13 Eylül 2015, Pazar 09:37:53

'Eczacı' pilotun yeni hedefi İspanya-Türkiye

Helikoptere benzeyen hava aracı gyrocopter ile Alaçatı'dan KKTC'ye ‘Zafer Uçuşu' gerçekleştiren öğretmen pilot Hakan Çetinkaya (43), şimdi de yeni projesi için harekete geçti.
  • Ben Can Ekentokgil kaptandan başka uçan eczacı tanımam. Adamın uçurmadığı cihaz kalmadı vesselam....
  • iyi uçuşlar Hakan ve Serkan Hocam, olumsuz yorumları eminim sizde göz ardı ediyorsunuzdur, Rauf
  • Haftaya da Aya gidecekmiş.
  • bravo çok büyük iş gurur duyduk Tövbe Tövbe arkadaş tamam iyi yapmış hoş yapmışta bunun nesi haber millet o dandik tek motor dandik diamond cesnaları canadadan Amerikan buraya getiriyor alaçatıdan kıbrasa Zafer uçuşuymuş, Allah için kim ne Görmüş Kıbrıs'ta afilli olsun diye adam isim falan vermiş uçuşa. Bu resmen adam dağa küsmüş Dağın haberi yok misali olmuş. Millet aya çıkıyor biz nelerle mutlu oluyoruz. Yazık!!! Bizde vizyon yok.

Helikoptere benzeyen hava aracı gyrocopter ile Alaçatı'dan KKTC'ye ‘Zafer Uçuşu' gerçekleştiren öğretmen pilot Hakan Çetinkaya (43), şimdi de yeni projesi için harekete geçti.

Başarılı pilotun yeni hedefi ise sipariş verdiği yeni hava aracını en az 5 ülke ve 2 deniz üzerinde uçuş yaparak İspanya'dan Alaçatı'ya getirmek. Aynı zamanda açtığı eczanede asıl mesleğini yapmayı ihmal etmeyen Çetinkaya, iş çıkışı ve hafta sonları gerçekleştirdiği uçuşlarda fotoğraf da çekiyor. Eczacı pilot, gelecek ay çıkacak 200'e yakın fotoğrafın yer aldığı yeni kitabı için de yoğun çalışma yürütüyor.

Hakan Çetinkaya'nın hayatı, çocuk dergilerinde gördüğü astronot resimleriyle değişmiş. ‘Acayip kıyafetler giyerek uzaya giden adamlara hayranlık duyan' Çetinkaya, gökyüzüne merak sarıp astronot olmak istemiş. Ancak Türkiye'de astronot yetişmediği için hayal kırıklığı yaşayan Çetinkaya, askeri jet pilotu olmaya karar vermiş. Askeri lise sınavlarına girmek için araştırma yapan genç havacı, ön koşul şartlardan birini sağlayamadığını öğrenince bu hayalini de gerçekleştirememiş. Genç havacılık tutkunu, sportif havacılıkla ilgilendikten sonra gökyüzünde süzülmeye başlamış.

KKTC'YE ZAFERE UÇTU

Uçuş hayatına 2002'de başlayan deneyimli pilot, bugüne kadar 1.550 saat uçuş gerçekleştirdi. Bu uçuşlardan en heyecanlısı ise kuşkusuz temmuz ayındaki ‘Zafer Uçuşu' oldu. Çetinkaya'nın öğretmen pilot Serkan Özcezarlı ile yaptığı bu tarihi uçuş, açık kokpitli hava araçları ile Alaçatı'dan Kıbrıs'a ilk defa gerçekleştirildi. Dönüş yolunda ise bir günde 4 bacakta 9,5 saat havada kalarak 800 kilometre uçan pilotlar, 1500'den fazla fotoğraf ve film çekimi yaptı.

Alaçatı-KKTC uçuşu ile ufkunun açıldığını söyleyen Hakan Çetinkaya, şimdi ise İspanya'dan sipariş ettiği yeni hava aracını sonbaharda Türkiye'ye getirmek için harekete geçti. Gerekli izinlerin alınmasına çalışan Çetinkaya, yeni gyrocopterini İspanya Cordoba'dan Alaçatı'daki hangarına en az 5 ülke ve 2 deniz üzerinde uçurarak getirmeyi planlıyor. Çetinkaya, bu tarihi uçuşu bir sipariş daha almaları halinde pilot Serkan Özcezarlı ile gerçekleştirecek. Böylece 2 gyrocopter, yan yana uçarak İspanya'dan Alaçatı'ya getirilecek.

3 FOTOĞRAF SERGİSİ AÇTI

Gyrocopter pilotu Çetinkaya, aynı zamanda başarılı bir hava fotoğrafçısı. Bugüne kadar 3 sergi açıp bir de kitap yayımlamış. ‘Buradan 4 Mil' adlı ilk kişisel fotoğraf sergisini Sakızadası'nda 2013'te açan başarılı pilot, ‘Gökyüzünde Özgürlük Molası' isimli ikinci sergisini de İzmir'de görücüye çıkarmış. Çetinkaya, üçüncü sergisini İstanbul'da açarken, geçen yıl da 190 hava fotoğrafının yer aldığı ‘Gökyüzünde Özgürlük Molası' adlı kitabını çıkarmış. Ulusal ve uluslararası yayınlarda 500'e yakın fotoğrafı yayımlanan Çetinkaya'nın yeni kitabı ise gelecek ay çıkacak. (Mustafa Gün)

'Eczacı' pilotun yeni hedefi İspanya-Türkiye

Yorumlar

dump kolu ~ 9 yıl önce
Ben Can Ekentokgil kaptandan başka uçan eczacı tanımam. Adamın uçurmadığı cihaz kalmadı vesselam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emniyetli uçuşlar ~ 9 yıl önce
iyi uçuşlar Hakan ve Serkan Hocam, olumsuz yorumları eminim sizde göz ardı ediyorsunuzdur, Rauf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haftaya ~ 9 yıl önce
Haftaya da Aya gidecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 9 yıl önce
bravo çok büyük iş gurur duyduk Tövbe Tövbe arkadaş tamam iyi yapmış hoş yapmışta bunun nesi haber millet o dandik tek motor dandik diamond cesnaları canadadan Amerikan buraya getiriyor alaçatıdan kıbrasa Zafer uçuşuymuş, Allah için kim ne Görmüş Kıbrıs'ta afilli olsun diye adam isim falan vermiş uçuşa. Bu resmen adam dağa küsmüş Dağın haberi yok misali olmuş. Millet aya çıkıyor biz nelerle mutlu oluyoruz. Yazık!!! Bizde vizyon yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000