06 Temmuz 2017, Perşembe 08:18:52

Efsane uçak "Black Bird" geri dönüyor!

Dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı casus uçağı Kara Kuş geri dönüyor. Ses hızının 3 katına ulaşabilen SR-71, yıllar süren emekliliğinin ardından yeni modelinde hızını ikiye katlayacak.
  • Vurulan uçak U-2 idi Francis Gary Powers CIA pilotu tarafindan ucurulan ucak idi. Vuran füzede SA-2 idi. Baraj halinde 18-20 adet füze ayni anda atilarak, bir tanesinin proximity fuse i ile vuruldu. Sovyetler tarafindan yakalanan pilot daha ABD de yakalanan Sovyet casusu Rudolph Abel ile Berlinde takas edilmis idi. U-2 ve SR-71 Lockheed skunk works de Clarence "Kelly" Johnson tarafindan dizayn edildi. SR-71 in motor girislerindekl cone lar ileri geri hreket ederek shock wave leri kontrol eder, ve o motorlardaki yüksek performans i saglar.
  • Zaman hesabı hız hesabı irtifa yükseldikçe zaman km /mil dünya yüzeyine göre hız artar zaman kısalır buda benim teorim zamanda boyut değiştirmek bu olsa gerek 6000 km/s
  • New York taki Intrepid ucak gemisi muzesinde bununla ilgili ve Turkiye lie ilgili kucuk bir bolum var.
  • Vurulmamıştı ama, bir keresinde bir MIG-25 füze sistemini kilitlemiş, zor kurtulmuştu. Bu MIG-25'lerin zamanına göre, çoklu radar sistemi gibi, çok ileri teknolojiye sahip bu uçakların, çok güçlü motorları vardı. Eğer, 1 rus pilot bu uçaklardan 1 tanesini Japonya'ya kaçırıp, iltica talebinde bulunmasaydı, bu sistemler ABD tarafından incelenip öğrenilemeyecekti.
  • Rusların vurup pilotunu değiş tokuş yaptıkları uçak neydiki acep ?
  • Merak edenler olabilir, sr71 ramjet teknolojisinin başlangıcı ve en verimli kullanıldığı uçaklardan biridir. Ramjet ne rokettir ne de bir türbinli motordur. Yakıtı sadece havanın sıkıştırılma prensibinden yararlanarak yakar. Havayı sıkıştırmak için de kompressor vb olmadığı için 2 mach tan yüksek hıza çıkması gerekmektedir. Bu hızlara bir anda çıkılamayacağından sr71 de hibrit ramjet kullanılmıştır. Büyük alana sahip olacak hipersonik yolcu uçaklarında düşük bypasslı turbojetler ile yüksek irtifa ve mach lara çıkılıp orada pure ramjet motor ile hiperosonik hızlara çıkılabilmesi planlanmaktadır. Biz de türban takke ile ticarette, cami inşaatlarında, bademleme sırasında bu teknolojilerden faydalanabiliriz.

Dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı casus uçağı Kara Kuş geri dönüyor. Ses hızının 3 katına ulaşabilen SR-71, yıllar süren emekliliğinin ardından yeni modelinde hızını ikiye katlayacak.

Ses hızının 3 katı sürate ve yaklaşık 25 kilometre irtifaya çıkabilen SR-71 "Black Bird" emekliye ayrılmasından yıllar sonra yeniden göklere yükselecek.

Uçağın Amerikalı üreticisi, "Kara Kuş"un yeni prototipinin gelecek yıl deneme uçuşlarına başlayacağını duyurdu.

SR-72 adı verilen yeni uçak eskisinden 2 kat daha hızlı olacak. Bu, ses hızının 6 katı yani saatte yaklaşık 6 bin kilometre sürat anlamına geliyor.

Bu hıza ulaşabilmesi için uçak jet motorları ile uzay araçlarında kullanılan roket motorlarının birleştirildiği yeni bir itiş sisteminden güç alıyor. İnsansız hava aracı olarak dizayn edilen SR-72'nin radarlara da yakalanmayacağı belirtiliyor.

