18 Temmuz 2009, Cumartesi 10:16:04

Eğitim uçağı sert iniş yaptı!

Türk Hava Kurumu’na ait uçaktan sonra bu kez de Tarkim Uçuş Okulu uçağı zorunlu iniş yaptı.
  • Dostum, bence sen imla ve dil bilgisinden sınıfta kalırsın.Senin meşhur Tarkim eğitimi de böyleyse vay o öğrencilerin haline.Bir insan önce kendi dilini doğru yazmayı öğrenmelidir. Eğitim şart :)
  • Ben Tarkimi de faruk bayındırıda yanıyorum adamlar 2 yılda tarkimi nerelere getirdiler önce dürüstçe bunu görmeliyiz.Onlara ehliyet soran insan önce dürüstçe mertçe kendi çapını ve sektöre yaptıklarını karınca kadarda olsa VAR İSE yaz.Herkesin başına geliçek bir kazadan böyle abuk subuk insanların özel hyatlarını inançlarını sorgulama hakkı sana vermez.Biz sadece bu ekibin yaptıkları işleri biliriz hatta istersen bildiklerimi yazabilirim.Sen boşver cemaat mevzularını 2 yılda tarkim yeter değilmi yapılan güzel işlere örnek.Ha bu okuldakilerin büyük çogunlugu sivil kökenli bu bazılarını rahatsız ediyor olmasın?
  • Ben de bir uçuş okulunda öğrenci olarak Tarkim'e gerçekten büyük geçmiş olsun diyorum. Yakup hoca gibi değerli eğitmenlerin yerleri asla doldurulamaz. Hatta kendisinin, uçuşu olan öğrencisini sabah evinden bizzat kendisinin arabasıyla aldığını duydum. Bu kadar özverili ve emektar bir hoca hakkında lütfen ileri geri yorumlar yapılmasın.
  • Ben başka okullardan vs. den bahsetmedim. SHGM'nün bu uçaktaki uçuş saatlerini ve uçulup uçulmadığını sorguladığını söyledim.Beni kınayacağına bu sorunun cevabını vermeliydin, tabii biliyorsan.Havacılık cemaat bağlantıları ve gatakulle ile yapılabilecek bir iş değil, pozitif bir ilimdir.Şimdi kimsin bilmem ama sana tavsiyem okul sahibinin ve yönetiminin bağlantıları ve havacılıkla olan ilişkisini dürüstçe sorgula.Bak bakalım bu işi yapabilecek ehliyette mi?
  • Tarkim bir türlü olmuyor diyen arkadaşı kınıyorum.Yapılan uçuşlar birebir.Kendi kulesi yok hazerfen gibi veyaAnkara kuleden 3-4 ögrencisi yok.Uçuşlar birebir.2009 yılında 60 ögrenci kontrole girdi.SHGM denetlemesinden başarıyla geçtiler.İlkkez bir uçakları kırım yaşadı TÜRKİYEDE EN AZ KIRIM YAŞAYAN OKUL
  • Daha birkaç ay önce bu uçağa uçmadan eğitim pilotuna uçuş yazıldığı için SHGM soruşturma açmıştı.Sonucu bilmiyorum ama konu kapandı gibi. Umarım bu sefer uçanla defterdekiler aynı ve saatler doğrudur. Tarkimciler yorum yazanları hemen suçlayacağınıza önce kendinize bakmalısınız. Acaba tarkim neden bir türlü olmuyor.
  • Oncelikle gecmis olsun, ama olasi kazalarin onune gecebilmek ve tohbet altinda kalmamak icin su sorularin cevaplanmasi iyi olacaktir 1-O ucustaki ogretmenin, gecerli cok motor ME ogretmenligi varmidir? 2-o ucusa ait ucus planini kim cekmis, planda ogrenci pilot ve ogretmen pilot ismi olarak kimlerin ismi gecmektedir?Ucanlar ve plandaki isimle uyusuyormudur? 3-Ucagin tak0metresi,defterleri ve aip deki saatler uyusuyormudur? 4- Ucagin bakimi zamaninda ve yetkili kisilerce yapilmismidir?
  • Benim bildiğim geçen yıl Ayjetin 3-4 kırımı Sindelin 3 kırımı Medairin 3 kırımı oldu:Bu tarkimin ilk kırımı ve şükür can kaybı yok uçak Ankara 901 den daha yeni bakımdan çıkmıştı.Ayjetin kırımlarının bir kısmıda ustaca herkesten saklandı.Bu ülkede işini düzğün yapanlara herzaman destek olunmalı.Tarkim işini düzgün yapan bikaç okuldan biri Allah bir daha kaza yaşatmasın
  • Birileri Tarkim'e çelme takmayamı çalışıyor ne????Tarkim o kadar aptal mı Adana'da olmayan hocaya uçuş yazsın Tarkim bunu yapsa shgm affeder mi sacmalamayın hangi okul bu riski alır.
  • Nasıl olsa meydan boş salla sallayabildiğini.son dönemlerdeki atılımları ile, kendi meydanına sahip olmaya yaklaşan tarkimi çekemeyen öğrenci piyasasını kaptırmaktan korkan bazı okullar saldrıya geçmiş bakıyorum.atın iftiraları atın güneş balçıkla sıvanamaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın tarkimi batıramayacaksınız ele geçiremeyeceksiniz ayıptır yahu sizin hiç mi uçağınız düşmedi?tarkim sivil kökenli bir kuruluştur böyle kalacaktır bundan neden bu kadar rahatsızlık duyup apuk sapuk iftiralar atıyorsunuz.tarkim gelişmeye devam edecek ülkenin model okullarından birisi olacaktır bunu artık kabul edin.devrecilik oynamıyor diye faruk beye bu kadar saldırmaya çalışmak neden? o olmazsaydı çok uğraşırdınız daha shgm ile.

