31 Ağustos 2017, Perşembe 09:03:33

Ege'nin meyveleri THY ile dünyaya açıldı

Türk Hava Yolları (THY) ile görüşmeler yapan Ege İhracatçılar Birliği (EİB) yönetimi, özellikle gıda ürünlerini hava kargo ile göndermeye başladı.
  • İnsanları malzeme gibi taşıdıkları için tecrübe edindikleri kanaatindeyim, bu işi iyi yaparlar!Ben tamamen bu işe girseler daha iyi.
  • Yetkililere sesleniyorum Aydın'a havalimanı şarttır!!
  • Rusyada Türkiye nin yarı fiyatına türk sebze ve meyveleri ama bu bana muhalif olanlar sayesinde onun da tadı kaçtı
  • O uçakta 50 ton meyve taşımak nerede bir defada 1 ton bilgisayar temelli elektronik cihaz taşımak nerede. İnşallah o günleri görürüz dicem ama bu bilgisayar sistemi öyle karışık bir sistem ki fazla düşününce kafayı yersin demişti zamanında bir devlet büyüğümüz.

Dünyanın en büyük kiraz, şeftali, çekirdeksiz yaş üzüm üreticisi olmasına karşın üçte biri kadar üretim yapan ülkelerin üç kat daha fazla gelir elde etmesi üzerine Ege İhracatçılar Birliği (EİB) harekete geçti. Türk Hava Yolları (THY) ile görüşmeler yapan EİB yönetimi, özellikle gıda ürünlerini hava kargo ile göndermeye başladı.

THY'nin oluşturduğu fiyat listesini ihracatçılara gönderen EİB böylelikle lojistik maliyetlerini düşürerek, 1 dolara satışı olan ürünün 2-2.5 dolara satmayı hedefliyor. En iyi koşullarda bile ihraç edilen ürünlerin 4-5 günde Avrupa'ya ulaşması, rafa çıkana kadar ise 7-8 gün geçmesinin önüne geçilerek, ürün hava kargoya verildikten sonra ertesi gün raflarda yerini alabilecek. Böylelikle Türkiye, sebze ve meyvede dünyada söz sahibi olacak.

Ege'nin meyveleri THY ile dünyaya açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Passenger ~ 7 yıl önce
İnsanları malzeme gibi taşıdıkları için tecrübe edindikleri kanaatindeyim, bu işi iyi yaparlar!Ben tamamen bu işe girseler daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın ~ 7 yıl önce
Yetkililere sesleniyorum Aydın'a havalimanı şarttır!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Rusyada Türkiye nin yarı fiyatına türk sebze ve meyveleri ama bu bana muhalif olanlar sayesinde onun da tadı kaçtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50 ton Meyve ~ 7 yıl önce
O uçakta 50 ton meyve taşımak nerede bir defada 1 ton bilgisayar temelli elektronik cihaz taşımak nerede. İnşallah o günleri görürüz dicem ama bu bilgisayar sistemi öyle karışık bir sistem ki fazla düşününce kafayı yersin demişti zamanında bir devlet büyüğümüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamuk ~ 7 yıl önce
İstersen 50 ton pamuk taşıyalım hem hafif olur az yakarız. Kardeş eleştirmeden önce analitik düşünmesini öğren. Biraz daha büyümen gerekli bunları anlayabilmen için, bir gün gel ders verelim sana.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000