25 Ağustos 2017, Cuma 12:41:31

EASA'dan şok uyarı: A350'de yakıt patlaması olabilir!

Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı, A350-900'lerde yakıt patması olabileceği uyarası yaptı
  • THY'nin yeni üretilen uçakları sorunları giderilmeden hemen almamasının ne kadar isabetli bir karar olduğu görülmüş oldu. Mevcut güvenilir A330, A340, B777 gibi uçaklarla biraz daha az kar ama daha güvende olmak her zaman daha iyidir.
  • EASA issued an emergency directive for A350-900 operators to upload a software fix to prevent potential overheating of the hydraulic system and a risk of explosion.
  • allah aşkına şu habere bak. lütfen aldığınız yerden uçak terminolojisine ve ingilizceye hakim biri tekrar çeviri yapsın.
  • what daaa ???
  • THY asla filosunda bu tip uçaklar barındıramaz. THY taşra uçuş noktalarına sahip olduğu için operasyonunu yürütemez THY her şartta ve her koşulda uçuracağı uçaklara sahip olmalıdır hiçbir sebeple uçuşa mani olacak bir durumu yaşamamalıdır
  • 787'yi yere vuranlar neredeymiş onlar, hanimiş. Yeni uçaklarda artık olağan şeyler, yakında gereken yapılır.

Avrupa Havacılıcık Emniyet Ajansı (EASA), Airbus A350-900 modeli yolcu uçaklarında yakıt tankı alev alması problemi yaşanabileceği uyarısında bulundu.

EASA yaptığı açıklamada, hidrolik pompa ve yakıt tankı boşaltma sisteminin bir arada arıza yapmaları halinde hidrolik yakıtın aşırı ısınması ve tank içinde yakın-hava karışımını başlatması riski bulunduğunu vurguladı.

EASA, A350 modeli uçak işleten şirketleri bu konuyla ilişkili ekipmanların çalışmaması durumunda uçmamaları konusunda uyardı ve şirketlerden hidrolik sistemlerde aşırı ısınma potansiyelini engelleyen bir yazılım çözümünü yüklemelerini istedi.

Airbus, bugüne kadar 100 adet A350-900 teslim etti. 

EASA'dan şok uyarı: A350'de yakıt patlaması olabilir!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

İsabet ~ 7 yıl önce
THY'nin yeni üretilen uçakları sorunları giderilmeden hemen almamasının ne kadar isabetli bir karar olduğu görülmüş oldu. Mevcut güvenilir A330, A340, B777 gibi uçaklarla biraz daha az kar ama daha güvende olmak her zaman daha iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar? ~ 7 yıl önce
öyle bir karar mı var? ve isabetli mi acaba? EASA'nın ne yayınladığını bilmeden olayları yorumlamak da ilginç
airliner ~ 7 yıl önce
EASA issued an emergency directive for A350-900 operators to upload a software fix to prevent potential overheating of the hydraulic system and a risk of explosion.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
bunu beğendi.
yuh ~ 7 yıl önce
allah aşkına şu habere bak. lütfen aldığınız yerden uçak terminolojisine ve ingilizceye hakim biri tekrar çeviri yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Holly Cow !!!! ~ 7 yıl önce
what daaa ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
THY asla filosunda bu tip uçaklar barındıramaz. THY taşra uçuş noktalarına sahip olduğu için operasyonunu yürütemez THY her şartta ve her koşulda uçuracağı uçaklara sahip olmalıdır hiçbir sebeple uçuşa mani olacak bir durumu yaşamamalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 7 yıl önce
787'yi yere vuranlar neredeymiş onlar, hanimiş. Yeni uçaklarda artık olağan şeyler, yakında gereken yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 7 yıl önce
Niye bu kadar sevindin ki sen boeing babanın malı mı? Öyleyse burda ne işin var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000