16 Temmuz 2012, Pazartesi 13:10:35

EĞİTİM UÇAĞI BİLMECESİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu adına ihale ile alınan 2 adet Evektor Sport Star RTC eğitim uçağının tip sertifikasyonunun yeterli olmadığı, ciddi teknik eksiklikleri (MEL) olduğu ve şartnameye aykırı teslim edilmek istendiği iddia edildi. İhalenin iptali için dava geliyor.
  • İranlı çuvalladı şimdi kutuyu kurtarma derdinde :)))))))))))))
  • İranlı cevap vermektek kaçıyorsa ben cevap vereyim o zaman; LSA larda (crosswind) yan rüzgar limiti 10knot tır. OMU yetkilileri Engiz pistinde genellikle 15-25 knot olan hakim yan rüzgarlarda bu LSA larla nasıl eğitim yapmayı hesaplamış yada bunu dikkate almışlar mı acaba????? Hiç sanmıyorum!!! Zeynel
  • İranlı Hamid Reza bu uçakla 2010 yılında Samsun Engiz meydanında OMU ekibine yaptığı demo uçuşunda uzun palyeden sonra duramayıp pistin sonundaki dereye düşüp ciddi kırım geçirmiş ve sonuç tam bir fiyasko olmuştu bu ne çabuk unutuldu!!! Engiz meydan pisti denize paralel olup tamamen (20~35knot) yan rüzgar hakimdir, OMU SHYO bu LSA lar ile orada vereceği eğitimle adam öldürmeye namzet adaydır. ALLAH KORUSUN
  • TCK Edimin ifasına fesat karıştırma Madde 236 - (1) Kamu kurum veya kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bunların iştirakiyle kurulmuş şirketler, bunların bünyesinde faaliyet icra eden vakıflar, kamu yararına çalışan dernekler ya da kooperatiflere karşı taahhüt altına girilen edimin ifasına fesat karıştıran kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Aşağıdaki fiillerin hileli olarak yapılması hâlinde, edimin ifasına fesat karıştırılmış sayılır: a) İhale kararında veya sözleşmede evsafı belirtilen maldan başka bir malın teslim veya kabul edilmesi. b) İhale kararında veya sözleşmede belirtilen miktardan eksik malın teslim veya kabul edilmesi. c) Edimin ihale kararında veya sözleşmede belirtilen sürede ifa edilmemesine rağmen, süresinde ifa edilmiş gibi kabul edilmesi.
  • TCK İhaleye fesat karıştırma Madde 235 - (1) Kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Aşağıdaki hâllerde ihaleye fesat karıştırılmış sayılır: a) Hileli davranışlarla; 4. Teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı hâlde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak.
  • Şartnameye uydurmak amacıyla gelen uçaklar üzerinde yapılacak olan her değişiklik sadece üretici tarafından yapılabilir, uzun kırtasiyelerden sonra tüm manuelleri yeniden değiştirilir ve sonra Çek sivil havacılığı tarafından yerinde incelenip test edilip raporlanıp onaylandıktan sonra dosya EASA ya gönderilir onlarda onaylarsa ki bu değişklikler sertifikasına işlenir ancak buda en az 1 yıl yada daha fazla sürecek ucu açık bir macera olacaktır. Yükleniciyi kurtarmak isterken idare batağa saplanmış olur ki sonunda birilerini başı gider uçaklar reddedilir. Görünen köy klavuz istemez.
  • Konuyu sen dahil herkes iyi anlıyorda bir tek OMU yetkilileri anlayamamış maalesef. Restricted Type Certifacate = Kısıtlı Tip Setifikası demektir zaten anlatılmak istenen LSA larda motor+pervane+avyonikler (non TSO) sertifikalı olmayıp "bu LSA sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahiptir" demektir. Sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahip bir LSA ile JAR FCL PPL(A) temel uçuş eğitimi verilemez ve şu anda hiçbir EASA üyesi ülkede bu amaçla kullanılmamakta sadece kulüplerde hobi amaçlı ve ABD de de 25h LSA lisansı için eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Evektörün iddiası sadece reklam amaçlıdır. Hele hele fırıldak Hamido tarafından deneysel Dynon monitörlerle böyle bir eğitim verileceği iddiasına sadece garibim OMU yetkilileri inandırılmış!!
  • Tek taraflı ve yanlı haber yapıyorsunuz diye düşünüyorum. Ltf aşağıda gönderdiğim açıklamayı da yayınlayınız. EASA dan bir yetkili diyor ki; "... LSA Light Sport Aircraft gibi belirli bazı katogorilerdeki uçaklar üzerinde bulunan motor ve pervanenin ayrıca kendi sertifikası olmasına gerek yoktur. Uçak sertifikası kapsamındadırlar ve bu durumda bu uçağa Restricted Type Certifacte verilir" yani demek istiyorki.. restricted sertifika, haber de denildiği gibi kısıtlı tip sertifikası değildir. Uçağın bu motor ve pervane ile sertifikalandırıldığını ifade eder... Eh artık bilen bilmeyen veya kasten çarpıtanlar konuyu anlamışlardır umarım.
  • Haberdeki son paragraftan alıntı Eğer bir firma yalan beyanla yerine getiremeyeceği taahhütler verip ihaleyi (hile yaparak) kazanır ve verdiği taahhütleri ve şartname gerekliliklerini yerine getirmeden o uçakları teslim etmeye kalkıyorsa bu açık ve net olarak ihaleye FESAT karıştırmaktır. Burada "fesat" iddiası sadece yüklenici adına yapılmış olup idarenin kastedilmediğini açık seçik görmek gerekir.
  • İddia eğer doğruysa birilerinde cesaret almadan buna kalkışılması mümkün değil bence!!!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndaki öğrencilere pilotluk eğitimi vermek için iki adet temel eğitim uçağı almak için 2011 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yardım istedi. Hangi uçak tipinde eğitim verileceği konusunda SHGM’den beklediği cevabı alamayan üniversite, bir teknik şartname hazırlayarak iki uçak için ihaleye gitti.

