05 Ağustos 2017, Cumartesi 13:47:23

Ege’de NOTAM krizi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde atış eğitimi yapması için Türk tarafı notam çekti. O bölge için Yunanistan’dan da notam istendi ancak Yunan tarafı bu talebi yerine getirmedi.
  • eyyyy notam sen kendin bari çek yunan çekmiyorsa!
  • Türkiyeyi takan ülke mi kaldı ? Dünya kategorisinde az gelişmiş ülkeler arasındayız.
  • Burada millet habire salliyor. 1. Ordu diye bisey kalmadi, yunan at kosturuyor egede , eyyyyy dI yen yok.2.isgal edilen adaciklarin hepsi turklerin, fakat gucun yoksa seyredersin piskince3.deniz ve Hava gucun su anda bir savas yapmaya VEYA Kriz yonetmeye uygun degil, 5-10 yil Daha bakarsin tv Seyreder gibi,, 4. Yunana testimony bayragini cekmissin, vat an zaten yabanci sermayenin avucunda, unun icin rahvan olun
  • O " yunan" adalar osmanlidan kalma. Yani bizim. Bir gun isgal edecegiz insallah
  • Türk-Yunan otoriteleri arasında 10 yıllardır NOTAM savaşı vardır, yeni bir olay değil. Hergün bizimkilerin yayınladığı notamı yunanlılar karşı notamla yok saymaya çalışır, aynısını bizim tarafta yapar. Bu mücadele yıllardır böyle devam eder. Bunu yeni bişeymiş gibi gösterip kimseyi galeyana getirmemek lazım.
  • Reis de bize olelim, bu mikroplari yok edelim
  • Hava Kuvetleri bizde dahi adam yerine konuyor mu acaba? Yunan da sallamaz tabi
  • Beyler bende çok sinirlendim savaş acmaliyiz kesin hatta öncü bir grup olarak yarın Yunanistan'a gidiyorum . Bana katılacaklar gelsin otobüs saat 12 de haremden kalkacak
  • Notamlı böygeye giren bütün yabancı unsurlara güvenlik nedeniyle ateş açılacaktır deyip çubuğunu yakarsın. Çünkü reis olmak bunu gerektirir.
  • İtalyanlar kurtuluş savası sırasında işgal ettikleri 12 adayı önce TC ye teklif etmişler. Bizim büyük ve uzak görüşlü devlet adamlarımız ana karayı hallettik te birde adalarla mı uğraşacağız diye talip olmamışlar. Sadece Rusya Yunana verilmesinde ısrarcı olmuş. Aslında işin doğası gereği zaten ana karanın devamı niteliğinde bu adaların TC ye verilmesi gerekirken...Şimdi buyurun ey Türk gençliği uğraşın...Misakı milli sınırları içindeki Halep, Musul, Kerkük, Batum, Selanik, Gümülcine de öyle.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde atış eğitimi yapması için Türk tarafı notam çekti. O bölge için Yunanistan’dan da notam istendi ancak Yunan tarafı bu talebi yerine getirmedi.

Ege Denizi’nde it dalaşından sonra bu kez de notam krizi çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde uluslar arası sular olarak tanımlanan bölgede askeri atış eğitimi yapması için Türk tarafı iki farklı bölge için notam çekti. Uluslar arası kurallar gereği sözkonusu bölgeler için Yunan tarafının da notam yayınlaması gerektiği için bölge koordinatları verilerek notam yayınlanması istendi. Ancak  Yunan tarafı notam yayınlamayı reddetti. Türk tarafı ise genel havacılık emniyetlerinin alınarak bölgede atış eğitimlerinin başlayacağını bildirdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

