Havacılık Daire Başkanlığı'nın büyük başarısı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000