23 Ekim 2015, Cuma 08:05:19

Ege bölgesini uçurdu 1'inciliği kaptı

Havayolu taşımacılığında Ege Bölgesi'nin en büyüğü olan Yeditepe Kargo, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve Malezya Havayolları'ndan Ege Bölge 1.'lik ödülü aldı.
  • pegasus 11 ARALIKTAN İTİBAREN HATDA 3 GÜN ( SALI-CUMA-PAZAR ) SAW dan ukraynanın Zaporijya şehrine uçacak... ATLASGLOBAL ukraine ye rakip olacak

Havayolu taşımacılığında Ege Bölgesi'nin en büyüğü olan Yeditepe Kargo, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus ve Malezya Havayolları'ndan Ege Bölge 1.'lik ödülü aldı.

İzmir'de, üç hava yolu firmasından birden ödül kazanmanın gururunu yaşadıklarını belirten Yeditepe Kargo Kurucusu ve Genel Müdürü Alp Tuğhan, Yeditepe'nin sağladığı tonaj ve karlılık kriterlerine göre Ege Bölge birincisi olmayı hak ettiğini söyledi. Tuğhan, sektörde 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Ege Bölgesi'nde iddialıyız. Hava yolu taşımacılığı, hızlı ve güvenli olduğu için tercih ediliyor" dedi.

Başta hava yolu olmak üzere ulaşımın tüm modlarını kullandıklarını kaydeden Alp Tuğhan, "Havayolu, deniz, demiryolu ve kara taşımacılığında da faaliyet gösteriyoruz. Tüm dünyanın gümrüklü hava limanlarıyla özel anlaşmamız var. IATA acentasıyız. Firma olarak dinamik bir yapımız var. Havayolu taşımacılığı hem hız, hem güvenlik, hem de kontrol anlamında tercih ettiğimiz bir lojistik türü" diye konuştu.

Şirket olarak lojistiğin farklı bir konumunda olduklarını hatırlatan Genel Müdür Alp Tuğhan, "Aldığımız özel izinler sayesinde kurumların ihtiyacı olan acil kargo, silah taşıması, bozulabilir gıdalar, ilaç, kimyasal ürünlerin yanı sıra; Ege ve 9 Eylül Üniversitesi'nin kan tahlilleri taşımalarını da gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE HAVAYOLU KARLILIĞINDA İKİNCİ

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hava yolu taşımacılığının giderek daha fazla tercih edildiğini kaydeden Tuğhan, “2014 yılı verilerine göre Türkiye, dünyada en çok turist gelen 6. Amerika'dan sonra da lojistikte en fazla döviz kazanan ikinci ülke konumunda. Geçen yıl 37 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. Türkiye'nin hava yolu taşımacılığında 10,5 milyar dolarlık bir ihracat geliri var. Dünyada hava yolu taşımacılığının ithalat ayağında ise 4 milyar dolarla 8'inci sıradayız" bilgisini verdi.

Yeditepe Kargo olarak, yakaladıkları büyüme trendini 2015 yılında sürdürdüklerini ve yılı yüzde 30'luk büyümeyle kapatacaklarını anlatan Alp Tuğhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yıl istikrarlı büyüyoruz. Bunu kontrollü olarak sürdürüyoruz. Hava kargo alanında daha da büyümek istiyoruz. Bunun için yurtdışında şirket satın almayı planlıyoruz. Devlet ihalelerine yakın olmak için 2016'da Ankara ofisimizi faaliyete geçirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl bir de Miami'de ofis açma hedefimiz var.”

Tuğhan, bozulabilir gıda taşımacılığının özel bir denetim istediğini ve soğuk zinciri bozmadan Ege Bölgesi'nden dünyaya Türk ürünlerini taşıdıklarını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ege Bölgesi'nin önde gelen gıda firmalarının havayolu taşımalarını da biz yapıyoruz. Kalite standartlarımızı koruyoruz. Taşımasını yaptığımız firmaların üretim tesisi içinde kendi personelimiz de bulunuyor. Su ürünleri ve kalite mühendislerimiz çalışıyor. Isı ölçerlerle, paketlemeleri ve ürünlerin tazeliğini kontrol ediyorlar.”

Ege bölgesini uçurdu 1'inciliği kaptı

Yorumlar

bişkek-manas ~ 8 yıl önce
pegasus 11 ARALIKTAN İTİBAREN HATDA 3 GÜN ( SALI-CUMA-PAZAR ) SAW dan ukraynanın Zaporijya şehrine uçacak... ATLASGLOBAL ukraine ye rakip olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DSAFAFS ~ 8 yıl önce
YALAN KONUSMA

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000