Ege’de NOTAM krizi

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

eyyy ~ 7 yıl önce
eyyyy notam sen kendin bari çek yunan çekmiyorsa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takmak ~ 7 yıl önce
Türkiyeyi takan ülke mi kaldı ? Dünya kategorisinde az gelişmiş ülkeler arasındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takma bu kadar ~ 7 yıl önce
sen bu zihniyetle git hindistanda yaşa. ineğe felan taparsın belki seni takan olur o zaman.
Frdk ~ 7 yıl önce
Burada millet habire salliyor. 1. Ordu diye bisey kalmadi, yunan at kosturuyor egede , eyyyyy dI yen yok.2.isgal edilen adaciklarin hepsi turklerin, fakat gucun yoksa seyredersin piskince3.deniz ve Hava gucun su anda bir savas yapmaya VEYA Kriz yonetmeye uygun degil, 5-10 yil Daha bakarsin tv Seyreder gibi,, 4. Yunana testimony bayragini cekmissin, vat an zaten yabanci sermayenin avucunda, unun icin rahvan olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmani ~ 7 yıl önce
O " yunan" adalar osmanlidan kalma. Yani bizim. Bir gun isgal edecegiz insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Biz daha elimizdekileri tutamıyoruz. 17 ada son zamanlarda Yunanistan tarafından işgal edildi. Sen 12 adayı almaktan bahsediyorsun. Gerçekleri görelim lütfen
Osmani ~ 7 yıl önce
Sabir ya
Osmani'ye ~ 7 yıl önce
şu tutamadığınız milyonlar şu işe bi müdahale etse diyorum. "kişi"yi korumaktan daha önemli işler var bu ülkede. Vatan toprağını korumak, ona sahip çıkmak.
Osmani ~ 7 yıl önce
Tamamdir sikinti yok hal etcegiz.
Kimden kaldı ~ 7 yıl önce
Osmanlıda o adaları işgal etmişti . Tarih oku biraz
Dispeçer ~ 7 yıl önce
Türk-Yunan otoriteleri arasında 10 yıllardır NOTAM savaşı vardır, yeni bir olay değil. Hergün bizimkilerin yayınladığı notamı yunanlılar karşı notamla yok saymaya çalışır, aynısını bizim tarafta yapar. Bu mücadele yıllardır böyle devam eder. Bunu yeni bişeymiş gibi gösterip kimseyi galeyana getirmemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
evet, yeni bişey değil. Sadece NOTAM'ları incelemek AirPort haberin yeni aklına geldi.
Reis ~ 7 yıl önce
Reis de bize olelim, bu mikroplari yok edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 7 yıl önce
Lozanda bizim olarak tapusu alınmış adalarımiza sahip çıksın.
HVK ~ 7 yıl önce
Hava Kuvetleri bizde dahi adam yerine konuyor mu acaba? Yunan da sallamaz tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende varım ~ 7 yıl önce
Beyler bende çok sinirlendim savaş acmaliyiz kesin hatta öncü bir grup olarak yarın Yunanistan'a gidiyorum . Bana katılacaklar gelsin otobüs saat 12 de haremden kalkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salak ~ 7 yıl önce
askerlerin oraya kactı haberin yok mu?
Sende ~ 7 yıl önce
Reisin ruhunu gördüm, bu sözlerinde. Omleti de iyi yapar reisçiğim benim.
Yonan ~ 7 yıl önce
Notamlı böygeye giren bütün yabancı unsurlara güvenlik nedeniyle ateş açılacaktır deyip çubuğunu yakarsın. Çünkü reis olmak bunu gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lozan zaferdi ya... ~ 7 yıl önce
İtalyanlar kurtuluş savası sırasında işgal ettikleri 12 adayı önce TC ye teklif etmişler. Bizim büyük ve uzak görüşlü devlet adamlarımız ana karayı hallettik te birde adalarla mı uğraşacağız diye talip olmamışlar. Sadece Rusya Yunana verilmesinde ısrarcı olmuş. Aslında işin doğası gereği zaten ana karanın devamı niteliğinde bu adaların TC ye verilmesi gerekirken...Şimdi buyurun ey Türk gençliği uğraşın...Misakı milli sınırları içindeki Halep, Musul, Kerkük, Batum, Selanik, Gümülcine de öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla ~ 7 yıl önce
Bu kadar boş bir yazı yazmak için ne olmak gerekir? Hangi kaynak?!!
Aç bak Lozana ~ 7 yıl önce
Lozanda 12 adalarla ilgili tek bir madde var mı bak bi.
Manipülatör ~ 7 yıl önce
Bence sen Fetöcü bir malipülatörsün
Ispat ~ 7 yıl önce
Mislar, muslar.. ispatlayamazsan bunu Adini yazcak kadar onurlumusun? Nasil bir hayal gucun var? Faceden mi ogreniyorsun tarihi?
YUNAN ~ 7 yıl önce
Yabanci kaptanlar ulkelerine yollanmali
Hee kıt beyinli ~ 7 yıl önce
Nerede yaziyor bize teklif etmişlermiş mıs miş de miş miş. Kadir mısırlıoglundan tarih öğrenip atv seyredip sabah okursan komik durumlara düşersin. Deden abdulhamit hain han ın serv imzalamıştı. Hatırlatırım
Kıt beyinli ~ 7 yıl önce
Sen aç bi tarih kitabı oku. Abdülhamit Han 1918 de vefat etti. Sevr ne zaman imzalanmış? Ve kim imzalamış? Bi öğren cahil.
işin doğrudu ~ 7 yıl önce
Sultan Vahidettin'in başkanlığında toplanan Şüra-yı Saltanat 22 Temmuz 1920'de "zayıf bir mevcudiyeti, mahva tercih edilmeğe değer" görerek Antlaşma'nın onanmasına karar vermiştir. Tevfik Paşa'nın, Türk topraklarını parçalayan, milli şeref ve haysiyetle bağdaşmayan bu antlaşmayı imzalamaması üzerine Damat Ferit Paşa tarafından görevlendirilen Reşat Halis Bey, Hadi Paşa ve Rıza Tevfik (Bölükbaşı) Bey Sevr Antlaşması'nı 10 Ağustos 1920'de imzaladılar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000