13 Mayıs 2013, Pazartesi 09:18:46

EBRU ÖZDEMİR AÇIKLIK GETİRDİ

LİMAK Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (EBRD) İş Forumu'nda IFC-I Başkanı Artunç Kocabalkan'ın sorularını yanıtladı.
  • Arkadaslar birlik olun sizi kandirmalarina izin vermeyin, grevi uygulayin.. yoksa butun haklarinizi kaybedeceksiniz.
  • bir atasözü var bilmem kim ürür kervan yürür diyee.. Yürü be Limak kim tutar seni....
  • Bırakın bu işleri. Açılışa bekleriz...
  • Demek ki limak hala yapabileceğine inanıyor. Durum hakikaten vahim. Neden diğer devler fiyatı yükseltmedi ? Bir düşünmek lazım. Dünya devlerinin parası mı yoktu ? Sadece bu paraya bu işin olmayacağı fizibilitesini iyi yapmışlardı. Devlerin olmadığı yerde cüceler hüküm sürermiş.
  • Ebru hanım sizi tebrik ediyorum ihaleyi bileğinizin hakkıyla aldınız Tav ın havasını Bollon gibi söndürdünüz ICF ise havalimandaki genel müdür yrd beceriksizliği yüzünden tabiki fraport tarafı hariç rant derdinde biraz çalışsalardı kazanabilirlierdi Şimdi çürük yöneticileri ayıklama zamanıdır

Kocabalkan İstanbul´a yapılacak üçüncü havalimanının ihale şartlarına göre 2017 ortasında bitmesi gerektiğini ancak Nihat Özdemir’in bitiş tarihi olarak 2018 sonunu öngördüğünü kaydederek bunun bir sorun yaratıp yaratmayacağını sordu.

Özdemir, "İhale belgelerine göre ilk başta 1A bölümünün 42 ay içinde tamamlanması ve 70 milyon yolcu kapasitesi bulunması gerekiyor. Daha sonra 1B bölümünü 58 ayda tamamlamamız ve yolcu kapasitesini 90 milyona çıkarmamız gerekecek. Bu süre, inşaata başlamamız için arsa bize teslim edildiğinde start alacak. Şu anda planlama sürecindeyiz. Arsanın ne zaman teslim edileceğini öğrendiğimizde havalimanının ne zaman işler hale geleceğini de bileceğiz." dedi.

 

Havalimanın işler hale geldiği ilk yılda kaç yolcu bekledikleri sorusuna karşılık Özdemir, “Bu, milyon dolarlık soru. Bazı senaryolarımız var ama detay vermeyeyim. Atatürk Havalimanı’nın büyümesine bakarsanız yılbaşından bugüne yolcu sayısı yüzde 24 büyüdü, Sabiha Gökçen’de de yüzde 50’den fazla büyüme oldu. THY’nin büyüme potansiyeli de düşünüldüğünde ki filoyu 400 uçağa çıkarmayı planlıyorlar, bunları karşılaştırdığınızda bir rakam elde edersiniz.” dedi.

Havalimanının işler hale geldiği ilk yılda pozitif gelir elde edip edemeyecekleri yönünde bir şey söyleyemeyeceğini belirten Özdemir, "Bu modele bağlı. Bazı senaryolarımız var; temel durum senaryosu, en kötü durum senaryosu… İyi bir proje olacağını umuyoruz" diye konuştu.

Özdemir, havalimanı için finansman modelinin hazır olduğunu, gelecek günlerde projedeki ilerlemeye göre açıklayacaklarını kaydetti.

Özdemir, modelin ihaleden önce hazır olduğunun altını çizdi ve "Stratejimizin içinde olmayan rakamları vermeyiz. Bu, bütün ihaleler için stratejimiz." dedi.

Özdemir, projenin her an start alabileceğini söyledi. (Thelira)

EBRU ÖZDEMİR AÇIKLIK GETİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

misafir ~ 11 yıl önce
Arkadaslar birlik olun sizi kandirmalarina izin vermeyin, grevi uygulayin.. yoksa butun haklarinizi kaybedeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limak ~ 11 yıl önce
bir atasözü var bilmem kim ürür kervan yürür diyee.. Yürü be Limak kim tutar seni....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 11 yıl önce
Bırakın bu işleri. Açılışa bekleriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 11 yıl önce
Demek ki limak hala yapabileceğine inanıyor. Durum hakikaten vahim. Neden diğer devler fiyatı yükseltmedi ? Bir düşünmek lazım. Dünya devlerinin parası mı yoktu ? Sadece bu paraya bu işin olmayacağı fizibilitesini iyi yapmışlardı. Devlerin olmadığı yerde cüceler hüküm sürermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacılık ~ 11 yıl önce
Ebru hanım sizi tebrik ediyorum ihaleyi bileğinizin hakkıyla aldınız Tav ın havasını Bollon gibi söndürdünüz ICF ise havalimandaki genel müdür yrd beceriksizliği yüzünden tabiki fraport tarafı hariç rant derdinde biraz çalışsalardı kazanabilirlierdi Şimdi çürük yöneticileri ayıklama zamanıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000