23 Mayıs 2009, Cumartesi 05:35:56

ECLIPSE BATTI, MYJET AÇIKTA KALDI

Cihan Kamer, 2010 yılına kadar teslim edilmek üzere Amerikalı Eclipse Aviation şirketine 120 tane Eclipse 500 olarak ifade edilen hafif jet uçak siparişi verdi...
  • Lütfen bir düşünün; 120 tane siparişi olan bir uçak üreticisi nasıl batar? sadece bu siparişleri üretse basit bir hesapla 2 yıl daha üretime devam eder. Artık Anadolujet i alır atsaylar.
  • Başından beri 120 adet Eclipse sipariş verdiğini söyleyen MyJet bence yalan söylemiştir ve insanları kandırmıştır. Ülkemiz böyle bir iş potansiyeli için doğru yer değildir ve bugüne kadar alay ettiğiniz Cin Ali bile böyle abartılı bir proje gündeme getirmemiştir. Şimdi uçağı üretecek firma battığı için MyJet'in bahanesi de hazırdır. Kucumcu adamın uçakçılıkta ne işi var ?
  • bizim cin ali nasıl talip olmamış cin ali alsın işte şirketi flypgs adı altında rent a plane yapar sabiha gökçen de.... eee nede olsaa onun adı cin ali :)))

Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Atasay’ın patronu Cihan Kamer’in ‘jet taksi’si havalanamadan krize çakıldı. 2008 yılı ortasında Amerikalı Eclipse Aviation Corperation’a 2010 yılına kadar 120 tane Eclipse 500 olarak ifade edilen jetlerden sipariş veren ve 2009 başından itibaren havada taksi hizmeti vermek üzere Myjet’i kuran Kamer’in sipariş verdiği firma battı.

2008’in son çeyreğinde zora düşen şirket önce üretimi durdurdu; ardından da Şubat 2009’da iflas bayrağını çekti. Şimdiye kadar sadece bir küçük jet teslim alabilen Kamer’in umudu ABD’deki batık tesisleri almak isteyen firmalarda.

Piyasada Kamer’in bu siparişler nedeniyle 10 milyon dolara yakın para kaybettiği ifade edilirken, Kamer, “Herhangi bir kayıp
yok” diyor. Kamer’in aldığı tek uçak da şirket battığı ve servis hizmeti alamadığı için uçamıyor ve Yeşilköy’deki hangarda çürüyor.

HAVA TAKSİ OLACAKTI

Myjet’i kuran Kamer, o dönemde tanesi yaklaşık 2 milyon civarında olan Eclipse 500’lerden 120 tane sipariş  vermiş ve 2009’dan itibaren hava taksi hizmete vereceğini duyurmuştu. Uçakların inip kalkması için Çorlu Havalimanı ile de anlaşan Kemer’in hedefi 3 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla sadece Türkiye değil Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’e de hizmet vermekti.

‘KAYBIMIZ YOK’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Cihan Kamer, Amerikalı uçak üreticisi
Eclipse şirketinin iflas noktasına geldiğini doğruladı. Kamer, “İflas
gerçekleşince siparişler de kaldı tabi çünkü fabrika üretim yapamıyor. Şu anda öğrendiğim kadarı ile şirketi satın almak isteyen Avrupalı, Amerikalı, hatta Çinli talipler var. Fabrikayı alacak olanlarla da görüşmeyi planlıyoruz.
Biz bu işten vazgeçmiş değiliz” diye konuştu.

‘Bir tek uçak aldık o da yaşayan ölü’

120 jet sipariş veren Kamer bugüne kadar şirketten sadece bir uçak alabilmiş. Kamer, o uçağın da Yeşilköy’deki hangarda beklediğini belirtirken, “Fabrika kapalı olduğu için düzenli olarak yapılması gereken bakım  izmetlerini de alamıyoruz. Hangarda öyle duruyor. Yani yaşayan bir ölü şu anda” değerlendirmesinde bulundu.

Microsoft’un eski yöneticisi kurmuştu

Amerika’da New Mexico’da Eclipse Aviation tarafından üretilen Eclipse 500, dünyanın en hafif jetlerinden biri olarak gösteriliyordu. Mikro jet olarak ifade edilen bu minik uçaklar bin metrelik kısa pistlere inip kalkabiliyor. Uçağın  imalatçısı Eclipse Aviation şirketi 1998’de Microsoft’un eski yöneticilerinden Vern Raburn tarafından kuruldu.

Gazete Habertürk

ECLIPSE BATTI, MYJET AÇIKTA KALDI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Lütfen bir düşünün; 120 tane siparişi olan bir uçak üreticisi nasıl batar? sadece bu siparişleri üretse basit bir hesapla 2 yıl daha üretime devam eder. Artık Anadolujet i alır atsaylar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başından beri 120 adet Eclipse sipariş verdiğini söyleyen MyJet bence yalan söylemiştir ve insanları kandırmıştır. Ülkemiz böyle bir iş potansiyeli için doğru yer değildir ve bugüne kadar alay ettiğiniz Cin Ali bile böyle abartılı bir proje gündeme getirmemiştir. Şimdi uçağı üretecek firma battığı için MyJet'in bahanesi de hazırdır. Kucumcu adamın uçakçılıkta ne işi var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim cin ali nasıl talip olmamış cin ali alsın işte şirketi flypgs adı altında rent a plane yapar sabiha gökçen de.... eee nede olsaa onun adı cin ali :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000