1966 yılında üretilen "Kara Kuş" ABD ordusu tarafından Soğuk Savaş döneminde istihbarat görevlerinde kullanılıyordu.

O kadar hızlıydı ki fırlatılan uçaksavar füzeler bile yetişemiyordu. Toplam 32 tane üretilen uçaklardan hiçbiri düşman tarafından vurulamamıştı.

Efsane uçak "Black Bird" geri dönüyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ELM ~ 7 yıl önce
Vurulan uçak U-2 idi Francis Gary Powers CIA pilotu tarafindan ucurulan ucak idi. Vuran füzede SA-2 idi. Baraj halinde 18-20 adet füze ayni anda atilarak, bir tanesinin proximity fuse i ile vuruldu. Sovyetler tarafindan yakalanan pilot daha ABD de yakalanan Sovyet casusu Rudolph Abel ile Berlinde takas edilmis idi. U-2 ve SR-71 Lockheed skunk works de Clarence "Kelly" Johnson tarafindan dizayn edildi. SR-71 in motor girislerindekl cone lar ileri geri hreket ederek shock wave leri kontrol eder, ve o motorlardaki yüksek performans i saglar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 7 yıl önce
Zaman hesabı hız hesabı irtifa yükseldikçe zaman km /mil dünya yüzeyine göre hız artar zaman kısalır buda benim teorim zamanda boyut değiştirmek bu olsa gerek 6000 km/s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dusurulen ucak U2 ~ 7 yıl önce
New York taki Intrepid ucak gemisi muzesinde bununla ilgili ve Turkiye lie ilgili kucuk bir bolum var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Vurulmamıştı ama, bir keresinde bir MIG-25 füze sistemini kilitlemiş, zor kurtulmuştu. Bu MIG-25'lerin zamanına göre, çoklu radar sistemi gibi, çok ileri teknolojiye sahip bu uçakların, çok güçlü motorları vardı. Eğer, 1 rus pilot bu uçaklardan 1 tanesini Japonya'ya kaçırıp, iltica talebinde bulunmasaydı, bu sistemler ABD tarafından incelenip öğrenilemeyecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebs ~ 7 yıl önce
+1
SA-5 ~ 7 yıl önce
Rusların vurup pilotunu değiş tokuş yaptıkları uçak neydiki acep ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o ~ 7 yıl önce
U2 idi sanırım.
Aa ~ 7 yıl önce
O Lockheed U-2'di vurulan. Pilotu Francis Gary Powers. Albay Rudolf Abel ile takas yapıldı Berlin'de.
Aa ~ 7 yıl önce
MİG-31 (NATO ismi Foxhound) SR-71 takip edebiliyordu. İstenseydi vurulabilirdi. U-2'de 70.000 feete ( 21.333 m ) cikiyor ve vurulması İmkansız deniliyordu ancak vuruldu hemde 6 kere S-75 Dwina (NATO ismi SA-2 Guideline) ile vuruldu. Yani hiçbir şey imkansız değildir.
Yolcu ~ 7 yıl önce
U-2
Aeronautics ~ 7 yıl önce
Merak edenler olabilir, sr71 ramjet teknolojisinin başlangıcı ve en verimli kullanıldığı uçaklardan biridir. Ramjet ne rokettir ne de bir türbinli motordur. Yakıtı sadece havanın sıkıştırılma prensibinden yararlanarak yakar. Havayı sıkıştırmak için de kompressor vb olmadığı için 2 mach tan yüksek hıza çıkması gerekmektedir. Bu hızlara bir anda çıkılamayacağından sr71 de hibrit ramjet kullanılmıştır. Büyük alana sahip olacak hipersonik yolcu uçaklarında düşük bypasslı turbojetler ile yüksek irtifa ve mach lara çıkılıp orada pure ramjet motor ile hiperosonik hızlara çıkılabilmesi planlanmaktadır. Biz de türban takke ile ticarette, cami inşaatlarında, bademleme sırasında bu teknolojilerden faydalanabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dislike ~ 7 yıl önce
böyle bir bilgiye dislike atan 4 kişi: kamyoncu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000