Tarkim Özel Uçuş Okulu'na ait `Piper PA30' tipi `TC-FAN' kuyruk tescilli pilot eğitimi verilen uçakta, bugün saat 07.00 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi Buruk Cumhuriyet Mahallesi ile İncirlik 10'uncu Tanker Üssü yakınlarında teknik bir arıza meydana geldi.

Yaklaşık 200 metre yükseklikte arızalanan uçak zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Uçağı kullanan eğitmen pilot, üssün kuzeyindeki bir tarlaya indirmeyi başardı. Sert iniş sırasında uçak yaklaşık 300 metre sürüklendi.

Sert inişin ardından uçakta bulunan eğitmen ile öğrenci pilot hafif şekilde yaralanırken, kaldırıldıkları Adana Numune Hastanesi’nde kısa süreli bir tedavinin ardından taburcu edildi.

Tekerlekleri parçalanan uçağın gövdesi ortadan ayrıldı.

Kırıma uğrayan uçağın kazadan önceki ve sonraki görüntüleri ile öğretmen pilot Yakup Çarkçı'nın kazadan önceki eğitimleri sırasında çekilen görüntüleri bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de...

Eğitim uçağı sert iniş yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 15 yıl önce
Dostum, bence sen imla ve dil bilgisinden sınıfta kalırsın.Senin meşhur Tarkim eğitimi de böyleyse vay o öğrencilerin haline.Bir insan önce kendi dilini doğru yazmayı öğrenmelidir. Eğitim şart :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben Tarkimi de faruk bayındırıda yanıyorum adamlar 2 yılda tarkimi nerelere getirdiler önce dürüstçe bunu görmeliyiz.Onlara ehliyet soran insan önce dürüstçe mertçe kendi çapını ve sektöre yaptıklarını karınca kadarda olsa VAR İSE yaz.Herkesin başına geliçek bir kazadan böyle abuk subuk insanların özel hyatlarını inançlarını sorgulama hakkı sana vermez.Biz sadece bu ekibin yaptıkları işleri biliriz hatta istersen bildiklerimi yazabilirim.Sen boşver cemaat mevzularını 2 yılda tarkim yeter değilmi yapılan güzel işlere örnek.Ha bu okuldakilerin büyük çogunlugu sivil kökenli bu bazılarını rahatsız ediyor olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben de bir uçuş okulunda öğrenci olarak Tarkim'e gerçekten büyük geçmiş olsun diyorum. Yakup hoca gibi değerli eğitmenlerin yerleri asla doldurulamaz. Hatta kendisinin, uçuşu olan öğrencisini sabah evinden bizzat kendisinin arabasıyla aldığını duydum. Bu kadar özverili ve emektar bir hoca hakkında lütfen ileri geri yorumlar yapılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben başka okullardan vs. den bahsetmedim. SHGM'nün bu uçaktaki uçuş saatlerini ve uçulup uçulmadığını sorguladığını söyledim.Beni kınayacağına bu sorunun cevabını vermeliydin, tabii biliyorsan.Havacılık cemaat bağlantıları ve gatakulle ile yapılabilecek bir iş değil, pozitif bir ilimdir.