İhalede üç firma farklı uçak teklifleri sundu. THK Gökçen Havacılık “Tecnam P2002-JF” modeli EASA CS-VLA (mtow 750kg) tip sertifikasyonuna sahip uçakla ihaleye katılırken, Samsun Hava Taşımacılığı “AERO AT-3 R100” modeli EASA CS-VLA (mtow 750kg) tip sertifikasyonuna sahip onaylı eğitim uçağıyla ihaleye katıldı. Bir diğer firma Sofincom/Umtaş ortak girişimi de henüz prototip aşamasında ve geçerli tip sertifikasına sahip olmayan Evektor Sportstar RTC modeli (CS-LSA RTC, mtow 600kg) hafif sportif uçakla ihaleye katıldı.

İhale sonucu binde 4 daha düşük fiyat teklifi veren Sofincom-Umtaş, iki uçaklık ihaleyi Sportstar RTC isimli prototiple kıl payı kazandı. Bu uçaklar Kısıtlı Tip Sertifikasını (Restricted Type Certificate) 24 Mayıs 2012’de  EASA’dan alabildi ve geçtiğimiz günlerde OMU’ye teslim edilmek üzere Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Ancak uçaklar gelir gelmez ortalık karıştı. İddiaya göre teslim edilmek istenen uçaklar yeterliğe sahip değildi. Onaylı olması gereken motor, pervane ve aviyoniklerinin geçerli sertifikasyonunun olmadığı, asgari teçhizat donanımına (MEL) sahip olmadığı, uçakta sadece experimental ve LSA larda kullanılan sertifikasız 2 adet 7 inç Dynon D100 monitor olduğu bunun şartnameye tamamen aykırı olduğu, uçakların tip sertifikasında sadece VFR-Day şartlarında işletme izninin olduğu, oysa şartnameye göre VFR-Night ve IFR eğitim verilebilmesinin arandığı gerekçesiyle Samsun Hava Taşımacılığı şirketinin sahibi Ziya Şahinkaya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne itirazlarını iletti.

Şahinkaya, ihaleyi kazanan uçak tipinin dünyada yaygın olarak sadece hobi amaçlı kullanıldığını ve sadece LSA ve Ultralayt uçuş eğitimlerinde kullanılabileceğini iddia ederek, “ Bu uçaklar LSA ( Light Sportif Aircraft) ve Kısıtlı Tip Sertifikasına (Restricted Type Certificate) sahip. JAR FCL temel uçuş eğitiminde (VFR-Day/VFR-Night/IFR) kullanılması mümkün değil. İhale, Kamu İhale Kanunu’na göre yapıldı ancak şartnamedeki bir açıktan yararlanarak bir prototiple ihale kazanıldı, sözleşme aşamasında bu uçakla ilgili itirazlarımızı bildirmiş ancak dikkate alınmamıştı, şimdi şartnamedeki gereklilikleri tam olarak sağlayamayan bu iki hafif sportif uçak (LSA) OMU’ye teslim edilmek ve ihaleye fesat karıştırılmak isteniyor. İhalenin iptal edilmesi için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

İŞTE İHALEYE KATILAN DİĞER İKİ UÇAK TİPLERİ:

