19 Aralık 2010, Pazar 08:43:34

EFSANE PİLOTUN İZİNE ULAŞILDI MI?

Güney Pasifik’teki küçük bir adada bulunan 3 kemik parçasının dünya turuna çıktığı 1937 yılında Pasifik Okyanusu’na düşen efsane kadın pilot Amelia Earhart’a ait olduğu öne sürüldü...

Güney Pasifik’te ıssız bir adada bulunan üç kemik parçasının, Atlas Okyanusu’nu tek başına geçen ilk kadın olan ABD’li Amelia Earhart’ın 1937’deki sır ölümünü aydınlatabileceği umuluyor.

Oklahoma Üniversitesi’nden araştırmacılar kemiklerden elde edilecek DNA örneğiyle, 1937’de dünyayı dolaşmak için çıktığı uçak gezisinde ortadan kaybolan Earheart’a ait olup olmadığını kanıtlayacaklar. “Tarihi Uçakları Kurtarma Grubu”ndan Ric Gillespie, Nikumaroro adasında yaptıkları keşif sonucu buldukları kemiklerin Earhart’a ait olup olmadığını kesin olarak bilmediklerini fakat DNA’lar uyuşursa bunun ses getireceğini söylüyor.

Kemiklerin yakınında makyaj malzemesinin de bulunması, umutları artırıyor.

Resmi kayıtlara göre, Earhart ve Noonan’ın benzini bitti ve Yeni Gine açıklarında denize çakıldı. Ric Gillespie’ın ekibi, 1989’dan bu yana kazaya dair bir ipucu bulmak amacıyla Pasifik adalarına 10 gezi düzenledi. Geçen yaz yapılan bir gezide, biri boyun, biri parmağa ait olduğu düşünülen ve diğeri henüz tanımlanamayan üç kemik bulundu. Kemiklerden en büyüğü 2,5 cm uzunluğunda. Kemikler, Earhart’ın ailesinden alınan bir DNA örneğiyle birlikte Oklahoma Üniversitesi Moleküler Antropoloji Laboratuvarı’na gönderilecek ve incelenmesi iki hafta sürecek. Ancak kemiklerin bir kaplumbağaya da ait olabileceği belirtiliyor.

Büyük başarılara imza atan Amelia Earhart 40 yaşındayken kayboldu.



Dünya turuna çıkmıştı

Amelia Earhart’ın 2 Temmuz 1937’de ortadan kayboluşu, 20. yüzyılın en gizemli hikâyelerinden biri olarak görülüyor.

1932’de Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot olan Earheart, 1937’de ABD’li meslektaşı Fred Noonan ile “Lockheed Electra” modeli bir uçakla dünya turuna çıktı. Pasifik Okyanusu’nda kaybolan uçağın izine bir daha rastlanmadı. Earheart’a ne olduğunu bulmak için ölümünden bu yana milyonlarca dolar harcandı.  Gillepsie’nin “Amelia’yı Bulmak” isimli kitabının yanı sıra, havacılık grubundan dört gönüllünün yazdığı “Amelia Earhart’ın Ayakkabıları” başlıklı
bir kitap da bulunuyor.

Mira Nair’in yönettiği, Earheart’ın hayatını konu alan 2009 yapımı “Amelia” filminde ise Richard Gere, Hilary Swank gibi ünlü isimler rol almıştı.

EFSANE PİLOTUN İZİNE ULAŞILDI MI?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000