Şimdi kimsin bilmem ama sana tavsiyem okul sahibinin ve yönetiminin bağlantıları ve havacılıkla olan ilişkisini dürüstçe sorgula.Bak bakalım bu işi yapabilecek ehliyette mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tarkim bir türlü olmuyor diyen arkadaşı kınıyorum.Yapılan uçuşlar birebir.Kendi kulesi yok hazerfen gibi veyaAnkara kuleden 3-4 ögrencisi yok.Uçuşlar birebir.2009 yılında 60 ögrenci kontrole girdi.SHGM denetlemesinden başarıyla geçtiler.İlkkez bir uçakları kırım yaşadı TÜRKİYEDE EN AZ KIRIM YAŞAYAN OKUL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha birkaç ay önce bu uçağa uçmadan eğitim pilotuna uçuş yazıldığı için SHGM soruşturma açmıştı.Sonucu bilmiyorum ama konu kapandı gibi. Umarım bu sefer uçanla defterdekiler aynı ve saatler doğrudur. Tarkimciler yorum yazanları hemen suçlayacağınıza önce kendinize bakmalısınız. Acaba tarkim neden bir türlü olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Oncelikle gecmis olsun, ama olasi kazalarin onune gecebilmek ve tohbet altinda kalmamak icin su sorularin cevaplanmasi iyi olacaktir 1-O ucustaki ogretmenin, gecerli cok motor ME ogretmenligi varmidir? 2-o ucusa ait ucus planini kim cekmis, planda ogrenci pilot ve ogretmen pilot ismi olarak kimlerin ismi gecmektedir?Ucanlar ve plandaki isimle uyusuyormudur? 3-Ucagin tak0metresi,defterleri ve aip deki saatler uyusuyormudur? 4- Ucagin bakimi zamaninda ve yetkili kisilerce yapilmismidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim bildiğim geçen yıl Ayjetin 3-4 kırımı Sindelin 3 kırımı Medairin 3 kırımı oldu:Bu tarkimin ilk kırımı ve şükür can kaybı yok uçak Ankara 901 den daha yeni bakımdan çıkmıştı.Ayjetin kırımlarının bir kısmıda ustaca herkesten saklandı.Bu ülkede işini düzğün yapanlara herzaman destek olunmalı.Tarkim işini düzgün yapan bikaç okuldan biri Allah bir daha kaza yaşatmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birileri Tarkim'e çelme takmayamı çalışıyor ne????Tarkim o kadar aptal mı Adana'da olmayan hocaya uçuş yazsın Tarkim bunu yapsa shgm affeder mi sacmalamayın hangi okul bu riski alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasıl olsa meydan boş salla sallayabildiğini.son dönemlerdeki atılımları ile, kendi meydanına sahip olmaya yaklaşan tarkimi çekemeyen öğrenci piyasasını kaptırmaktan korkan bazı okullar saldrıya geçmiş bakıyorum.atın iftiraları atın güneş balçıkla sıvanamaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın tarkimi batıramayacaksınız ele geçiremeyeceksiniz ayıptır yahu sizin hiç mi uçağınız düşmedi?tarkim sivil kökenli bir kuruluştur böyle kalacaktır bundan neden bu kadar rahatsızlık duyup apuk sapuk iftiralar atıyorsunuz.tarkim gelişmeye devam edecek ülkenin model okullarından birisi olacaktır bunu artık kabul edin.devrecilik oynamıyor diye faruk beye bu kadar saldırmaya çalışmak neden? o olmazsaydı çok uğraşırdınız daha shgm ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000