EĞİTİM UÇAĞI BİLMECESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Kutu ~ 12 yıl önce
İranlı çuvalladı şimdi kutuyu kurtarma derdinde :)))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LSA yan rüzgar limiti 10kt!!! ~ 12 yıl önce
İranlı cevap vermektek kaçıyorsa ben cevap vereyim o zaman; LSA larda (crosswind) yan rüzgar limiti 10knot tır. OMU yetkilileri Engiz pistinde genellikle 15-25 knot olan hakim yan rüzgarlarda bu LSA larla nasıl eğitim yapmayı hesaplamış yada bunu dikkate almışlar mı acaba????? Hiç sanmıyorum!!! Zeynel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evektörün Samsun demo fiyaskosu hk hatırlatma ~ 12 yıl önce
İranlı Hamid Reza bu uçakla 2010 yılında Samsun Engiz meydanında OMU ekibine yaptığı demo uçuşunda uzun palyeden sonra duramayıp pistin sonundaki dereye düşüp ciddi kırım geçirmiş ve sonuç tam bir fiyasko olmuştu bu ne çabuk unutuldu!!! Engiz meydan pisti denize paralel olup tamamen (20~35knot) yan rüzgar hakimdir, OMU SHYO bu LSA lar ile orada vereceği eğitimle adam öldürmeye namzet adaydır. ALLAH KORUSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TCK md.236 ~ 12 yıl önce
TCK Edimin ifasına fesat karıştırma Madde 236 - (1) Kamu kurum veya kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bunların iştirakiyle kurulmuş şirketler, bunların bünyesinde faaliyet icra eden vakıflar, kamu yararına çalışan dernekler ya da kooperatiflere karşı taahhüt altına girilen edimin ifasına fesat karıştıran kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Aşağıdaki fiillerin hileli olarak yapılması hâlinde, edimin ifasına fesat karıştırılmış sayılır: a) İhale kararında veya sözleşmede evsafı belirtilen maldan başka bir malın teslim veya kabul edilmesi. b) İhale kararında veya sözleşmede belirtilen miktardan eksik malın teslim veya kabul edilmesi. c) Edimin ihale kararında veya sözleşmede belirtilen sürede ifa edilmemesine rağmen, süresinde ifa edilmiş gibi kabul edilmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.C.K. md.235 ~ 12 yıl önce
TCK İhaleye fesat karıştırma Madde 235 - (1) Kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Aşağıdaki hâllerde ihaleye fesat karıştırılmış sayılır: a) Hileli davranışlarla; 4. Teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı hâlde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şartnameye uydurma yolları ~ 12 yıl önce
Şartnameye uydurmak amacıyla gelen uçaklar üzerinde yapılacak olan her değişiklik sadece üretici tarafından yapılabilir, uzun kırtasiyelerden sonra tüm manuelleri yeniden değiştirilir ve sonra Çek sivil havacılığı tarafından yerinde incelenip test edilip raporlanıp onaylandıktan sonra dosya EASA ya gönderilir onlarda onaylarsa ki bu değişklikler sertifikasına işlenir ancak buda en az 1 yıl yada daha fazla sürecek ucu açık bir macera olacaktır. Yükleniciyi kurtarmak isterken idare batağa saplanmış olur ki sonunda birilerini başı gider uçaklar reddedilir. Görünen köy klavuz istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RTC ~ 12 yıl önce
Konuyu sen dahil herkes iyi anlıyorda bir tek OMU yetkilileri anlayamamış maalesef. Restricted Type Certifacate = Kısıtlı Tip Setifikası demektir zaten anlatılmak istenen LSA larda motor+pervane+avyonikler (non TSO) sertifikalı olmayıp "bu LSA sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahiptir" demektir. Sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahip bir LSA ile JAR FCL PPL(A) temel uçuş eğitimi verilemez ve şu anda hiçbir EASA üyesi ülkede bu amaçla kullanılmamakta sadece kulüplerde hobi amaçlı ve ABD de de 25h LSA lisansı için eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Evektörün iddiası sadece reklam amaçlıdır. Hele hele fırıldak Hamido tarafından deneysel Dynon monitörlerle böyle bir eğitim verileceği iddiasına sadece garibim OMU yetkilileri inandırılmış!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 12 yıl önce
Tek taraflı ve yanlı haber yapıyorsunuz diye düşünüyorum. Ltf aşağıda gönderdiğim açıklamayı da yayınlayınız. EASA dan bir yetkili diyor ki; "... LSA Light Sport Aircraft gibi belirli bazı katogorilerdeki uçaklar üzerinde bulunan motor ve pervanenin ayrıca kendi sertifikası olmasına gerek yoktur. Uçak sertifikası kapsamındadırlar ve bu durumda bu uçağa Restricted Type Certifacte verilir" yani demek istiyorki.. restricted sertifika, haber de denildiği gibi kısıtlı tip sertifikası değildir. Uçağın bu motor ve pervane ile sertifikalandırıldığını ifade eder... Eh artık bilen bilmeyen veya kasten çarpıtanlar konuyu anlamışlardır umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 12 yıl önce
Haberdeki son paragraftan alıntı Eğer bir firma yalan beyanla yerine getiremeyeceği taahhütler verip ihaleyi (hile yaparak) kazanır ve verdiği taahhütleri ve şartname gerekliliklerini yerine getirmeden o uçakları teslim etmeye kalkıyorsa bu açık ve net olarak ihaleye FESAT karıştırmaktır. Burada "fesat" iddiası sadece yüklenici adına yapılmış olup idarenin kastedilmediğini açık seçik görmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Cesaret!!! ~ 12 yıl önce
İddia eğer doğruysa birilerinde cesaret almadan buna kalkışılması mümkün değil bence!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000